Lukaris Quellcrist KTK-III

img img
Kuvien © Lithy (rakenne), R. (koulu)
Virallinen nimi: Lukaris Quellcrist
Kutsumanimi: Qell
Sukupuoli: tamma
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Säkäkorkeus: 166 cm

Väri
Genotyyppi: Ee/aa/nSw1
Fenotyyppi: mustankirjava
Merkit: splashed white
Syntymäaika: 24.07.2022
Ikä: 20-vuotias
Syntymämaa: Suomi
Kasvattaja: Lukariksen Hevoskeskus
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): VH22-031-0209,
PKK5225

Koulutustaso 
Kouluratsastus: Intermediaire II
Painotuslaji: Kouluratsastus
Meriitit: KTK-III
Tavoitteet: KRJL, YLA

Palkittu Virtuaalisen Hevoskantakirjan lokakuun kantakirjaustilaisuudessa 31.10.2022 päivänä palkinnolla KTK-III pistein 16 + 16 + 17 + 16 = 65 p.

Luonnekuvaus

Lukaris Quellcrist, lempinimeltään Qell, on erittäin varma ja tasainen. Sen selkään voi istuttaa kenet tahansa. Tamman on pitänyt poissa ratsastustuntipuolelta lähinnä sen ehdoton arvo jalostushevosena ja sitä varten toivottavat kisameriitit.

Ratsastettaessa Qellillä ei ole mitään suurempaa silmäänpidettävää ongelmaa. Tamma ylläpitää tahtiaan tiukan showesityksen kaltaisella ajoituksella. Erityisesti nopeammat liikkeet ovat tamman vahvuus. Liikkeet ovat tasaisen avoimet, mutta voisivat olla hiukan rennommat. Tämä on yksi syy miksi tamma ei kisaa Grand Prix -tasolla. Qellin kontakti ohjan kanssa on yhtä tiukka kuin käsilaukkuaan puristavalla rouvalla. Mikään ohjasote ei jää tammalta huomaamatta tai ilman reaktiota. Qellin eteenpäinpyrkimys vastaa täysin sitä mitä siltä pyydetään. Jos avut ovat epäselvät niin tamman liikkeet eivät ole yhtä lennokkaat kuin ammattitasona ratsastajalla. Qell tarjoaa mielellään taivutuksia ja vaikuttaa vähän totisemmalta suorilla linjoilla. Kokoaminen taas sujuu samalla innolla ja tahdilla kuin isnä päivänä kun se sen oppi. Ainoa tamman selkeä inhokki ratsastettaessa on maneesin seinään osuva kova tuuli.

Tamman voi hoitaa pitkälti missä vaan ja mitenpäin vaan. Qellin lempi-ihmisiin ei kuulu hevoskeskuksen vakikengittäjä, jonka hermoja se testailee usein nyppimällä jalkaansa pois. Muilla ihmsillä se ei niin tee. Qell arvostaa myös elämän pieniä asioita. Se söisi itsensä mielellään pyöreäksi, minkä takia kaikenlaiset heinäverkkosysteemit on aina ensimmäiseksi tällä puoliverisellä käytössä. Ulkoillessaan Qell ilmaisee vähän villimpää puoltaan ja saattaa jopa hiippailla karkuun kiinniotettaessa. Onneksi näin herkuille person hevosen lahjominen ei ole vaikeaa. Tamman lempiherkuksi onkin osoittautunut perinteiset omenat.

Laumassa Qell yrittää epätoivoisesti olla osa porukkaa ja saattaa joutua hankaluuksiin sen takia. Tarpeeksi isoon laumaan se sulautuu helposti, mutta pienemmällä porukalla sen hermostuneisuus ja seurantarpeen aiheuttama sosiaalinen paine voi käydä hevoskavereille raskaaksi. Qell on ja ei ole hyvää seuraa nuorille hevosille. Toisaalta se leikittää mielellään eikä kuormitu paineistakaan, toisaalta se ei opeta nuorille rajoja.

Historia

Lukaris Quellcrist on kummankin meriiteiltään vaatimattoman vanhempansa ensimmäinen varsa, jolle toivottiin hyvää kisakapasiteettia ja erikoisväriä.

Sukutaulu

i. Jaegar ii. Apachin (evm) iii. Voltaire (evm)
iie. Aphrodite (evm)
ie. Jagdfrau (evm) iei. Dolentino (evm)
iee. Jalda (evm)
e. Nebelia
KTK-II, KRJ-III
ei. Silzario (evm) eii. Stepenitzo (evm)
eie. Oderia (evm)
ee. Schwentina (evm) eei. Recknitzo (evm)
eee. Neisselia (evm)

1 polvi, 1 kokonainen

Sukuselvitys

ei. Silzario oli näyttävä mustanruunikko westfaleninhevosori, joka pärjäsi erityisen hyvin näyttelyissä. Ori on kantakirjattu ensimmäisellä palkinnolla ja sen upea ulkomuoto on herättänyt kiinnostusta. Tämän lisäksi Silzario on menestynyt kohtalaisesti myös koulukilpailuissa Intermediaire-tasolla asti. Orilla on lennokkaat ja näyttävät liikkeet, mutta sen kanssa ei kuitenkaan edetty huipulle asti, vaan se jäi jo aikaisemmin kilpailueläkkeelle. Jälkeläisilleen ori on periyttänyt erityisesti korrektia ja komeaa rakennettaan sekä hyvää ja tasaista luonnettaan.

