Lukaris Ninurta

img
Kuvien © Lithy
Virallinen nimi: Lukaris Ninurta
Kutsumanimi: Nina
Sukupuoli: tamma
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Säkäkorkeus: 169 cm

Väri
Genotyyppi: Ee/Aa/nO
Fenotyyppi: ruunikonkirjava
Merkit: frame overo
Syntymäaika: 22.06.2024
Ikä: 4-vuotias
Syntymämaa: Suomi
Kasvattaja: Lukariksen Hevoskeskus
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): NUMERO,
VH24-031-0165

Koulutustaso 
Kouluratsastus: Intermediaire I
Painotuslaji: Kouluratsastus
Tavoitteet: ktk

Historia

Lukaris Ninurta syntyi Suomessa Lukariksen Hevoskeskuksessa. Tammavarsa oli odotettu isänsä esikoinen ja emänsä toinen. Ninan kehitystä valvottiin tarkkaan. Laadukas varsa olisi hyvä osoitus vanhempiensa periyttämiskyvyistä jatkojalostusmarkkinoitnia varten. Varsa itse oli lupaava, mutta ikääntyessään ei ollut ihan niin laadukasliikkeinen että toiveet Grand Prix -tasosta olisi olleet täysin vakaalla pohjalle.

Sukutaulu

i. Nymphéon
KTK-III
ii. VIP MVA, Fn,
Superior Grade
Leckerbissen
pkkKTK-II, pvKTK-II
iii. Leckerzeit (evm)
iie. Harpyie (evm)
ie. Fn, VIP MVA,
PP-MVA
Valencia
KTK-II, YLA2, KRJ-II
Emän ktk-palkinto
iei. Cilantro (evm)
iee. Blue Tansy (evm)
e. LH Demonia
KTK-II
ei. 2* Prospect
Demons in my mind
KRJ-II, YLA3
eii. Demons are real (evm)
eie. Demons in the yard (evm)
ee. First Champion
Unendlichkeit DEU
KTK-II
eei. Rette Mich (evm)
eee. Good Intensions (evm)

2 polvea, 2 kokonaista

Sukuselvitys

iii. Leckerzeit oli kokeellisempi uuden kasvattajan westfalianhevosyhdistelmä. Kauniinsävyinen tummanrautias ori toimi upeasti koko kisauransa tiimissä ratsastajansa Karlene Graf:in kanssa. 166 cm korkea ori sopi Karlenelle kuin valettu. Erityisesti harjoituksissa Leckerzeit toimi upeasti ja siitä on todella hienoja videoita kotitallinsa kentältä. Ratsukko saavutti Grand Prix -tason urillaan, mutta kunnollisemman voiton se sai alemmalta Intermediate II -tasolta. Karlene ja Leckerzeit miellettiinkin enemmän tämän tason kisaajiksi. Ori oli suosittu siitosori ja periytti hyvin.

iie. Harpyien jalostuskäyttö nojasi pitkälti sen sukulaisten suoritustasoon. Westfalianhevostamma oli erittäin pidetty jalostustesteissään maltillisesti menestynyt sievä tamma. Sillä oli vaikuttava mustanruunikko väritys ja 166 cm säkäkorkeutta. Harpyie oli ärhäkästä nimestään huolimatta oikea kullanmussukka ja halinalle. Tamma sieti loputtomanpituiset pesu- ja letityssessiot ja pelkästään sen luonne oli Harpyien omistajasta säilyttämisenarvoinen. Hänen onnekseen tamma periytti vahvasti hyviä liikkeitä, vaikkei kisakentillä itse ikinä virallisesti käynytkään.

kirjoittanut Lithy

iei. Cilantro elää rauhallista elämää kasvattajansa kotitallilla, ranskassa. Ori kilpaili useamman vuoden kouluratsastuksessa, jonka jälkeen sen omistaja päätti jättää ajanpuutteen vuoksi hevosen tavalliseen ratsukäyttöön. Ori onkin loistanut tehtävässään ja periyttää lisäksi edelleen upeaa kirjavaista väritystään, tosin tähän mennessä vain tamma varsoille. Cilantro on luonteeltaan peruskiltti, ilman kummempia oikkuja.

iee. Blue Tansy on napakka ja määrätietoisesti liikkuva tamma, siinä on jotain hieman tavallista kouluhevosta sporttisempaa, mutta ei liiaksi. Vapaa ajalla sen omistaja valmentautuukin koulun lisäksi toisinaan myös esteille, ei kovin korkeille tosin. Tansy tuo Vanian linjaan ripauksen asennetta ja keimailevaa charmia, jota ehdottomasti kaivattiin tyynen ja turvallisen isäehdokkaan rinnalle.

kirjoittanut Marjahilla

eii. Demons are real ruunikko ori on kilpaillut koko uransa keskieuroopassa ja onpa se ollut ratsastajansa kanssa muutamissa arvokisoissakin. Orilla on kymmenen jälkeläistä.

eie. Demons in the yard jäi aina vähän toisten hevosten jalkoihin ja jossain kohtaa tamma astutettiinkin, eikä sen kohdalla enään ajateltukaan kisaamista, sen ollessa hyvä ja hellä emä varsalleen.

kirjoittanut Minni, saa kopioida jälkeläisille kuhan copyright-merkinnät säilyy

Emänemänisä Rette Mich oli laadukas koulupainotteinen hannover ori. Ori itse kilpaili hyvin tuloksin intermediate-tasoille saakka, mutta loukkaantui onnettomuudessa juuri startattuaan ensimmäisen grand prix luokkansa, siirtyen jalostukseen vain kymmenen vuoden iässä. Lupaavasti uransa aloittanut, hyvä rakenteinen ja loistava sukuinen ruunikko osoittautui kuitenkin ensimmäisten ikäluokkiensa myötä loistavaksi periyttäjäksi, joten orin oman kilpailu-uran katkeamisesta huolimatta ori oli arvokas siitosori.

Emänemänemä Good Intensions oli rautias hannover, joka pääasiallisesti kilpaili koulupuolella. Tamma teki melko pitkän uran, eläköityen radoilta vasta 18 vuoden iässä. Ratsastajana Good Intensionsilla toimi sen omistaja, joka oli harrasteratsastaja, joten huipputasolla tamma ei koskaan kilpaillut, vaikka suorittikin kilpakentillä tasaisen hyvin omalla tasollaan. Varsoja Good Intentions ehti kilpauransa jälkeen saada kaksi, Unnin ja yhden orivarsan.

kirjoittanut VRL-10444

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen