Lukaris Valerian KTK-III

img
Kuvien © Lithy
Virallinen nimi: Lukaris Valerian
Kutsumanimi: Rino
Sukupuoli: ori
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Säkäkorkeus: 166 cm

Väri
Genotyyppi: nTo
Fenotyyppi: mustankirjava
Merkit: tobiano
Syntymäaika: 26.05.2023
Ikä: 16-vuotias
Syntymämaa: Suomi
Kasvattaja: Lukariksen Hevoskeskus
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): VH23-031-0245,
PKK5232

Koulutustaso 
Kouluratsastus: Grand Prix
Painotuslaji: Kouluratsastus
Meriitit: KTK-III
Tavoitteet: ratsastuskuva

Palkittu Virtuaalisen Hevoskantakirjan elokuun kantakirjaustilaisuudessa 31.08.2023 päivänä palkinnolla KTK-III
pistein 17 + 17 + 17 + 17 = 68 p.

Luonnekuvaus

Rino on perusluonteeltaan miellyttämihaluinen ja itsevarma hevonen. Ei sellainen ärsyttävän itsevarma macho-ori, vaan juuri sopivasti uskaltaakseen toimia sujuvasti useimmissa tilanteissa ilman ylimääräistä paapomista ja vakuuttelua. Miellyttämishalu Rinolta sen sijaa menee välillä hieman yli, tietyissä tilanteissa ori saattaa etenkin muiden hevosten kanssa jäädä itsevarmuudestaan huolimatta hieman tossun alle. Rino on pääosin sellainen perushevonen, joka ei ehkä ole persoonallisin tai se kaikkien suosikki, mutta ei missään tapauksessa kenenkään inhokkikaan.

Hoitaessa Rino on ennenkaikkea rauhallinen, se seisoo tavallisesti paikallaan kiltisti ilman huolta ympäristöstään. Ei pidä kahdelta puolelta kiinni olemisesta ja saattaa hermostua vähän, ei kuitenkaan vetopaniikkiin saakka. Helpoin hoitaa yhdellä narulla sidottuna. Orin saa näin kiinnitettynä hoitaa ja varustaa kaikessa rauhassa, mutta se ei pahemmin ole kiinnostunut toiminnasta ympärillään tai esimerkiksi nauti suuresti rapsutuksista. Rino on siis asiallinen, muttei erityisen kiinnostunut hoidettava. Samoin taluttaessa Rino on yleensä asiallisesti kävelevä hevonen, joka kuuntelee taluttajaa hyvin tahdin osalta, mutta saattaa toisinaan päästää ilmoille matalia hörinöitä suunnattuna alueen tammoille. Erikoistoimenpiteet sujuvat ilman suuria ongelmia, joskin kengittäessä jännittää toisinaan hieman nuorena sattuneen pienen kengitysvirheen vuoksi.

Ratsuna näyttävä kouluratsu, jolta löytyy liikettä ja varmuutta huipputasolle saakka. Ratsastaja saa toisinaan pyytää Rinolta vähän lisää vauhtia ja ylläpitää riittävää tahtia, mutta hieman hitaampia hevosia suosivalle ratsastajalle Rino on huippuratsu. Luotettava hevonen, mutta hermostuu herkästi ristiriitaisista avuista joten vaatii osaavan ratsastajan. Päälajinsa ulkopuolella mukava perustason ratsu, mutta ehdottomasti parhaimmillaan kouluradoilla. Kuten kotona, myös kilpailupaikoilla käyttäytyy asiallisesti niin maasta kuin selästäkin. Saattaa intoutua esimerkiksi kisaverryttelyssä hörisemään ohittaville kavereille, mutta pääosin kyllä keskittyy hyvin työskentelyyn ja kouluaitojen sisäpuolelle päästyään viimeistään suorittaa tehtävät tehokkaasti.

kirjoittanut VRL-01444

Historia

Syntyi Lukariksen Hevoskeskuksessa keskuksen ulkopuolisesta orista ja omasta tammasta.

Sukutaulu

i. VIR MVA Ch
Valero v. Helmwald
KTK-I, KRJ-I, YLA3
ii. Harrison V
KTK-II, KRJ-I, YLA3
iii. Ferguson (evm)
iie. Harrietta (evm)
ie. Vogue Sugar
KRJ-I, YLA2
iei. Malachai (evm)
iee. Verona Sugar
(evm)
e. First Champion
Oldfinion Alexandria
KTK-III
ei. Cairo Bazaar
KRJ-II
eii. Bazooka GER
(evm)
eie. Farce (evm)
ee. Tevean Sina
KRJ-I
eei. Flocio (evm)
eee. Aiphilia (evm)

2 polvea, 2 kokonaista

Jälkeläiset
17.03.2024 - o. Lukaris Valentino - e. Lukaris Qruella

Kilpailukalenteri

Kouluratsastusjaos

Saavuttanut tavoitetasonsa 
porrastetuissa kilpailuissa.

6612.92 pistettä, taso 11/10

Kuuliaisuus ja luonne 3192.14 pistettä
Tahti ja irtonaisuus 3420.78 pistettä

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen