Storywoods Dressage Center

Comaroma RR

VH21-031-0043

Suomalainen puoliverinen, ori

Musta, 166 cm

17.08.2020, 3v

Yleispainotus, Int I, 150cm

2-polvinen

Kasvattaja:
Yorca


Omistaja:
Storywoods Dressage Center (VRL-10337)

Meriitit: 2 star prospect, Quintessential, EV-II

© vrl-00139

Luonne

Yritäppä pitää hevosten ostotaukoa kun tällainen karkki tulee myyntiin. Eihän uuden esteratsun hankinta ollut ajatuksissa vielä, tai siis seuraava piti olla vasta Rosan varsa, mutta kas kummaa kun suunnitelmat muuttuvat... Onneksi varsalla on potentiaalia myös kouluradoille, joten ehkä yksi riita erään nimeltämainitsemattoman herrasmiehen Andrews... kanssa on vältetty, vaikka eipä tuolla ole oikeastaan kyllä mitään syytä valittaa hevoskaupoistani kun eipä tuo prosenttiakaan tallista omista.

Konna on alkuun hieman sulkeutunut ja ehkä epäileväinenkin uutta ihmistä kohtaan, mutta kunhan orin kanssa vain toimii rauhallisesti ja käsittelijät pysyvät samoina Konna on avoimempi ja orin kanssa pystyy toimimaan ihan mukavasti. Konna nauttii pitkistä harjaushetkistä ja silloin ei aina uskoisi olevansa tekemisissä orin kanssa.

Ratsuna Konna on mutkaton ja ori liikkuu omalla moottorilla. Ajoittain Konnaa joutuu hieman muistuttamaan siitä että omaa moottoria voi pitää kierroksilla ja näin ollen mustan hevosen saa taipumaan tehtäviin ja suorittaminen pysyy tasaisena ja mukavana niin ratsulle kuin ratsastajalle.

Rataesteillä Konnan mutkaton toiminta jatkuu samanlaisena ja ori ei katsele esteitä suuremmin ellei ratsastaja sitten katsele ja ala spookkailemaan sitä mitä on kasattuna. Konna on nopea ja sen laukkaa pystyy säätelemään vaikka ihan ketterin ratsu ori ei kuitenkaan ole. Kuitenkin Konnan kanssa on mukava ja helppo suorittaa ratoja vaikka sen potentiaali ei ehkä ihan GP radoille riitä.

Maastossa Konnan kanssa kannattaa liikkua kaverin kanssa sillä sielä musta ori on säikyin. Mitään suurta kiukuttelua ori ei kuitenkaan harrasta, mutta satunaisia sivuloikkia tai pieniä spurtteja lukuunottamatta ori ei mitään hullumpaa tee. Pienet, helpot maastoesteet saattavat mennä Konnan kanssa, mutta ajoittain oria joutuu hieman tukemaan normaalia enemmän hyppäämistä ajatellen.

Konnan lastaaminen sekä kuljettaminen sujuu mutkatta, eikä Konnaa ole vaikea saada sisälle mihinkään kuljetusvälineeseen. Ori matkaa yksin tai kaverin kanssa lyhyitä ja pitkiä matkoja eikä siitä monestikkaan uskoisi että on orin kanssa liikenteessä sillä Konna käyttäytyy todella hyvin vieraissakin paikoissa.

Muutenkin kaikki hoitotoimenpiteet sekä kisapaikoilla liikkumiset sujuvat Konnan kanssa mutkatta eikä ori aiheuta turhaa häslinkiä jos sitä ei ahdistella turhaan.

