Storywoods Dressage Center

Stoorin Haaveilija / Stoorin Vappupaita

Suomenhevonen, ori/tamma

ruunikko/musta/rautias (25%), 149-155 cm

4-8/24, 0-vuotias

koulupainotus, vaB

1-polvinen

Kasvattaja:
Storywoods Dressage Center (VRL-10337)


Omistaja:

©

Luonne

Suku

i. Havajipaitamies
2 star prospect, First Champion
ii. Haaluune
evm
iii. Hattivatti
evm
iie.
evm
ie.
evm
iei.
evm
iee.
evm
e. Villi-Vadelma
evm
ei. Jalomatti
evm
eii. Jalovaltti
evm
eie. Mannamuisku
evm
ee. Kirsikan Valpuri
evm
eei. Vepeli
evm
eee. Kirsikka
evm

Isälinja: Havajipaitamies - evm
Emälinja: Villi-Vadelma - evm

Haaluunen oli 150cm korkea ori. Pienehkö musta hevonen ei ollut ulkonäöltään mitenkään kummoinen. Sen mitä Lukana kotona tunnettu ori saattoi hävitä koossa tai ulkonäössä, se liikkeessä voitti. Orilla oli kaunis ja liidokas liike jota tuon olisi ollut mahdollisesti vieläkin helpompi koota jos musta olisi saanut vain vielä muutaman lisävuoden elämälleen. Orin ollessa kymmenen, se menehtyi yllättäen suolikierteeseen.

Hattivatti oli todella suloinen pitkän mustan harjansa kanssa. 153cm korkea ori oli monitoimihevonen, sillä se toimi ratsastuksen lisäksi niin ajossa kuin myös westernin trail tehtävillä.

Jalomatti punarautias suomenhevonen ei ollut mikään kisakenttien tähti, mutta sellainen tasainen ehkä hieman keskivertoa parempi kisahevonen. 155-senttinen ori piti tasaista tulostasoa yllä ja sen viidestä varsasta kaikki ovat jatkaneet isänsä jalanjäljissä hyvinä harrastehevosina. Onpa yksi orin varsoista pärjännyt raviradoillakin, Jalomatin aloittaessa kisauransa ravurina vaikka juoksuintoa ei lopulta löytynytkään tarvittavasti.

Jalovaltti 159-senttisestä orista yritettiin saada juoksijaa pitkään, mutta orin ollessa pari kisakautta koko ajan lähtöjensä häntäpäässä päätettiin ori myidä uudelle uralle. Tummanruunikko sai mahdollisuuden kokeilla valjakkohevosen elämää, mutta se ei tuntunut mitenkään vain nauttivan enää kärryjen edessä olosta. Tummanruunikko myytiinkin lopulta ratsuksi ja vaikka se ratsutettiinkin vasta kahdeksanvuotiaana, tuli siitä silti mukava harrasteratsu joka pyörähti urallaan muutamissa pikkukisoissa.

Jalo on ori, josta ei ole paljoa tietoa. Ori on erään vanhan hevosmiehen oma kasvatti ja asunut kasvattajallaan aina kymmenenvuotiaaksi, jolloin se myytiin kasvattajansa menehdyttyä. Oria ei ole ikinä oikeastaan kunnolla ratsutettu, mutta se kantoi ratsastajan selässään ja oli toimiva maastohevonen, ennen kuin se kuoli yllättävään sydänongelmaan 17-vuotiaana.

Vilmiina oli hyväsukuinen tamma väärissä käsissä. Tamman omistajasta liikkui kaikenlaisia huhuja joten Vilmiinan myyminen tai varsottaminen ei ollut helppoa. Kuitenkin tammasta jäi yksi jälkeläinen liisaussopimuksella.

Mannamuisku tuli tallilta, joka tiedettiin laadukkaista kouluhevoskasvateistaan. Kuitenkin tamma oli poikkeus sääntöön ja 154-senttinen tamma ei viihtynyt kouluaitojen sisällä. Näin ollen se myytiinkin jalostuskäyttöön ja punarautias tamma nauttikin oloneuvoksen elämästä sekä varsojen hoitamisesta. Tammalla on kahdeksan elävää jälkeläistä ja kaksi enkelivarsaa. Eloon jääneistä varsoista on tullut niin hyviä harraste- kuin kilpahevosiakin.

Coitos loi uraansa niin ravurina kuin ratsunakin. Pidettiinhän orin omistajia hulluna, sillä eihän tällainen uravalinta voisi olla mitenkään toimiva yhdistelmä. Kuitenkin Coitos osoitti epäilyt vääriksi ja ori loi tasaisen raviuran päättäen sen ennätyksellä 26,7ake ja 50 900v€ voittosummalla. Ratsuna ori kilpaili jopa muutaman kansallisen tason startinkin, kerryttäen 60-70% tuloksia. Neljästätoista varsasta kuusi on juoksijoita ja loput ratsuja ja kisakentille tai kaviourille päässeistä varsoista on näyttänyt tulevan isänsä veroisia kilpahevosia.

Mannamaija loi pitkän ja tuloksekkaan kisauran koulukentillä. Ennen uransa alkua tamma sai jo yhden jälkeläisen ja eläköidyttyään kisakentiltä tamma toimi emänä vielä kuudelle varsalle. Valitettavasti yksi tamman myöhemmistä jälkeläisistä jouduttiin lopettamaan vain parin päivän ikäisenä, mutta muut tamman varsat ovat seuranneet emänsä kavionjälkiä ja niistä on tullut hienoja kouluratsuja.

Kirsikan Valpuri pienikokoinen tamma korvasi liikkeellään sen minkä se koossaan hävisi. Tamma kilpaili kouluratsastuksessa kansallisella tasolla muutamia startteja ja jokaisessa startissaan 150-senttinen oli sijoituksilla. Kisauransa sivussa punarautias toimi emänä neljälle varsalle, joista kaksi on jo aloittanut kisauransa ja yksi toimii täysin harrasteratsuna.

Vepelistä ei ikinä pitänyt tulla kilpahevosta vaikka kaikki tiesivät että ori pärjäisi kyllä kisaradoilla. Tummanrautiaan kasvattaja-omistaja ei ollut kiinostunut kilpailemisesta, mutta lopulta eräs nuori kilparatsastaja lupasi hoitaa orin kilpailuttamisen omasta pussistaan. Pienen neuvottelun jälkeen 153-senttinen ori alkoi valmistautua ensimmäisiin kilpailuihinsa, joista se palasi ruusukkeen kanssa. Orilla on kahdeksan jälkeläistä, joista vanhimmat ovat aloittelemassa kisauriaan.

Epeli kävi pinnalla aina ajoittain, rautiaan kisatessa yhden satunaisista kisastarteistaan. 153-senttinen ori oli keskiverto kilpahevonen, joka sijoittui aina satunaisesti mutta ratsastuksen kirkkain tähti tuo ei ollut. Epeli ei myöskään saanut kuin kaksi jälkeläistä. Ori jouduttiin lopettamaan 13-vuotiaana pahalaatuiseen syöpään.

Varpu 155-senttinen tamma oli kunnon monitoimihevonen, sillä se työskenteli pääasiassa vammaisratsuna, mutta mielenvirkistykseksi tamma pääsi myös ajoittain esteradoille tai valjakko vaunujen eteen. Tummanrautias tamma kisasi muutaman kisan elämänsä aikana, mutta tamma jouduttiin lopettamaan kymmenen vuotiaana etusen puikkoluun pahaan murtumaan.

Kirsikka oli pieni, juuri ja juuri hevosen mitoissa oleva tamma. 149-senttinen hevonen piti olla kasvattajansa tuleva huippuratsu, mutta pienen kokonsa vuoksi tamma päätettiin antaa nuorelle kouluratsastajalle käyttöön. Vararatsastajansa alla vaaleanpunarautias tamma puhkesi hiljalleen kukkaan ja sillä on muutama arvokisa sijoitus takataskussaan kouluradoilta. Tammalla on vain kolme varsaa.

Kahakka oli tuloksellista kisauraa aloittanut nuori suomenhevosori. Punarautias oli kerennyt astua neljä tammaa, ennen kuin ori menehtyi kuljetusonnettomuudessa. 152-senttisellä orilla olisi ollut paljon enemmänkin annettavana, mutta sen elämä päätyi ihan liian aikaisin.

Rovion Riemu oli ratsastuskoulun kasvatti ja tammasta piti tulla kasvattajalleen uusi opetushevonen ensin kokeneemmille ja sitten punarautiaan ikääntyessä piti tammasta tulla ihan täysipäiväinen opetusratsu. Kuitenkin 153-senttistä tammaa alettiin hieman vaalimaan, eikä tuo ikinä tehnyt loppupeleissä päivääkään opetusratsun töitä, vaan sen sijaan tamma kilpaili koulu- ja esteratsastuksessa aluetasolla ja sai neljä omaa varsaa.

Jälkeläiset

FWB-o. Varsan nimi, e. emän nimi, meriitit
FWB-o. Varsan nimi, e. emän nimi, meriitit

Kilpailukalenteri

Tapahtui odottamaton virhe!

Valmennukset ja päiväkirja

Valmennukset

Päiväkirjamerkinnät

Päiväkirjamerkintä 00.00.2020