Storywoods Dressage Center

Stoorin Villilaulu

VH23-018-0131

Suomenhevonen, tamma

Kimo, 150cm

21.04.2021, 2-vuotias

koulupainotus, HeA

1-polvinen

Kasvattaja:
Storywoods Dressage Center (VRL-10337)

Omistaja:
Storywoods Dressage Center(VRL-10337)

Meriitit:
First Champion, 3 star prospect , PSB-III, SV-II

© VRL-13320

Luonne

Suku

i. Villitön Vihjaus
KTK-II, YLA3, SLA-III, First Champion
ii. Villitön Viljami
evm
iii. Villiviini
evm
iie. Villitön Venla
evm
ie. Vihjeriina
evm
iei. Risto
evm
iee. Vihjeen Anni
evm
e.Lumivaaran Laululintu
km, 150cm, 3 star prospect, SLA-II, YLA3
ei. Lumivaaran Linjalaulu evm eii. Laulajan Lassievm
eie. Lumivaaran Anna evm
ee. Lumivaaran Lahjalintu
evm
eei. Lapatti evm
eee. Linnea evm

Isälinja: Villitön Vihjaus - evm
Emälinja: Lumivaaran Laululintu - evm

Villitön Viljami oli 147-senttinen suomenpienhevos ori joka kilpaili suurimman osan elämästään saman ratsastajan kanssa kansallisella tasolla. Punarautias ori oli kaunisliikkeinen hevonen ja kisauransa jälkeen se pääsi siitoskäyttöön.
Villiviini 145-senttinen ori asui suurimman osan elämästään erään vanhan naisen takapihalla, ennen kuin ori myytiin omistajansa menehtymisen johdosta ratsastuskoululle. Siellä rautias ori valloitti ratsastajien sydämmet ennen kuin se menehtyi yllättävään sairauteen.
Viikari rautiaan orin elämästä ei oikeastaan tiedetä mitään. 150-senttinen ori löytyi keskeltä laajaa peltoaukeamaa eräänä kesänä ja siitä eteenpäin se vietti elämänsä menehtymiseensä asti paikallisen eläinsuojelun tilalla.
Villitön Venla liinaharjainen 149-senttinen tamma toimi tulevaisuuden kouluratsastustähtien opetusratsuna ja monet nuoret ovat kerryttäneet kisakokemustaan kiltin ja hienoliikkeisen tamman satulassa.
Vihjeriina 147-senttinen vaaleanrautias tamma vietti koko elämänsä siitoskäytössä, sillä tamma loukkaantui varsana ja tästä johtuen hyvä sukuinen tamma siirtyi suoraan siitokseen.
Risto rumaksi ankanpoikaseksi kutsuttu 150-senttinen punarautias ori ei ulkonäöllään voittanut ihmisten sydämmiä mutta mukavaliikkeinen ja luonteinen ori oli ratsastuskouluoppilaiden suosikki ja ori opettikin ison joukon uusia ihmisiä ratsastamaan.
Armotar 149-senttinen tamma vaihtoi elämänsä aikana usein kotia, ennen kuin rautias tamma viimein päätyi eräälle työhevosharrastajalle projektiksi.

Lumivaaran Linjalaulu on 150 senttinen kimo ori joka on luonut uransa koulu kentillä ja Lassina tunnettu ori kilpaili aina vaativa B tasolle ja sillä oli muutama hyvä tulos tuolta tasolta ja se voittikin muutaman isomman kilpailun. Vanhemmalla iällä ori loukkaantui sen verran, että se siirrettiin eläkkeelle ja kun ori oli kuntoutunut vammastaan se siirtyi jalostukseen ja sillä onkin useampi kymmen jälkeläistä.

Laulajan Lassi kilpaili todella rikkonaisen uran, sillä vaikka ori oli helppo ja mutkaton ratsastaa, ei orille meinannut löytyä millään pitkäaikaista ratsastajaa ja monikin orin ratsastajista kävi vain muutamat kisat orin kanssa. Lopulta orin kanssa ei haluttu edes yrittää kilpailemista, joten 155-senttinen kimo ori siirrettiin jalostukseen ja se astuikin viisikymmentä tammaa, ennen kuin se menehtyi ähkyyn.

Lumivaaran Anna ei ikinä päässyt kisakentille asti, sillä kimon tamman ura päättyi ennen kuin se alkoikaan tamman loukkaantuessa ensimmäisellä kuljetusreissulla. Tammalla oli kuitenkin hyvä suku joten sen ei haluttu antaa ihan vain pullaantua, joten se pääsi siitokseen ja tammalla on muutama jälkeläinen.

Lumivaaran Lahjalintu ei ikinä päässyt kisoihin, vaikka tammalla oli hyvin potentiaalia pärjäämiseen ja sen liikkuminen oli todella kaunista. Kuitenkin aina kisapäivän alla sen ratsastajalle tai kuljetuskalustolle kävi jotain ja tamma jouduttiin jättämään pois kisoista. 152-senttisellä kimolla tammalla oli kuitenkin hyvä suku, joten se siirrettiin siitokseen ja tamma saikin kymmenen varsaa.

Lapatti oli kunnon monitoimihevonen, sillä 155-senttinen ori toimi niin ratsuna kuin ajossakin ja sen kanssa käytiin kokeilemassa myös muutamat valjakkokilpailut, vaikka menestys tässä lajissa ei kimon orin kohdalla ollutkaan ihan parasta. Jalostuskäytössä oria ei hirveästi ole näkynyt ja sillä on tästä syystä vain viisi varsaa.

Linnean mielen sisälle ei päässyt monikaan ihminen, vaikka monet yrittivätkin saada selkoa 156-senttisestä kimosta. Tamman mieli vaihteli välillä silmänräpäyksessä ja sen mielentilasta ei voinut oikeastaan ikinä tietää noina päivinä. Linnea kilpaili muutaman kerran ja pärjäsikin pari kertaa, mutta se päätettiin siirtää siitokseen ailahtelevan mielensä vuoksi, sillä tamma pisti pariin otteeseen sellaisen shown päälle kisapaikalla että sitä olisi voinut luulla nuoreksi oriksi.

Jälkeläiset

FWB-o. Varsan nimi, e. emän nimi, meriitit
FWB-o. Varsan nimi, e. emän nimi, meriitit

Kilpailukalenteri

11.06.2023 - Kutsu - VSN, Ridden Suomenhevostammat ja -orit kouluratsastuskuvilla - RRCH

Kouluratsastusjaos (KRJ) : Taso: 0 (Maksimi iän perusteella: 0, maksimi pisteiden perusteella: 1, valittu maksimitaso: 6)
kuuliaisuus ja luonne: 150.8
tahti ja irtonaisuus: 160.85

Valmennukset ja päiväkirja

Valmennukset

Päiväkirjamerkinnät

Päiväkirjamerkintä 00.00.2020