Suku

i. Daily spider RR
YLA2, ERJ-I, KRJ-II, KERJ-I, Palladiun Prize
ii. I'm a ruder
YLA2, ERJ-I, KRJ-III, VMRJ: 75p.
iii. I'm a Ruler
evm
iie. Let Me Be
evm
ie. Mafia Princess
YLA2, ERJ-II, KRJ-II, KERJ-III
iei. Yakuza FIN
evm
iee. La Mer
evm
e. Ton-Tongue Toffee RR
ERJ-I, KRJ-III, YLA1, KERJ-I
ei.Another Weasley
ERJ-II, KRJ-II
eii. Wizard Wheeze
evm
eie. Rachel
evm
ee. Elly Jelly
ERJ-II, KRJ-II, KERJ-I
eei.Lot's of Jelly
evm
eee. Jelly Bean
evm

Isälinja: Daily Spider RR - I'm a ruder - evm
Emälinja: Ton-Tongue Toffee RR - Another Weasley - evm

Jälkeläiset

FWB-o. Varsan nimi, e. emän nimi, meriitit
FWB-o. Varsan nimi, e. emän nimi, meriitit

Kilpailukalenteri

Tapahtui odottamaton virhe!

Valmennukset ja päiväkirja

Valmennukset

Musta ratsu näytti siltä että siinä oli todellakin virtaa ja intoa lähteä hyppäämään. Oli mielenkiintoista nähdä Minni esteratsun selässä, sillä yleensä naisen oli nähnyt vain työskentelemässä sileällä vaikka tiesinkin tuon omistavan toisenkin esteratsun. Koska kyseessä olisi nuori hevonen, jonka kanssa haettiin vielä yhteistyötä, pidettäisiin päivän tehtävät helppoina ja keskityttäisiin enemmänkin siihen että suorituksista saataisiin tasaiset ja onnistuneet, kuin siihen että toistoja tehtäisiin paljon. Esteiden korkeudet pidettäisiin myös tänään maltillisina eikä Konnalta vaadittaisi vielä voimaa ja aivotyötä samaan aikaan liikaa orin tasoon nähden.

Konnaksi esitellyn orin ensimmäiset hypyt olivat todella voimakkaita ja ori yli hyppäsi hieman liikaa siihen mitä sen olisi tarvinnut 50cm aloituskorkeuteen nähden. Lisäsin tehtävään apupuomeja, joiden avulla Konna alkoi asettelemaan jalkojaan paremmin hypyillä sekä muutenkin mustan hevosen suorittaminen alkoi olemaan parempaa ja selkeämpää koko ajan. Vaikka kyseessä oli nuori hevonen oli huomattavissa että siinä oli potentiaalia tulevaisuuden kilpahevoseksi, jos se vain malttoi kuunnella ratsastajansa ohjeita ja neuvoja. Hiljalleen nostin tehtävien puomeja korkeammalle, siten että loppuajasta ratsukko suoritti 80cm korkeudella olevaa rataa, eikä tämä estekorkeus tuonut Konnalle oikeastaan minkäänlaisia vaikeuksia.

Valmennuksen loppupuolella Konnasta oli huomattavissa enemmänkin ehkä henkinen väsymys, vaikka ori jaksoikin silti suorittaa tehtävät huolellisesti ja hyvällä tekniikalla loppuun asti. Ratsun nuoresta iästä johtuen nuo olivat saaneet pitää taukoja valmennuksen aikana nostellessani puomeja sekä pariin otteeseen myös muuten vain, mutta silti valmennus oli vienyt mustasta orista mehuja. Minnin antaessa Konnan ravata pitkää ja vapaata ravia sekä venyttää itseään eteen ja alas annoin samalla naiselle loppupalautteeni valmennuksen kulusta sekä muistutin hyödyntämään apupuomeja nuoren orin koulutuksessa sillä, ne tuntuivat tuovan sopivaa lisäjarrua Konnan menoon.

Kouluvalmennus

Nuori hevonen käveli letkeällä askeleella, antaen korviensa kuitenkin pyöriä kuin tutkat. Saavuttuani ratsukon luokse, vaihdoin muutaman sanan Trevorin kanssa Konnaksi esitellystä nuoresta orista, ennen kuin mies sai kerätä ohjat tuntumalle ja hakea mustan hevosen aktiiviselle käynnille. Konnalla oli sopivan reipas ja matkaa voittava käynti, mutta sen ylläpitäminen meinasi olla ajoittain hieman vaativa tehtävä joten Trevor joutuikin tekemään töitä orin liikkumisen eteen.

