Storywoods Dressage Center

Tiimi

Storywoods Dressage Centerin tiimi koostuu hevosalalla koko elämänsä työskennelleistä henkilöistä ja satunaisista opiskelijoista ja tietenkin yksityisten omistajista, sekä hoitajista ja vuokraajista.

Minni

Minni Vanha-aho on Storywoods Dressage Centerin omistaja. Naisen löytää yleisemmin tallista joko tekemässä hommia tai käymässä jotain keskustelua ihmisten kanssa. Minni arvostaa tallin siisteyttä, eikä hän pelkää tarttua itse luutaan tai talikkoon, vaikka tallilla olisi vierailijoita.

Ulkonäöllisesti naista voisi luulla monesti tallin työntekijäksi, sillä 165-senttinen nainen on yleensä pukeutunut farkkuihin ja huppariin tai sitten ratsastushousuihin. Ruskeat hiukset ovat joko kiinni sotkuisella nutturalla tai piilossa lippiksen alla. Pienestä koostaan huolimatta Minnillä on hyvin kantava ääni ja jos nainen jostain syystä hermostuu, kuuluu komentaminen todella kauas ja silloin tietää olla heittämättä lisää bensaa liekkeihin. Kuitenkin Minni osaa myös rauhoittua nopeasti joten naisen kanssa tulee toimeen.

Minni omistaa kaikki Storywoodsin omat hevoset.

Trevor

Trevor "Trev" Andrews saapui kuusi vuotta takaperin Suomeen rakkauden takia, mutta orastaneen suhteen kariuduttua, mies löysi tiensä muutaman mutkan kautta Storywoods Dressage Centeriin ja nykyään mies onkin tallin vakiokalustoa ja Minnin oikea käsi. Trevorin hommiin kuuluu hevosten ratsastamisen lisäksi myös valmentaminen ja mies onkin omalla tavallaan vaativa valmentaja, vaikka osaa myös kehua.

170-senttinen mies ei ole aina se tallin ilopilleri, mutta jos jaksaa kestää välillä kärkkäitä kommentteja tai jenkin omaa huumoria, tulee Trevorin kanssa toimeen. Eihän Trevor pahansisuinen ihminen ole, vaikka välillä leikkiikin työpaikallaan ideoillaan ja sanoillaan. Toisaalta kukapa pirun tappaisi? Koti-ikävänsä ollessa pahimmillaan miehessä on ehkä eniten jaksamista, mutta mies tekee parhaansa piilottaakseen kiukkuisuutensa.

Trevorin tunnistaa yleensä siitä että mies kulkee ympäri tallia melkein täydessä ratsastusvarustuksessa. Joinain päivinä mies saattaa pukeutua farkkuihin ja ruutupaitaan, jolloin miehen tunnistaminen saattaa olla vähän hankalampaa, jos ei näe heti ensisilmäyksellä että kyseessä on Trevor. Miehen kanssa voi keskustella jonkin verran myös Suomeksi ja hän onkin kiinostunut oppimaan kieltä lisää, mutta jos kyse on jostain tärkeästä asiasta, on keskustelu parempi käydä englanniksi.

José

José Almeidos saapui ensimmäisen kerran Storywoods Dressage Centeriin vielä opiskellessaan ja suorittaessaan erään työharjoittelunsa Suomessa. Valmistumisensa jälkeen nuori palasi kuitenkin takaisin Suomeen ja yhtenä syynä Josén päätökseen palata Suomeen on myös se, että harjoittelunsa aikana hänestä tuli pari Sannin kanssa.

Nuori, vasta 18-vuotias espanjalainen on kuitenkin iästään huolimatta todella taidokas ratsastaja, joka tulee toimeen myös herkempienkin hevosten kanssa. Nuori mies on ollut hevosten kanssa tekemisissä lapsesta lähtien, sillä Josén vanhemmat omistavat tunnetun siittolan ja nuorella miehellä on ollut koko elämänsä ajan hyviä hevosia ratsastettavana.

José pyörii tallilla ratsastuskamppeissa, mutta poikkeuksena Trevoriin José vaihtaa yleensä tallissa oleiluun tennarit. 166-senttinen nuori mies viettää välillä hyvinkin paljon aikaa treenaten pieniä ratsastuksellisia asioita kuntoon ja välillä hänet saattaa löytää käymässä syvällistä ja pohdiskelevaa keskustelua ratsastukseen liittyen joko Trevorin tai muun asiaan paneutuneen henkilön kanssa.

Sanni

Sanni Viitala-Almeidos aloittaessaan Storywoods Dressage Centerisä, kukaan ei ajatellut että nuoresta tulisi tärkeä osa tiimiä. Sanni on yksi tehokkaimmista työntekijöistä ja välillä häntä saa melkeinpä patistaa pois tallista. Sanni on myös José:n vaimo ja syy siihen, miksi nuori palasi Suomeen valmistuttuaan.

