Lukaris Friction

img
Kuvien © Lithy
Virallinen nimi: Lukaris Friction
Kutsumanimi: Rico
Sukupuoli: ori
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Säkäkorkeus: 164 cm

Väri
Genotyyppi: Ee/Aa/nLWO
Fenotyyppi: ruunikonkirjava
Merkit: frame overo
-kirjavuus
Syntymäaika: 05.06.2024
Ikä: 4-vuotias
Syntymämaa: Suomi
Kasvattaja: Lukariksen Hevoskeskus
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): VH24-031-0155,
NUMERO

Koulutustaso 
Rataesteratsastus: 150 cm
Painotuslaji: Rataesteratsastus
Tavoitteet: kantakirjaus

Historia

Lukaris Friction syntyi Lukariksen Hevoskeskukseen, Suomeen, keskuksen kahdesta ensimmäisen polven kasvatista LH Fraction:ista ja Lukaris Khione:sta. Ricon isän hyppykyvyn toivottiin periytyvän varsalle, koska keskuksen jalostusohjelmaan oltaisiin tuskin jätetty toista emänsäkaltaista hyppääjää kauniista väristä huolimatta. Koko keskuksessa huokaistiin kun Rico näytti hyppytaitonsa.

Sukutaulu

i. First Champion
LH Fraction
KTK-III, ERJ-II
ii. Superior Grade
Satisfaction
KTK-III, ERJ-I, YLA3
iii. Ace of Spades (evm)
iie. Sancha (evm)
ie. First Champion
Donatella
KTK-III, ERJ-II, YLA2
iei. Adonis (evm)
iee. Saturnina (evm)
e. Lukaris Khione
KTK-II
ei. Kian
vs. 691 032 v€
eii. tuntematon (evm)
eie. tuntematon (evm)
ee. First Champion
Icy
KTK-II, ERJ-III, YLA3
eei. I Scream Ice Cream
eee. Ice Cold (evm)

2 polvea, 2 kokonaista

Sukuselvitys

iii. Kuinkas kuvailla hollantilaista Ace of Spades -nimistä oria... Se on herkkä, musta ja pääasiassa kiltti. Rohkeutta puoliveriseltä ei myöskään puutu ja sen huomaa vauhdista, korvien asennosta ja muutenkin varmasta olemuksesta. Rohkeuttaan hevonen ei voi esittää, ainakaan pitkään, joten Ace of Spades jätettiin lyhyen kisauran jälkeen jalostuskäyttöön. Ori ylsi urallaan 160 cm luokkiin rataesteillä ja se periytti luonnetta ja lahjojaan hyvin varsoilleen.

kirjoittanut Jasmin VRL-12914 (muokannut Lithy)

iie. Erityisen kaunis ruunikko Sancha tamma. Se on hollanninpuoliverinen ja kiltti, kuin mikä. Jos ei olisi kyse kilpahevosesta tai kilpahevossukuisesta tämä pakkaus saattaisi asustaa jopa ratsastuskoulussa. Rakenne tammalla on melko täydellinen esteille, vaikkakin siinä selvästi erottuu vaunuhevospiirteitä, jotka periytyvät emältä, joka on vaunu/estehevonen.

kirjoittanut Jasmin VRL-12914

iei. Adonis on upeansävyinen 170 cm korkea voikko ori. Väritystään se periytti myös usein varsoille, mutta myös vaaleansävyinen muu väri periytyi välillä varsoille. Estehevosena puoliverinen kilpaili muutaman vuoden 140 cm korkeissa, mutta sitä haluttiin varjella loukkaantumisilta joten ori pääsikin jo vain kahden vuoden kisauran jälkeen siitoskäyttöön. Kotona perheen nuorin, 17-vuotias tyttö sai sen harrasteratsuksi kotioloihin ja pieniin kilpailuihin.

kirjoittanut Jasmin VRL-12914 (muokannut Lithy)

iee. Rautias, hieman sabino-kuvioinen tamma Saturnina on esteillä reipas ja koulussa hiukan laiskahko tapaus. Soveltuu silti hyvin molempiin. Harmiksemme tämä tamma ei sabinokuviotaan periyttänyt ainakaan omille varsoillensa. Toivotaan, että varsat sitten voisivat joteinkin pienesti sitä periyttää.

kirjoittanut Jasmin VRL-12914

eei. Ruotsalainen puoliveriori I Scream Ice Cream nostatti hymyjä huulille kilpailuissa aina kun sen nimi kuulutettiin. Ratsastajansa huulille se puolestaan nostatti hymyn asenteellaan ja ratsastettavuudellaan, sillä Ice Cream oli kuulemma todella positiivinen ja hieno hevonen. Lähtömerkin ääni jo merkitsi orille sitä, että nyt mennään pitämään hauskaa ja näyttämään, mitä osataan. Innokkuudestaan huolimatta Ice Cream oli kuuliainen ratsastaa, mutta sillä oli kuitenkin hieman pilkettä silmäkulmassa. Kilpailuissa se ei kuulemma yleensä kyttäillyt mitään, mutta kotona tuttujen maastoreittien varrella se saattoi välillä säikähtää mitä oudompia asioita. Ulkoisesti Ice Cream oli iso (173 cm) ja raamikas ori, jolla oli kokoisekseen jopa aika vaatimattomat liikkeet.

eee. Ruunikonkimo Ice Cold oli kyllä kaikkea muuta kuin nimensä mukainen hevonen, sillä mitään kylmää siinä ei ollut. Se oli pikemminkin aika kuumaverinen ja vähän hermoiluun taipuvainen hevonen, jolla kuitenkin oli lahjoja sekä koulu- että estepuolelle. Nopea tamma oli - niin liikkeissään kuin reaktioissaan -, joten sen ratsastajalta vaadittiin kylmiä hermoja ja taitoa. Parhaimmillaan Ice Cold kuitenkin suoritti todella hyvin ja sillä oli kieltämättä todella laadukkaat liikkeet, erityisesti käynti sekä laukka. Ratsastajansa ja omistajiensa mukaan salaisuus tamman kanssa piili siinä, että se piti vaan osata pitää tyytyväisenä. Siksi sille annettiin monissa asioissa vähän siimaa, eikä sitä kommennettu jokaisesta koikkelehtimisesta, koska komentamisesta herkkä tamma ei pitänyt. Ice Cold menehtyi 17-vuotiaana, mutta ehti sitä ennen saada kaksi varsaa, joista toinen on menestynyt aika hyvin koulupuolella.

kirjoittanut Cynoria

Varusteet

Rakennekuvassa varustekaupan riimu.

Varusteista kiitos liikkeelle Varustevaunu.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen