Storywoods Dressage Center

Rohkean Varjoritari

VH15-018-0809

Suomenhevonen, ori

Rautias, 159 cm

03.02.2014, 10-vuotias

Yleispainote, VaB/100cm

2-polvinen

Kasvattaja:
Rohkelikko


Omistaja:
Storywoods Dressage Center (VRL-10337)

© VRL-00801

Luonne

Tallissa seisoi jo kaksi oria jotka toivat talliin ulkomaista verta, joten jotain suomalaista oli saatava sekaan. Mikäs parempi tähän tehtävään olisi kuin aito suomenhevonen. Selailinkin myynti-ilmoituksia ja sieltä löysin ilmoituksen Rohkelikon myytävistä hevosista ja soitellessani kasvatajalle varsoista teimme puhelimessa alustavan sopimuksen Viljosta ja nähdessäni orin ensimmäistä kertaa livenä, ostopäätös varmistui samalla ja ennen lähtöä kävin allekirjoittamassa orin kauppakirjan.

Hoidettaessa Viljo ei ole helpoin hoidettava. Ei ori mikään pahansisuinen ole, vaikka se välillä saattaakin vilautella hampaitaan tai nostella jalkojaan. Kuitenkin kunhan hoitaja vain jatkaa päättäväisesti orin hoitamista, ymmärtää Viljo yllättävän nopeasti lopettaa uhittelut ja ori rupeaa nauttimaan hoitamisesta. Viljolla ei mitään erityisen herkkiä paikkoja ole, mutta välillä Viljo saattaa aristella päätään harjauksen aikana. Orin varustaminen sujuu hyvin, mutta talvella kuolainten lämmittämisen kanssa tulee olla tarkkana.

Kouluradalla Viljo on taidokas ratsu joka vaatii päättäväistä ratsastamista. Orille tulee heti alkukäynneistä asti alkaa muistuttelemaan että ratsastaja on se joka määrää mitä tehdään ja miten tehdään, sillä muuten orin mielenkiinto ei helpolla treenaamiseen syty. Kunhan Viljon ratsastaa heti reippaaksi ja avuille, alkaa ori suorittamaan liikkeitä lennokkaasti ja hyvällä temmolla.

Estekentällä Viljo meinaa unohtaa kuunnella ratsastajan apuja heti alusta asti. Ori on niin innolla menossa esteille, että sitä joutuukin kunnolla muistuttamaan että ratsastaja kertoo missä järjestyksessä ja millaisella vauhdilla esteet tullaan suorittamaan. Kunhan Viljon saa kuuntelemaan ratsastajan apuja, hyppää ori esteet hyvällä tyylillä sekä ilmavaralla.

Maastoon ei Viljon kanssa kannata yksin lähteä, sillä ori säpsyy jopa omaa varjoaan. Kaverin kanssa tai ryhmässä ori toimii parhaiten eikä säpsy jokaista pikkukiveä tai puun lehden liikettä.

Suku

i. Vauhkomieli
sh, 154cm, prt
ii.Vinkare
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I, YLA2
iii. Vinkare
evm
iie. Aulikki
evm
ie. Sakeamielinen
iei. Salateoria
evm
iee. Suunnitelma
evm
e. BT Myötätuuli
KRJ-I, ERJ-II, VVJ-II, KERJ-III, YLA2, SLA-I, VSN Ridden Ch
ei.AGH Tuulenpuuska
Ch, YLA1, SLA-I, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-I, VPA3, KTK-III, VSR jälk. A, KRJ jälk. A, KV jälk. A, Bronze Award
eii. Kiukun-Puuska
evm
eie. Tuulityttö
evm
ee. Kotikylän Wilhelmiina
evm
eei. Mahonki
evm
eee.Pilikun Pikku Tyttö
evm

Isälinja: Vauhkomieli - Vinkare - evm
Emälinja: BT Myötätuuli - Kotikylän Wilhelmiina - evm

Jälkeläiset

Sh-t. Kuiskeen Varjotar, e. Kuiskeen Onnetar, meriitit

Kilpailukalenteri

Kouluratsastusjaos (KRJ) : Taso: 6 (Maksimi iän perusteella: 10, maksimi pisteiden perusteella: 6, valittu maksimitaso: 5)
kuuliaisuus ja luonne: 1487.66
tahti ja irtonaisuus: 962.91

Valmennukset ja päiväkirja

Valmennukset

Päiväkirjamerkinnät

Päiväkirjamerkintä 00.00.2020