Storywoods

Perustiedot

Nimi Fern Samson "Sami" Rotu, sukupuoli wpb, ori
Syntymäaika 12.08.2018 Säkäkorkeus 147cm
Rekisterinumero VH20-023-0053 Omistaja Storywoods (VRL-10337)
Koulutustaso HeA Kasvattaja Stall Fernweh

Luonne

Samia hoitaessa tulee olla ripeä liikkeissään ja orin kanssa ei voi jäädä yhtään haaveilemaan. Jos Samin kanssa jää haaveilemaan poniori varmasti kertoo että sen motivaatio seisomiseen ei kestä kauaakaan. Kuitenkin Samin mielenkiintoa voi yrittää kääntää muihin asioihin jos tietää että oria ei voi hoitaa kovinkaan nopeasti ratsastuskuntoon.

Ratsuna Sami on reipas ja poniorin kanssa ei varmasti tule tylsää. Mitään tyhmää Sami ei tee, mutta ratsastajan hermoille se osaa silti käydä testaillessaan että onko ratsastajan neuvoja pakko kuunnella. Yleensä se on jonkinlaista kuolaimeen puremista, tai muuten vain jättämään ratsastajan neuvot kuuntelematta. Kuitenkin kunhan Samille jaksaa vain toistaa muutaman kerran pyynnön ja näyttää että ratsastaja on todellakin tosissaan, alkaa Sami kuuntelemaan ratsastajansa neuvoja ja siitä tulee ihan miellyttävä poni ratsastaa.

Esteillä Sami ei osaa kovinkaan paljoa ja hyppyhommat orin kanssa ei ole kovinkaan miellyttäviä, mutta nekin onnistuvat jos ratsastajalta löytyy tarpeeksi inspiraatiota saada poniorin mielenkiinto kiinnittymään esteisiin.

Maastoon Samin kanssa ei kannata edes ajatella lähtevänsä yksin. Ponin selkään kyllä pääsee tallipihalla, mutta sen jälkeen mikään ei ole kovin helppoa tai mukavaa ratsastajalle. Sami esittelee kaikenlaisia sivuloikkia ja temppuja ja ratsastajan tasapainoa tullaan todellakin testailemaan. Kaverin kanssa tai isommassa porukassa Samin kanssa onnistuu maastoilu hieman paremmin ja poniori ei temppuile ihan niin pahasti vaikka se yrittää siltikin esitellä jonkinlaisia kevätjuhlaliikkeitä.

Samin lastaaminen on nopea projekti ja poniori asteleekin mihin tahansa kuljetusvälineeseen suoriltaan joten lastaajan täytyy olla pari askelta edellä sillä, poniori astelee todellakin nopeasti kyytiin eikä se kysele pysyykö lastaaja perässä. Samia pystyy kuljettamaan yksin tai kavereiden kanssa. Kuitenkin varsinkin keväisin kannattaa jättää tyhjä väli Samin ja tammojen väliin, sillä poniori osaa yrittää machoilla vaikka tammat eivät osoittaisikaan kiinostusta oria kohtaan.

Sukutaulu

i. Saffran du Boux
ii. Saphyr du Boux
sf, KTK-I
iii. Lueur du Boux / Piscou du Lansard
sf, KTK-I
iie. Baviere d´Albain
sf
ie. Elektra du Boux sf, iei. Le Petit Prince
bwp, KTK-II, KRJ-III
iee. Elyria du Thielle
sf, KRJ-I
e. Tylwyth Teg
wpb, Premier
ei. VIR MVA Ch Lancelot Du Lac wpb, KTK-III, YLA3 eii. Ch Domisch Eisenherz wpb-o, KRJ-III, VWY-II, VVJ-III
eie. Gaelbook Fay
wpb, VWY-II, KTK-III
ee. Merch Clyfar Vien wB eei. Mihan Merrion wm-o,KTK-II, YLA1, KRJ-II, VWY-II
eee. Aderyn wyn Blowden wm, vkk

Sukuselvitys

Kilpailut

  22.04.2020 - Kutsu - KRJ - HeB - 3/40
  23.04.2020 - Kutsu - KRJ - HeB - 1/30
  28.06.2020 - Kutsu - KRJ - HeB - 1/44
  22.11.2020 - Kutsu - KRJ - HeA - 2/17
  29.01.2021 - Kutsu - KRJ - HeA - 2/30
  31.01.2021 - Kutsu - KRJ - HeA - 4/30

Valmennukset

15.02.2021

Poniratsukko oli maneesissa saapuessani paikalle. Olin nähnyt poniratsukkoa kisoissa joten minulla oli jonkinlainen käsitys siitä miten ratsukon yhteispeli toimisi, mutta kyselin silti vielä Minniltä hieman tarkennuksia muutamaan asiaan, joista en ollut ihan varma. Kun olin saanut vähän paremman kuvan ratsukon yhteistyöstä oli aika pyytää Minni keräämään Samin ohjat tuntumalle ja lähteä hakemaan ponioria paremmalle käynnille.

Käynnissä poniratsukko sai lähteä tekemään pohkeenväistöjä pois uralta ja kohti uraa. Sami yritti ajoittain hieman poikittaa tai sitten poniori ei vain astunut kunnolla ristiin. Ratsukko sai hioa väistöjä molemmissa kierroksissa ensin käynnissä ja hiljalleen Minni alkoi saamaan Samia pysymään paremmin halutulla uralla. Lopulta ratsukko sai siirtyä raviin ja jatkaa samaa tehtävää myös ravissakin. Ravissa tehtävä alkoi sujumaan vähän nopeammin ja Sami vastasi Minnin apuihin nopeammin.

Kun väistöt onnistuivat ravissakin, sai Minni siirtää Samin vielä laukkaan ja hakea laukan tahdin ensin ennen kuin ohjeistin Minniä aloittamaan tempon muutokset laukassa. Sami vastasi Minnin apuihin hyvin ja nainen pystyi hiljalleen jopa myös kokoamaan poniorin laukkaa ja Samilla olikin hyvä laukka. Minnin saatua Samin laukka toimimaan hitaammassa ja nopeammassa tahdissa, sai ratsukko tehdä vielä muutamia laukka-ravi-laukka sekä laukka-käynti-laukka siirtymisiä. Siirtymien kanssa ratsukko sai hakea sitä, että siirtymät olivat oikea-aikaisia ja ne tapahtuivat juuri silloin kun Minni niitä pyysi, eikä viisi vuotta sen jälkeen. Ratsukko sai hakea vielä muutamalla tehtävällä yhteistyötään saumattomammaksi ennen kuin annoin Minnille luvan aloittaa itsenäiset loppuverryttelyt samalla kun annoin ratsastajalle muutaman kotitehtävän sekä kohteen, joihin tuo saisi kiinnittää huomiota omatoimisessa treenissä.

Lopulta oli aika kiittää ratsukkoa valmennuksesta ja toivottaa heille onnea tuleviin treeneihin ja kilpailuihin alkavalla kisakaudella.

Kouluvalmennus

Sanni oli verrytellyt Samin jo valmiiksi valmennusta ajatellen joten pikaisen kuulumisten vaihdon jälkeen saatoin pyytää naista hakemaan ponia reippammalle askellukselle. Valmennuksen alkuun Sanni sai hakea Samin kanssa keskiaskellajit kuntoon ennen kuin aloitettaisiin tekemään mitään muuta. Alkuun poniori ei kuitenkaan ollut ihan samaa mieltä ratsastajansa ajatuksesta keskiaskellajien treenaamiseen ja Sanni joutuikin hieman työstämään ratsunsa kuuliaisuutta samalla.

Keskiaskellajeista Sami tuntui tänään loistavan laukassa ja Sanni mainitsikin sen olleen helpoin askellaji ratsastaa. Keskilaukasta ratsukko sai jäädä harjoituslaukkaan ja harjoituslaukan tehtäviksi ratsukko sai puoliympyrän sekä kaarroksia. Vaikka laukka oli vaihtunut kootusta harjoituslaukkaan, rautias poniori piti silti omaa esitystään päällä ja Sanni sai todellakin ratsastaa Samin laukkaa. Poni suoritti kuitenkin edelleen todella hyvällä tempolla sekä tyylillä eikä ajoittaisesta vauhdikkuudestaan huolimatta Samin toiminnassa ollut kovinkaan suurta moitittavaa.

Lopulta Sanni sai siirtää poniorin raviin ja ravissa ratsukko sai suorittaa väistöjä sekä temponmuutoksia askeleen sisällä jotta Samia saataisiin vielä vähän rauhoittumaan ja rentoutumaan valmennuksen loppua kohden. Kunhan poniorin ravia saatiin vielä vähän tasattua, sai Sanni vaikuttaa Samin liikkeeseen vielä vähän paremmin ja loppua kohden poniorin ravikin alkoi näyttämään jo todella hyvältä. Ratsukkoa ei kuitenkaan haluttu päästää liian helpolla joten vielä käynnissäkin nainen sai vaikuttaa poniorin askeleeseen sillä Samia ei haluttu päästää enään kiihdyttelemään askeltaan, vaan ponia sen sijaan haluttiin saada vielä vähän rauhallisemmaksi.

Loppua kohden Sami näytti todella hyvältä ja sen liike oli paljon rennompaa, mutta silti omasi sopivaa näyttävyyttä alun pienoiseen kaahottamiseen verrattuna. Lopulta oli aika antaa Sannille lupa aloittaa omatoimiset loppuverryttelyt, ja samalla annoin naiselle oman palautteeni valmennuksen kulusta sekä vinkit ja neuvot omatoimiseen treeniin tempon hidastamiseksi.

Päiväkirja

22.11.2020

Samin kanssa ollaan treenailtu ahkerasti ja poniori onkin tuntunut suorittavan aina tasaisesti vain paremmin treeneissä. Jostain syystä poniori ei ole monestikkaan päässyt kisarekan kyytiin, mutta nyt sekin virhe olisi ajatuksissa korjata ja Samin kanssa olisi tarkoitus alkaa kilpailemaan paljon enemmän.

Poniorille olisi tarkoitus myös kokeilla etsiä puolisoita sillä ainakaan näillä näkymin meillä ei ole tarkoitus aloittaa ratsuponikasvatusta, vaikka emme kuitenkaan sulje pois sitäkään mahdollisuutta etteikö meiltä ratsuponikasvattia voisi maailmalle lähteä jos joku sellaisen meiltä haluaa. Kuitenkin Samin kanssa pidetään koko ajan aktiivinen treenaus päällä ja pyritään esittelemään ponioria kisoissa tamman omistajille samalla kun kerätään sille tuloksia.

Kisauransa jälkeen ori saa kuitenkin jäädä viettämään rentoja eläkepäiviä, joten mitään stressiä ei sen kohdalla pidetä kisoista tai varsoista ja pääasiana onkin vain pitää poni tyytyväisenä.

15.03.2021

Sami on ollut nyt paljon Sannin ratsastettavana, mutta mä lupasin hoitaa ponin liikutuksen tänään. Poniori on onneksi tarpeeksi iso ratsu myös mulle joten saatuani poniorin pesupaikalle oli helppo riisua Samin talliloimi. Viikattuani loimen viereisen karsinan oveen aloin harjaamaan ponioria ja samalla olin tyytyväinen siitä miten sitä oltiin ratsastettu ja miten hyvältä Sami näytti. Lopulta Sami oli harjattuna ja varustettuna, oli aika päästää ori irti ja lähteä taluttamaan sitä kohti maneesia.

Poniori oli liikenteessä heti kun pääsin sen selkään. Otimme Samin kanssa muutaman pysähdyksen ja liikkeelle lähdön ennen kuin annoin poniorin jatkaa matkaansa ja taivuttelin sekä asettelin oria hetken, ennen kuin kokeilin ratsastaa ponin kanssa helpon A:n kouluradan lävitse. Samin ratsastettavuus oli todella hyvä ja poniorin ratsastaminen oli todella mukavaa. Sami tuntui myös liikkuvan todella hyvin ja yritin muistuttaa itselleni että täytyisi ottaa hieman enemmän aikaa myös sen kanssa toimimiseen.

Saatuani Samin ratsastettua annoin ponin kävellä pitkät loppukäynnit, ennen kuin oli aika pysäyttää poni maneesin oven lähelle ja laskeutua Samin satulasta. Mä olin valinnut hyvän hetken käydä ratsastamassa Samilla, sillä maneesi ei monestikkaan ollut vapaa kovinkaan pitkään. Trevor oli kuitenkin tulossa töihin vasta myöhemmin joten maneesi oli heti aamusta vapaana. Palattuamme Samin kanssa talliin talutin orin takaisin pesupaikalle ja avaisin suitsien soljet, ennen kuin vedin niskahihnan ponin korvien ylitse ja annoin Samin tiputtaa kuolaimet suustaan omatoimisesti. Pujotettuani Samille riimun päähän oli aika riisua poniori loppuun ennen kuin olin valmis harjaamaan orin.

Samin ollessa hoidettuna ja olin saanut ponille talliloimen takaisin, Sanni kertoi että yksi oritarhoista olisi vielä vapaana joten hain vielä Samin toppaloimen ja pukea sen poniorin päälle, ennen kuin oli aika viedä se nauttimaan keväisestä ulkoilmasta.

Ulkoasu ©   |  Taustakuva © Velvet Factory  |  Kuva © Hauru Virtuaalitalli/Virtuaalihevonen - A sim game stable/A sim game horse