Storywoods Dressage Center

Barefoot Ballad Vegas

VH15-031-0541

Suomalainen puoliverinen, ori

Rautias, 160 cm

14.02.2015, 9-vuotias

koulupainotus, GP

4-polvinen

Kasvattaja:
Las Vegas


Omistaja:
Storywoods Dressage Center (VRL-10337)

©

Luonne

Baloolla on juuri sopivasti pilkettä silmäkulmassa, jotta orin kanssa ei tule tylsää, mutta kuitenkaan liian villi ja kuriton tapaus ei ori ole. Oikeastaan mitään, mikä Baloolla on mahdollisuutta saada suuhunsa tai päästä avaamaan turvallaan, ei kannata jättää orin saataville. Myöskään hirveän pitkäksi ei kannata Baloota jättää jos orin on sitonut pelkästään riimunnarusta kiinni, sillä todennäköisesti jossain kohtaa rautias keksii narun vapaana roikkuvan hännän ja pian se saattaakin katsella hoitajaansa naru maassa ilmeellä, joka vihjailee että naru aukesi itsekseen.

Ratsuna Baloo on yllättäen ihan erilainen kuin hoitaessa. Tokihan silloin, jos orin selässä vain matkustelee, se keksii vähintään jotain pientä ratsastajansa päänmenoksi. Mitään isoja ja vaativia koikkaloikkia ei ori kuitenkaan harrasta, vaan enemmänkin se on kiinnostunut kaikesta ja kaikista, minkä vuoksi Baloo saattaakin kokeilla käydä tunkemassa nenänsä siihen samaan lantasankoon, jonka se on tutkinut jo kymmenesti. Kuitenkin kunhan orin fokuksen saa kiinnitettyä ratsastukseen, on se hyvinkin kevyt sekä liidokas liikkeissään.

Välttämättä heti ei Baloo parastaan laita, vaan oria joutuu hieman herättelemään. Baloon saa yleensä helposti takaisin työmoodiin ja ori alkaa kantamaan itseään hyvin sekä liikkumaan aktiivisemmin eteenpäin. Ori osaa parhaimmillaan liikkua melkein ajatuksen voimalla ja sillä on ilmava ja voimakas liike, mutta kuitenkaan ihan automaatti ei Baloo ole ratsastaa. Ori soveltuu kyllä tarjoaman ratsastajille näkemyksen siihen miltä Grand Prix tason liikkeiden ratsastaminen tuntuu, mutta ratsastajan täytyy myös osata pyytää Baloolta liikkeitä.

Matkustajana Baloo on mallioppilas ja sen voi lastata mihin vain, milloin vain ja melkein kenen kanssa vain. Vieraissa paikoissa ori käyttäytyy myös siivosti eikä se machoile vain huvin vuoksi, vaikka saattaakin välillä vastata vieraiden hevosten huuteluihin.

Suku

i. Huntsong Vegas
KRJ-I, KTK-I
ii. Shanghai Song Air
KRJ-I
iii. Routzell 99
VIR MVA Ch, KRJ-I
iie. R.M. Suprelle
KRJ-III
ie. KWB Foxtrot
KRJ-I
iei. Akkord's Farant
ERJ-II
iee. KWB Tango
Ch, KTK-II, KRJ-II, YLA2
e. Bossa Nova Baby Vegas
ei. Oldfinion Caizaar
KRJ-I, YLA2
eii. Cairaan
KRJ-I, YLA2
eie. Oldfinion Sinata
KRJ-I, YLA2
ee. Cha Cha Salsa
eei. La-La Liar
eee. Gigolourine
ERJ-II

Isälinja: Huntsong Vegas - Shanghai Song Air - Routzell 99 - Routinier - evm
Emälinja: Bossa Nova Baby Vegas - Cha Cha Salsa - Gigolourine - Jailbird - evm

Jälkeläiset

FWB-o. Varsan nimi, e. emän nimi, meriitit

Kilpailukalenteri

Kouluratsastusjaos (KRJ) : Taso: 10 (Maksimi iän perusteella: 10, maksimi pisteiden perusteella: 11, valittu maksimitaso: 10)
kuuliaisuus ja luonne: 2792.71
tahti ja irtonaisuus: 3828.17

Valmennukset ja päiväkirja

Valmennukset

Päiväkirjamerkinnät

Päiväkirjamerkintä 19.07.2019

Las Vegasista tuli hankittua parikin hevosta ja ostoretken toinen tuttavuus olikin Baloo. Kasvatustyön edetessä uudelle verelle on aina tarvetta ja samalla saadaan myös tuotua linjoihin uusia nimiä, joiden avulla monipuolistaa kasvatustyötämme. Kuitenkin nyt alkuun kun orilla on ollut pitkä matka matkustettavanaan saa Baloo vain tarhailla ja palautua matkastaan.

Ehkä parin viikon päästä orin kanssa aloitellaan työntekoa kevyesti juoksuttamalla sekä jumppailemalla. Kunhan siihen pisteeseen päästään, katsellaan kuinka Baloon kanssa edetään nuorelle hevoselle sopivien ratsutreenien kanssa. Mitään kiirettä ei pidetä kuitenkaan sen kanssa, jotta Baloon saisi nopeasti koulukentille, vaan työskentely pyritään tekemään rauhallisesti ja oria kuunnellen. Tarkoituksena olisi kuitenkin saada sille hyvä ja pitkä ura alle jossa se toivottavasti voisi kerätä monipuolisesti meriittejä itselleen ennen kuin Baloota aletaan tarjoamaan jalostukseen.

Vain aika kuitenkin näyttää kuinka Baloon kanssa käy ja ainut mitä tässä hetkessä voikaan tehdä, on vain toivoa parasta.