eii. Stepenitzo oli musta 170 cm korkea westfalenori, joka tunnettiin erityisesti näyttävistä ja lennokkaista liikkeistään. Ori oli luonteeltaan herkkä mutta ystävällinen, ja se kiersi ympäri Saksaa niittämässä mainetta kouluratsastuskilpailuissa. Tämä lahjakas ori oli myös suosittu jalostusori, ja se on saanut lukuisia jälkeläisiä, jotka ovat isänsä kaltaisesti menestyneet erityisesti kouluratsastuksessa. Stepnitzo loukkaantui vakavasti karsinassaan 18-vuotiaana, eikä sitä valitettavasti saatu enää pelastettua toisen takajalan murtuessa.

eie. Oderia oli tulinen ja herkkä tamma, joka oli todellinen moniosaaja. Tämä tummanruunikko westfalen oli opetettu niin ajolle kuin ratsuksi, ja menestyi sekä kouluratsastuksessa että esteillä. Jonkin verran tamman kanssa kilpailtiin myös kenttäratsastuksessa, joskaan ei kovin korkealla tasolla. Oderia oli melko haastava käsitellä, mutta hyvänä päivänä saattoi yllättää ja antaa parastaan kilpailuissa. Tamma sai muutaman jälkeläisen nuoremmalla iällä, joista ainakin yksi on perinyt emänsä tulisen luonteen. Oderia menehtyi 22-vuotiaana ähkyn seurauksena.

kirjoittanut sonya

ee. Schwentina oli kunnioitettavan kokoinen 170 cm korkea tamma. Se ilahdutti suuresti omistaja-ratsastajaansa Maja Schuereria, jolla oli ollut aiemmin ongelmia löytää tarpeeksi korkea ratsu. Kimo westfaleninhevonen kisasi kunnioitettavan uran kouluratsastuksessa Intermediaire II -tasolla Saksassa. Julkisuudessa jäi vähän epäselväksi, miksi tamma ei jatkanut Grand Prix -luokkiin vaan muutti pienehkölle siittolalle siitostammaksi. Schwentina oli jalostustammana suht kysytty, mutta jäi usein varsayhdistelmiensä orien varjoon kun jälkeläisistä puhuttiin. Tamma periytti kuitenkin erittäin hyviä liikkeitä orin laadusta huolimatta. On sääli että niin hyvä tamma jäi lopulta monen muun saksalaishevosen varjoon, vaikka se suoriutuikin kisa- ja siitosurastaan hyvin. Tammalla on toistaiseksi ollut 5 jälkeläistä.

kirjoittanut Lithy

eei. Recknitzo oli kuuluista ja suosittu kouluratsu, joka niitti mainetta ja kunniaa kansainvälisesti aina Grand Prix tasolla asti. Ori oli luonteeltaan hyvätapainen mutta ratsastaessa reaktiivinen, ja se saattoikin välillä näyttää temperamenttiään myös kilpailuissa. Säkäkorkeudeltaan 169 cm korkea ori sai runsaasti jälkeläisiä elämänsä aikana, joille se periytti upeita liikkeitään ja taipumustaan kouluradoille. Tämä mustankimo ori menehtyi kuitenkin 23-vuotiaana kohtalokkaassa auto-onnettomuudessa, mutta jäi kuitenkin kirkkaana tähtenä ihmisten mieliin.

eee. Neisselia oli kaunis ruunikko westfalentamma, jonka omisti rikas kouluratsastaja. Ratsukko treenasi ja kilpaili ahkerasti, päästen lopulta PSG-tasolle. 166 cm korkea Neisselia oli luonteeltaan ystävällinen ja herkkä, ja omistajansa silmäterä. Se kuitenkin loukkasi jalkansa 14-vuotiaana ja joutui pidemmälle kuntoutuslomalle. Sen aikana se päätettiin astuttaa, ja sai lopulta kauniin tammavarsan. Kilpailuihin tamman kanssa ei enää sen jälkeen samalla tasolla päästy, mutta tamma jäi lopulta kokonaan siitoskäyttöön ja sai useamman jälkeläisen.

kirjoittanut sonya

Jälkeläiset
03.05.2023 - fwb-o. Lukaris Quintavious - i. Lukaris Genesio
26.05.2023 - fwb-t. Lukaris Qruella - i. Ch Calvin v. Helmwald KTK-II, KRJ-I, KV-II, YLA3

Kilpailukalenteri

Kouluratsastusjaos (KRJ)

Saavuttanut porrastetuissa kisoissa tavoitetasonsa 10/9 (IntII) pistein 5641.64.

Ominaisuudet
kuuliaisuus ja luonne: 2844.86 pistettä
tahti ja irtonaisuus: 2796.78 pistettä
VSN

31.08.2022 - Adina - Piirretyt puoliveriset - 4/5 - RCH - tuom. Spookiness

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen