Lukaris Adolpha KTK-III

img
Kuvien © Kopoin
Virallinen nimi: Lukaris Adolpha
Kutsumanimi: Dolly
Sukupuoli: tamma
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Säkäkorkeus: 167 cm

Väri
Genotyyppi: nCr/nW5
Fenotyyppi: voikonkirjava
Merkit: dominant white
Syntymäaika: 20.12.2023
Ikä: 15-vuotias
Syntymämaa: Suomi
Kasvattaja: Lukariksen Hevoskeskus
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): VH24-031-0003,
PKK5653

Koulutustaso 
Esteratsastus: 150 cm
Painotuslaji: Esteratsastus
Meriitit: KTK-III
Tavoitteet: jalostuskäyttö

Palkittu Virtuaalisen Hevoskantakirjan huhtikuun kantakirjaustilaisuudessa 30.04.2024 päivänä palkinnolla KTK-III pistein 15 + 15 + 16 + 15 = 61 p.

Luonnekuvaus

Dolly oman elämänsä suurin seikkailija, joka on mielellään tutkimassa kaikkea ensimmäisenä. Siinä sivussa saattaa hoitajakin unohtua, joten ihminen saa kyllä itse pitää huolen siitä, ettei varpaat jää kirjavan kavioiden alle. Sinänsä Dolly on kuitenkin mukava hoitaa, sillä tamma tykkää rapsutuksista ja huomiosta. Rauhallisempi hoidettava karsinassa kuin käytävällä mutta onnistuu se molemmin puolin sidottuna.
Talutettavana Dolly on turvallisempi taluttaa ketju turvan yli, sillä tamman keksiessä yllättävän kiinnostuksen kohteen ei se mieti, että mihin oltiin menossa ja jääkö se ihminen siihen alle. Muiden hevosten kanssa puoliverinen on laumasta riippuen vähän kiusaaja tai sitten johtaja, riippuen muiden vahvatahtoisuudesta.

Ratsuna Dolly on yritteliäs sekä nopeasti oppiva. Sen ratsukoulutus sujui yllättävän helposti ja nopeasti oli nähtävissä, ettei siitä kouluratsua saa vaikka millä tavalla kääntäisi ja vääntäisi. Osaa mutta innostu, jolloin liikkeiden näyttävyys on hyvän yrityksen kaltaisia. Laukkaa luonnostaan isosti mutta lyhentää askeltaan yllättävän helposti kokoisekseen hevoseksi.
Este puolelle Dollylla toki on suvullisestikin enemmän annettavaa ja sinne tamman omakin sielu vetää. Hyppää tekniset radat mennen tullen jopa kapasiteettinsa ylärajoilla. Eniten Dolly tarvitsee tukea ratsastajaltaan massiivisten muurityyppisten esteiden kanssa. Tamma ei varsinaisesti kyttää mitään somisteita mutta jostain syystä kirkkaan keltaiset johteet ovat tamman heikko lenkki.
Maastoillessa Dolly tykkää humputella menemään ja etenkin keväisin tuoreet ruohotupsut ja uudet lehdet houkuttelevat maistamaan. Dolly ei tähän mennessä ole suoranaisesti pelästynyt mitään turhanpäiväistä mutta ei sen kanssa silti kannata niitä nuoria laittaa opettelemaan maastoilun mukavuuksia.

Matkustajan Dolly turhautuu usein vähänkään pidemmillä matkoilla, joten heinäverkko on syytä laittaa ajankuluksi ja ehkä sellainen lehmänhermoinen kaveri matkaan mukaan. Kisapaikoilla hieman hankala käsitellä uteliaisuutensa vuoksi mutta muutoin hyvin samanlainen kuin kotosalla.

Kirjoittanut Jenna (VRL-03515)

Historia

Lukaris Adolpha syntyi Lukariksen Hevoskeskukselle sen omista hevosista.

Sukutaulu

i. Quality
Dolphus Clou
KTK-III
ii. Tr. Torsti iii. Tr. Toobe (evm)
iie. Tr. Tamara (evm)
ie. Donattella
(kadonnut)
iei. Maximus Rei (evm)
iee. Delilah (evm)
e. LH Macalusa
KTK-III
ei. First Champion
Cavanaugh d'Grand
KTK-II, ERJ-II, ​YLA2
eii. Indépendant (evm)
eie. Damoiselle (evm)
ee. First Champion
Sugar Skull
KTK-III
eei. Bold Ice (evm)
eee. Morning Glory
(evm)

2 polvea, 2 kokonaista

Sukuselvitys

ei. Cavanaugh d'Grand oli rataesteillä, kouluratsastuksess aja maastoesteillä kisannut rautias ranskanpuoliveriori.

kirjoittanut Lithy

eii. Karkin (Cavanaugh d'Grand) isä Indépendant on kaunis punaruunikko, jolla riittää kapasiteettia suurille esteille aina 150 cm luokkiin asti. Indin omistaa melkoisen varakas ranskalaisperhe, joka on taannut oriille parhaat mahdolliset oltavat. Luonteeltaan ori on herkkä ja stressaantuva. Ei juurikaan kilpaillut ori on palkittu kuitekin hyvänä periyttäjänä ja se viedään varmasti kantakirjattavaksi lähivuosina.

eie. Karkin (Cavanaugh d'Grand) emä on Ranskassa koko ikänsä viettänyt Damoiselle-tamma, joka viihtyy hyvin esteradoilla. Nykyään kisaeläkkeellä oleva tamma kisasi maansa parhaimmistossa Jean-Philipén ratsastamana jopa 160 cm ratoja. Varsana hyvin heiveröinen tamma, josta ei uskottu olevan mihinkään. Mamin varsatkin ovat olleet pieniä ja heikon näköisiä, mutta kasvettuaan ne ovat näyttäneet kyntensä esteradoilla. Luonteeltaan oikea kultamussukka tamma, jota kaikki rakastivat.

kirjoittanut VRL-03515 (muokannut Lithy)

ee. Sugar Skull oli rataesteillä kisannut voikonkirjava englannintäysiveriori.

kirjoittanut Lithy

Jälkeläiset
17.05.2024 - fwb-o. Lukaris Wolfbound - i. Huntbound Dom

Kilpailukalenteri

Esteratsastusjaos

Saavuttanut tavoitetasonsa 
porrastetuissa kilpailuissa.

5742.9 pistettä, taso 10/9

Hyppykapasiteetti 1878.36 pistettä
Rohkeus 1872.23 pistettä
Kuuliaisuus ja luonne 1992.31 pistettä

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen