Storywoods Dressage Center

Stoorin Hilja

VH20-018-0805

Suomenhevonen, tamma

rautias, 150cm

18.05.2019, 4-vuotias

koulupainotus, HeA

2-polvinen

Kasvattaja:
Storywoods Dressage Center VRL-10337


Omistaja:
Storywoods Dressage Center (VRL-10337)

Meriitit:
SV-II, KTK-II, 2 star prospect, PSB-III

© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Luonne

Stoorin Hilja on toisen polven Story kasvatti. Tamma on tallin ensimmäisten suomenhevoskasvattien varsa ja sen isälinjat ovat tallin ensimmäsiä hevosia. Hiljasta toivotaankin hyvää jatkajaa tallin suomenhevos kasvatukselle ja toivottavasti tamman nimi näkyisi sukutauluissa vielä vuosienkin kuluttua.

Hiljaa on mukava ja helppo hoitaa, vaikka tamma onkin oikeastaan vain yhden hoitajan hevonen. Enintään kaksi hoitajaa on sellainen määrä, jonka Hilja ympärilleen sallii kerralla ja kaikki sen ylittävät ihmiset saavat tamman muuttumaan hieman ahdistuneen oloiseksi. Ei Hiljasta silloinkaan huono käytöksinen tule, mitä tamma nyt saattaa hieman sivallella hännällään tai steppailla. Osaa se myös rentoutua hoitajien määrän laskiessa joten kyllä Hiljan kanssa pitäisi pärjätä.

Ratsuna tamma on reipas ja välillä sillä meinaa vauhti korjata virheitä. Hiljan kanssa tulee pitää huolen siitä että tamma ei pääse kiihdyttelemään vauhtiaan ihan hirveästi heti alussa ja mielummin antaa sille vaikka jotain pientä ajateltavaa, kuten asettumista tai taipumista. Välillä myös askeleen sisällä tapahtuva temponmuutos on hyvä tapa saada Hilja kuulolle heti alusta ja kääntää ylimääräiset vauhdit työntekoon.

Estetaituri Hilja ei ole. Tamma kyllä pääsee kavalettien ylitse ja sopivalla rohkaisulla myös pienten esteiden. Hyppytyyli tammalla ei kuitenkaan ole isoille esteille tai aktiiviseen treeniin sopiva, mutta mielenvirkistyksenä kavaletit toimivat tamman kanssa hyvin.

Maastoon Hilja lähtee yksin tai porukassa ja mitä lujempaa mennään sitä kivempaa tamman mielestä maastossa on. Välillä Hilja saattaa säikkyä jotain ihan hassua juttua, joten koko ajan täytyy olla hieman hereillä sen suhteen että tamma ei pääse yllättämään ja ottamaan lähtöjä.

Ajohommissa Hilja toimii hyvin ja sen kanssa voi ajella niin mukavia sunnuntailenkkejä kuin käydä vähän reippaamminkin päästelemässä radalla. Valjakkopuolelta ei tammalla kokemusta ole, mutta koppakärryjen edessä se on enemmän kuin pätevä ja ajolenkit tuovatkin mukavaa vaihtelua nuoren tamman elämään.

Lastauksessa Hilja saattaa kiemurrella joten tamma on paras yrittää saada lastattua kerralla. Traileriin tamma astelee vähän helpommin kuin rekkaan, mutta kyllä sen aina kyytiin lopulta saa.

Suku

i. Stoorin Unikulkuri
SLA-II, KRJ-III
ii. Unihuppio
KRJ-III, KTK-III, YLA3, SLA-II, Quintessential
iii. Vuorenpeikko
evm, 159cm, rn
iie. Itkettäjä
evm, 148cm, rt,
ie. Tohvelikulkuri
SLA-II, SV-I, KV-III
iei. Sotarumpu
evm
iee. Saletti
evm
e. Stoorin Helmiina
ei. Villitön Vihjaus
First Champion, KTK-II, YLA3, SLA-III
eii. Villitön Viljami
evm
eie. Vihjeriina
evm
ee. Helmi-Liina
KTK-III, SV-II
eei. Veikon Klaava
evm, rn, 157cm
eee. Helka-Liina
evm,vrt, 152cm

Isälinja: Stoorin Unikulkuri - Unihuppio - evm
Emälinja: Stoorin Helmiina - Helmi-Liina - evm

Vuorenpeikko on ihmisten tietoisuuteen ryminällä tullut ori. Tämä 159-senttinen ori aloitti valloittamaan kisakenttiä siitä hetkestä kun se oli ensimmäisen kerran radalla. Komealiikkeinen ruunikko ori menestyi eri tasoilla todella hyvin aina siihen asti että se jäi eläkkeelle ja siitokseen kisahevosen hommista.

Itkettäjä pieni vain 148-senttinen tamma oli luonteeltaan todella leppoisa ja mukava sydäntensulattaja. Aktiivisen kisauransa päätyttyä tamma siirtyi pienelle ratsastuskoululle opettamaan uusia ratsastajan alkuja sekä myös varsomaan pari varsaa.

Sotarumpu pienhevos kokoinen tummanpunarautias ori sai ainoastaan yhden varsan ennen kuin se ruunattiin elämän helpottamiseksi. Ori kilpaili kouluratsastuksessa kansallisella tasolla.

Saletti oli rautias, pienhevoseksi iso ja raskasrakenteinen suomiori. Se ei oikeastaan ikinä kisannut mutta toimi harrasteratsuna ja hyvän luonteensa ansiosta se sai pysyä orina elämänsä loppuun asti.

Villitön Viljami kansallisella tasolla kisauransa luonut 147-senttinen suomenpienhevonen.

Vihjeriina 147-senttinen tamma vietti koko elämänsä siitohevosena varsana tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi.

Jälkeläiset

Sh-o. Stoorin Hissukka, i. Verson Rasseli, meriitit
Sh-t. Stoorin Hunajainen, i. Fridan Espresso, meriitit

Kilpailukalenteri

15.02.2023 - Kutsu - VSN - Ridden Suomenhevostammat - 5/6 RRCH

07.12.2021 - Kutsu - NJ - Suomenhevostammat - IrtoSERT t. alaera
Kouluratsastusjaos (KRJ) : Taso: 4 (Maksimi iän perusteella: 4, maksimi pisteiden perusteella: 5, valittu maksimitaso: 4)
kuuliaisuus ja luonne: 929.58
tahti ja irtonaisuus: 932.02

Valmennukset ja päiväkirja

Valmennukset

Päiväkirjamerkinnät

Päiväkirjamerkintä 00.00.2020