Storywoods Dressage Center

Stoorin Hissukka

VH23-018-0479

Suomenhevonen, ori

rautias, 153 cm

18.05.2021, 2-vuotias

koulupainotus, HeA

3-polvinen

Kasvattaja:
Storywoods Dressage Center (VRL-10337)

Omistaja:
Storywoods Dressage Center (VRL-10337)

Meriitit:
2 star prospect

© linet Walsa Värittäjä VRL-15020

Luonne

Alun perin Hissu piti laittaa myyntiin. Tokihan ori kävikin etsimässä omaa kotiaan, mutta lopulta Hissu päätettiinkin jättää kotiin. Suvullisesti Hissu ei ole mitään erikoisempaa, sillä sen emälinja seurailee tallin omaa tammalinjaa. Mitään paineita ei sen vuoksi orin tulevaisuudelle ole asetettu ja tällä hetkellä näyttääkin siltä, että Hissu olisi jäämässä vain harrastetason ratsuksi sekä uusien ratsastajien opetusratsuksi. Tokihan voi olla että suunnitelmat Hissun tulevaisuuden suhteen vielä muuttuvat vaikka tällä hetkellä suunnitelmat eivät kovinkaan ihmeelliset ole.

Suku

i. Verson Rasseli
KV-II, 2 star prospect, SLA-III, KTK-II, Quintessential, YLA3, KRJL-III
ii. Haavelaakson Romeo
KTK-II, KV-II, 3 star prospect
iii. Nuuttinen
KTK-II, KV-II
iie. Pikku-Nuppu
Ch, KTK-III
ie. Hiprakan Marliina
KTK-III, SV-I, 2 star prospect
iei. Harlekiini
KTK-III, KRJ-II, SLA-II, KV-III, SV-II, Q, 3 SP
iee. Metsämäen Mella
KTK-II, SLA-I, KRJ-I
e. Stoorin Hilja
SV-II, KTK-II, 2 star prospect
ei. Stoorin Unikulkuri
SLA-II, KRJ-III
eii. Unihuppio
KRJ-III, KTK-III, YLA3, SLA-II, Quintessential
eie. Tohvelikulkuri
SV-I, KV-II, SLA-II
ee. Stoorin Helmiina
eei. Villitön Vihjaus
First Champion, KTK-II, YLA3, SLA-III
eee. Helmi-Liina
KTK-III, SV-II

Isälinja:Verson Rasseli - Haavelaakson Romeo - Nuuttinen - evm
Emälinja: Stoorin Hilja - Stoorin Helmiina - Helmi-Liina - evm

Jälkeläiset

Sh-o. Varsan nimi, e. emän nimi, meriitit
Sh-o. Varsan nimi, e. emän nimi, meriitit

Kilpailukalenteri

Hevonen on liian nuori kilpailemaan tai siltä puuttuu 3-vuotispäivämäärä profiilistaan.

Valmennukset ja päiväkirja

Valmennukset

Päiväkirjamerkinnät

Päiväkirjamerkintä

Hissu oli ehkä yksi mielenkiintoisimmista hevosista joiden kasvamista ja kehittymistä pääsi seuraamaan. Rautiaan isälinja vei ihan meidän ensimmäiseen hevoseemme asti ja samaten myös emänsä puolen isälinja jatkoi samaa rataa. Trevor oli jossain kohtaa kysynyt minulta aikoisinko pitää oria kuplamuovissa johon totesin että en, sillä en näkisi mitään syytä tällaiselle toiminnalle. Ainakaan kun orista olisi tarkoitus kouluttaa aikanaan kilparatsu ja sitä kautta suomenhevoskasvatuksen yksi osa.

Tämä ei kuitenkaan meinannut sitä, jotta orin kasvua ja kehittymistä ei olisi tullut seurattua hieman erilaisella silmällä kuin muualta ostettujen varsojen. Tokihan kaikkia arvioitiin samanlaisilla kriteereillä, mutta omien kasvattien ja varsinkin omista linjoista lähteneen kasvatin kohdalla tutkinta oli kuitenkin hieman tarkempaa. Olihan Hissua rakennettu ehkä vähän huolellisemmin kuin muita varsoja, vaikka tämä ei kuitenkaan meinannut sitä että minkään hevosen kohdalla olisi kiirehditty. Toisaalta hiljaa tekemällä sai hyvää tulosta ja mielummin teimme sellaista kuin sekundaa.

Rautiaan ajolle opettaminen on ollut mielenkiintoinen projekti sillä ensimmäisellä kerralla ori tuntui pelkäävän kärryjä, mutta rauhallisella etenemisellä sekä ruualla - sanonta tie sydämeen käy vatsan kautta pitää todellakin paikkansa suomenhevosten kanssa - Hissu on saatu myös kärryjen eteen. Ensimmäinen ajolenkki rautiaalla ei sujunut ilman hurjaa naurunremakkaa. Lenkki lenkiltä Hissun ajaminen on kuitenkin alkanut sujumaan paremmin ja rautiasta orista onkin kuoriutunut näppärä ajohevonen.

Ajolenkkejä Hissun kanssa on tarkoitus jatkaa pari-kolme kertaa viikossa ainakin siihen asti että Hissu aloittaa ratsutuksen. Tokihan myös myöhemminkin ajohommat tulevat olemaan osana orin liikutusrutiinis sillä se toi kuitenkin vaihtelua ratsastukseen. Ajohommat laittaisivat Hissun myös käyttämään sellaisiakin lihaksia jotka eivät välttämättä pääse käyttöön ratsuna.

Ja totta puhuen olihan ajojutut ihan mukavaa vaihtelua itsellekkin.