Storywoods Dressage Center

Esittely

Tallipihan molemmin puolin sijaitsevat modernit tallirakennukset ja niiden väliin jää siististi asfaltoitu piha, jolloin mutakelitkään eivät haittaa. Tallien välissä sijaitsee kenttä sekä maneesi ja myös näihin johtavat kulkureitit ovat asfaltoitu.

Tallit

Tallin tiluksilta löytyy 20 paikkaiset tallit niin tammoille kuin oreille. Modernit ja viimeisimpien vaatimusten mukaiset tallit sisältävät leveän käytävän molemmin puolin kymmenen 12m2 karsinaa. Karsinat ovat valoisia sekä ovet ovat varustettuna avattavilla kaltereilla, joita pyritään pitämään hevosesta riippuen auki jatkuvasti.

Perusvarustuksen lisäksi jokaisessa karsinassa on seinään upotettuna lenkit, joihin on helppo ripustaa turvallisesti esimerkiksi slow feeding verkko. Molemmista talleista löytyy myös lämpölampuilla varustetut pesupaikat.


Kuivikkeena talleissa käytetään purupelletistä ja kutterista koostuvaa sekoitusta, joka pitää boksit valoisina ja kuohkeina. Näin ollen myöskään kuivikkeiden seinälle karkaamisesta ole pelkoa.

Ratsastusalueet

Lämmitetyn maneesin ratsastusalue on kooltaan 60x40m ja pohjamateriaalina on hiekkakuitupohja joka lanataan pari kertaa viikossa.

Maneesista löytyy myös tilava ja lämmitetty kahvio, joka toimii tarvittaessa myös koulutustilana seinältä löytyvän screenin ja projektorin avulla. Maneesista löytyvä äänentoistojärjestelmä kuuluu myös kahvion puolella joten valmennuksia on helppo seurata kahviosta.

Katsomon alla sijaitsevasta pienestä varastosta löytyy pieni estekalusto, sekä liikuteltavat koulukirjaimet ja kouluaidat, jolloin maneesista on helpompi rajata lyhyttä koulurataa vastaava alue. Varastosta löytyy myös tuijia ja kukkia, joita on mahdollista tuoda maneesin puolelle jotta hevoset tottuvat kouluradan reunalla oleviin koristuksiin.

Tallilta löytyy myös 60x40m aidattu ja valaistu kuituhiekkapohjainen ulkokenttä, sekä tilukset kiertävä hiekkapohjainen ratsastusreitti, jolta on mahdollisuus päästä myös hyväpohjaisille maastoreiteille.

Parinkymmenen minuutin ratsastusmatkan päästä löytyy myös Wuorenheimonravitallin treenirata jota saa käyttää vapaasti. Myös samoilla suunnilla sijaitsevan Kartanon ratsutallin maastoesterata on käytössä, jos haluaa lähteä kokeilemaan maastoesteitä esim. Rosalla.

Muut tilat

Molempien tallien takaa löytyy kuuden hevosen katetut kävelykoneet hiekkapohjalla ja hyvä eristys takaa sen, että kävelykoneiden pohjat pysyvät kunnossa myös sadekeleillä.

Tarhoja löytyy yhteensä 20 kappaletta ja ne ovat jaettu tasan molempien tallien läheisyyteen. Jokaisessa tarhassa on hyvä pohja, sekä tarhojen takaa löytyy pienet laitumet.

Molempien tallien keskivaiheilta löytyy tilavat, mutta kodikkaat varustehuoneet, joista löytyy jokaiselle hevoselle tilava, lukittava kaappi sekä toiselta puolelta sohvaryhmä ja pieni keittiö, sekä suihku ja wc. Tammatallin varustehuoneesta löytyy myös Minnin toimisto.

Tiimi

Storywoods Dressage Centerin tiimi koostuu hevosalalla koko elämänsä työskennelleistä henkilöistä ja satunaisista opiskelijoista. Tallilla näkee myös yksityisten omistajia, hoitajia ja vuokraajia.

Tiimiimme otetaan mieluusti koko ajan uusia henkilöitä ja jos sinusta tuntuu että sinun paikkasi voisi olla tiimissämme niin laita vain rohkeasti vaikka sähköpostia Minnille, niin päästään sopimaan tarkemmin asioista ja työnkuvasta.

Tiimiin pääset tutustumaan tarkemmin täällä.