Kunhan käynnin tempo oli löytynyt, sai ratsukko alkaa tekemään loivaa kiemurauraa ja tehtävän aikana Trevor sai pitää huolen siitä että ori liikkui aktiivisesti eteenpäin. Sen lisäksi ratsukko sai pitää huolen myös siitä että Konna taipui ja asettui jokaisella kaarella. Nuori hevonen tarvitsi ajoittain hieman useammin apuja ja neuvoja, mutta kuitenkin Konna suoritti tehtävän hyvin ensin käynnissä ja sen jälkeen ravissa.

Ratsukon suoritettua tehtävää molempiin suuntiin käynnissä ja ravissa, sai Trevor siirtää Konnan laukkaan ja hakea ensin nuorelle orille aktiivisen ja hyvin pyörivän laukan. Laukassa ratsukon ei tarvinnut vielä kokeilla loivaa kiemurauraa mutta sen sijaan ratsukko sai tehdä isoja pääty-ympyröitä sekä vain pitää laukkaa yllä suoralla uralla ja kokeilla hieman vaihdella sen tempoa. Laukka tuntui olevan Konnalle helppo askellaji ja orin oli helppo pitää omaa moottoriaan käynnissä sen aikana. Trevor sai vaihtaa suuntaa ja jatkaa laukkatehtäviä myös toiseenkin suuntaan. Loppua kohden Konnasta alkoi huomaamaan että nuori ori alkoi väsymään.

Kunhan ratsukko oli saanut vielä pienen pätkän hyvää suorittamista alle, oli aika antaa Trevorille lupa aloittaa omatoimiset loppuverryttelyt. Miehen loppu verrytellessä oria annoin oman loppupalautteeni sekä mielipiteeni siitä miten Konnan kanssa voisi olla hyvä jatkaa treenejä kohti kilparatoja ja vaikeampia tehtäviä.

Päiväkirjamerkinnät

Päiväkirjamerkintä 06.01.2021

Tänään muiden asioiden hoitamisen lomassa tuli käytyä moikkaamassa myös Konnaa. Varsa oli selkeästi kasvanut ja kehittynyt sekä sen luonne alkoi tulemaan paremmin lävitse.

Konna asuu vielä parisen kuukautta kasvattajallaan ja sen jälkeen kun orivarsa on vieroitettu, muuttaa se meille ja ajatuksissa olisi tarhata orivarsoja pareittain tai kolmen pojan porukassa, jotta noilla olisi mahdollisuuksia rymytä eivätkä ne keksisi mitään tyhmää sitten ihmisiä kohtaan tai sen sijaan huonoja tallitapoja.

Orista tuleekin varmasti mielenkiintoinen projekti joko molemmille, minulle ja Trevorille, tai sitten vain minulle, sillä saattaapa haaveissa olla mahdollisesti tulevaisuuden Power Jump tapahtumat.

14.12.2022

Konnan kanssa ollaan pari-kolme kertaa viikossa treenattu ison hevosen elämään liittyviä juttuja. Tokihan välillä eteneminen on ollut hitaampaa kun ori ei ole ollut ihan varma siitä, mitä on tapahtumassa. Kuitenkin kun asioita on tehty tavalla joka on Konnalle parhaiten sopinut, on edistymistä ollut huomattavissa.

Nuorta oria ollaan myös pyritty totuttamaan siihen, että meillä käsittelijät vaihtuvat joten vähän jokainen on päässyt tekemään töitä orin kanssa. José, Sanni ja Jussi sekä Jeela on päässyt työskentelemään orin kanssa omatoimisesti. Eihän Noeliakaan ole unohdettu, vaan tuo on päässyt sitten jatkamaan oppeja muiden avustuksella. Ihan joka kerta Konna ei ole ollu samaa mieltä vaihtuvasta käsittelijästä, mutta kunhan rutiini pysyy suhteellisen samana, se kestää vaihtelut.