Sannin työnkuvaan kuuluu hevosten ratsastus niiden kevyinä päivinä, mutta joskus hänet saattaa myös löytää Trevin valmennuksesta ja hänellä onkin potentiaalia kouluratsastuksessa. Tallin puolella nainen monesti on joko pesemässä varusteita tai siivoamassa ja Sanni jakaakin tallin omistajan vision siitä että talli pysyisi mahdollisimman siistinä ja organisoituna.

163-senttinen nuori pukeutuu yleensä rennosti ja monesti Sannin päältä löytyykin collarit, huppari tai muu rento asu ja nuoren naisen vaalean ruskeat hiukset ovat letitettynä.

Juuso

Juuso Hakola on tiimin vanhin jäsen ollessaan jo reilu nelikymppinen. Juuson kanssa tulee kuitenkin hyvin toimeen sillä miehen huumorintaju on juuri oikeanlainen tämmöiseen tiimiin, mutta silti hänen kanssaan pystyy käymään myös vakavampiakin keskusteluja. Juuso ei ratsasta aktiivisesti, mutta tarpeeksi kauan miestä lepyteltyä hänet saa myös satulaan nousemaan, vaikka mies aina sanookin että hän tuntee olonsa turvallisemmaksi istuessaan kärryillä.

Juuson löytää yleensä korjaamasta jotain paikkaa tai ajamasta maneesia tai kenttää. Jonkin paikan repsottaessa asiasta tarvitsee vain mainita miehelle ja hän korjaa sen alta aikayksikön. Mies on myös kätevä improvisoimaan korjauksiensa suhteen jos häneltä ei löydy sopivia osia juuri sillä hetkellä ja välillä sitä saakin miettiä että millaisen macgyverin sitä onkaan tiimiinsä saanut.

Juuson pukeutuminen vaihtelee farkkujen ja hupparin/flanellin ja ikilikaisten työhaalareiden välillä ja usein miehen päästä löytyykin jos jonkinlaista mainoslippistä ja talvisin miehen vakiopäähine on karvalakki.

Joosua

Joosua Kuoppala tai Jussi, kuten nuori toivoo itseään kutsuttavan, on 20-vuotias nuorimies, joka on muutaman vuoden harrastanut ratsastusta ja nyt haluaa uusia haasteita. Jussi toimii Storyssa tallityöntekijänä sekä groomina. Vapaan hetken löytyessä Trevor on ottanut tehtäväkseen kouluttaa miestä eteenpäin ratsastuksessa ja Jussi onkin päässyt kisaamaan Ellillä muutamissa kisoissa.

Joosua on omien sanojensa mukaan päätynyt entisen tyttökaverinsa kautta hevosten pariin ja jossain vaiheessa jäänyt itsekkin koukkuun ratsastukseen. Nuoressa on potentiaalia, mutta hänellä on myös paljon töitä tehtävänään.

Nuoren miehen pukeutuminen on samassa linjassa koko tiimin kanssa ja myös tämä 172-senttinen nuorimies pukeutuu useimmiten farkkuihin ja collariin tai huppariin.

Jeela

Jeela Hakala 25-vuotias nuori nainen joka on pyörinyt hevostalleilla pienestä pitäen ja peruskoulun jälkeen Jeela on käynyt hevosalan ammattitutkinnon ja valmistunut ratsuttajaksi.

170-senttinen nainen omaa pitkät hiekanvaaleat hiukset jotka on monesti ranskanletillä ja yleisesti Jeelan päältä löytyy tummanharmaat ratsastushousut sekä tekninen pitkähihainen ja jaloista ratsastussaappaat.

Noel

Noel Eikkala lähemmäs kolmekymppinen Noel on löytänyt hevoset vasta vanhemmalla iällä eikä toinen oikein ikinä ole innostunut ratsastamisesta. Sen sijaan Noel viettää mielummin aikaa työskentelemällä hevosten kanssa maastakäsin tai rennoilla sunnuntaiajeluilla.

Noelin pukeutuminen on rentoa ja miehen vakiovarusteina onkin collarit tai muut rennot housut, huppari sekä finntackin lippis tai pipo. Jalassaan tuolla on kumisaappaat tai jodhpurit.

Usva & Epona

Kissatytöt Usva & Epona ovat muuttaneet Storyyn Halluharjantilalta. Usvan isä on tilan kolli Trullinummen Professori Okko ja emä Kaukovallan Jen Nightwork. Eponan isä on Beroth ja emä Rintintin. Epona on syntynyt 25.12.22 & Usva 05.12.2022.