Lukaris Qruella KTK-III

img
Kuvien © Lithy
Virallinen nimi: Lukaris Qruella
Kutsumanimi: Ella
Sukupuoli: tamma
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Säkäkorkeus: 165 cm

Väri
Genotyyppi: nSw1
Fenotyyppi: mustankirjava
Merkit: splashed white
Syntymäaika: 26.05.2023
Ikä: 16-vuotias
Syntymämaa: Suomi
Kasvattaja: Lukariksen Hevoskeskus
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): VH23-031-0208,
PKK5226

Koulutustaso 
Kouluratsastus: Intermediaire II
Painotuslaji: Kouluratsastus
Meriitit: KTK-III
Tavoitteet: ratsastuskuva

Palkittu Virtuaalisen Hevoskantakirjan elokuun kantakirjaustilaisuudessa 31.08.2023 päivänä palkinnolla KTK-III
pistein 15 + 15 + 16 + 15 = 61 p.

Luonnekuvaus

Ella on yksi tallin miellyttäväluonteisimmista hevosista. Tamma on utelias, kunnioittava ja varma hevonen, joka ei tarkoituksella – eikä sen puoleen tavallisesti vahingossakaan – tekisi kenellekään mitään pahaa. Ella on yksi niitä ihastuttavia hevosia, jonka voi hyvin mielin antaa kenen tahansa käsiin ilman pelkoa, minkä lisäksi Ella on osaava ja näyttävä suoritushevonen kouluratsuna.

Hoidettavana Ella haluaisi osallistua kaikkeen, se mielellään ottaa vastaan rapsutuksia ja tutkii läpi kaikki käytettävät harjat, mutta osaa toisaalta olla kunnioittava ihmisen tilasta eikä tunkeile. Kiltti varustettava ja helppo myös erikoistoimenpiteissä, vaikka erityisesti eläinlääkärin monenmoiset välineet yleensä olisivatkin Ellasta varsin kiinnostavia. Utelias myös uusissa paikoissa ja uusista asioista esimerkiksi taluttaessa, jäisi mielellään tutkimaan paikkaa vaihtaneita kottikärryjä mutta ei säiky tai ainakaan reagoi suuremmin. Jos sattuukin joskus jännittämään jotakin uutta asiaa, jähmettyy ennemmin kuin pakenee ja antaa luottavaisesti ihmisen ratkaista tilanteen. Mikäli Ella todella on säikähtäneen oloinen ja reagoi isommin ympäristöönsä, silloin kannattaakin jo miettiä onko jotakin todella vinossa – tavallisesti on.

Sama kaava jatkuu myös ratsastaessa, Ella on luotettava ja varma hevonen. Kovin taitava esteratsu tai kokenein maastohevonen tamma ei ole, mutta puutteellisesta tekniikasta ja pienestä kömpelyydestä huolimatta tamma näissäkin tilanteissa yrittää aina parhaansa. Parhaimmillaan Ella on päälajissaan kouluratsuna. Uusien asioiden, kuten liikkeiden tai liikesarjojen, oppiminen voi joskus viedä tammalta hieman keskimääräistä pidempään, mutta tämän antaa mielellään anteeksi kun näkee kuinka hyvin Ella osaamansa asiat suorittaa ne kerran opittuaan. Oppimisenkin hitaus taitaa johtua vain pienestä perfektionistin viasta hevosen puolelta. Ella on ratsuna kevyt ja miellyttävä, mutta alkaa helposti puskea apuja vastaan mikäli ne ovat liian vahvat. Varsin ihanteellinen ratsu niin kotikentällä kuin kilpa-areenoillakin.

kirjoittanut VRL-01444

Sukutaulu

i. Ch
Calvin v. Helmwald
KTK-II, KRJ-I, YLA3
KV-II
ii. Genesius
KRJ-I
iii. Brandon (evm)
iie. Geniale v. Layton (evm)
ie. Camellia
KRJ-I
iei. Flavio v. Reinhold (evm)
iee. Chamelion (evm)
e. Lukaris Quellcrist
KTK-III
ei. Jaegar eii. Apachin (evm)
eie. Jagdfrau (evm)
ee. Nebelia
KTK-II
eei. Silzario (evm)
eee. Schwentina (evm)

2 polvea, 2 kokonaista

Sukuselvitys

eei. Silzario oli näyttävä mustanruunikko westfaleninhevosori, joka pärjäsi erityisen hyvin näyttelyissä. Ori on kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla ja sen upea ulkomuoto on herättänyt kiinnostusta. Tämän lisäksi Silzario on menestynyt kohtalaisesti myös koulukilpailuissa Intermediaire-tasolla asti. Orilla on lennokkaat ja näyttävät liikkeet, mutta sen kanssa ei kuitenkaan edetty huipulle asti, vaan se jäi jo aikaisemmin kilpailueläkkeelle. Jälkeläisilleen ori on periyttänyt erityisesti korrektia ja komeaa rakennettaan sekä hyvää ja tasaista luonnettaan.

kirjoittanut sonya

eee. Schwentina oli kunnioitettavan kokoinen 170 cm korkea tamma. Se ilahdutti suuresti omistaja-ratsastajaansa Maja Schuereria, jolla oli ollut aiemmin ongelmia löytää tarpeeksi korkea ratsu. Kimo westfaleninhevonen kisasi kunnioitettavan uran kouluratsastuksessa Intermediaire II -tasolla Saksassa. Julkisuudessa jäi vähän epäselväksi, miksi tamma ei jatkanut Grand Prix -luokkiin vaan muutti pienehkölle siittolalle siitostammaksi. Schwentina oli jalostustammana suht kysytty, mutta jäi usein varsayhdistelmiensä orien varjoon kun jälkeläisistä puhuttiin. Tamma periytti kuitenkin erittäin hyviä liikkeitä orin laadusta huolimatta. On sääli että niin hyvä tamma jäi lopulta monen muun saksalaishevosen varjoon, vaikka se suoriutuikin kisa- ja siitosurastaan hyvin. Tammalla on toistaiseksi ollut 5 jälkeläistä.

kirjoittanut Lithy

Jälkeläiset
17.03.2024 - o. Lukaris Valentino - i. Lukaris Valerian

Kilpailukalenteri

Kouluratsastusjaos (KRJ)

Saavuttanut tavoitetasonsa 
porrastetuissa kilpailuissa.

5738.55 pistettä, taso 10/9

kuuliaisuus ja luonne 2900.94 p.
tahti ja irtonaisuus 2837.61 p.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen