Storywoods Dressage Center

Villahaan Ilostella

VH21-018-0257

Suomenhevonen, tamma

156 cm

15.06.2020, 3v

koulupainotus, vaB

3-polvinen

Kasvattaja:
Villahaka


Omistaja:
Storywoods Dressage Center (VRL-10337)

Meriitit: 2 star prospect, SV-II

© VRL-14618

Luonne

Stellan kanssa hoitamisessa ei tule yhtään tylsää hetkeä, oli tamma sitten irti karsinassa, tai kiinni käytävällä. Se on mieluusti mukana kaikessa ja auttamassa hoitajaansa harjan valinnassa, tai muuten vain pitämässä kirjaa siitä mitä sen ympärillä tapahtuu. Välillä tamma saattaa unohtaa hoitajansa varpaat pikkutamman alkaessa steppailemaan käytävällä hakiessaan parempaa näkyvyyttä jonnekkin, mutta kunhan Stellaa vain muistuttaa vierellä seisovasta ihmisestä se pysyy jotenkin paikoillaan ja yrittää vain kurkotella nähdäkseen paremmin.

Ratsuna Stellasta ei puutu vauhtia, mutta monipuolisilla tehtävillä tamman vauhti on mahdollista keskittää niihin asioihin, joita siltä toivotaan, sen sijaan että tamma puksuttaisi vain menemään aivot nollilla. Stellan kanssa on mahdollista treenata myös sen mielestä tylsiä tehtäviä, kunhan jaksotuksen osaa tehdä tamman mielestä oikealla tavalla ja mukaan otetaan välillä vähän vauhdikkaampia tehtäviä, ennen kuin aletaan taas hakemaan koottua liikettä.

Rataesteitä ei Stellan kanssa ole kokeiltu, mutta varmasti tamman kanssa myös hyppääminen sujuisi, kunhan sen saa vain kuuntelemaan ratsastajansa neuvoja ja pitää estekorkeuden pienenä.

Maastossa Stellan kanssa on paras olla kaveri mukana, sillä välillä se saattaa mukamas nähdä jotain omia mörköjään, tai sitten sitä kiinnostaisi vain kaikki omasta varjostaan alkaen, jolloin sen liikkeelle saaminen voikin olla oma projektinsa. Kaveri tarjoaa Stellalle hyvää vetoapua ja tällöin myös tamman mielenkiinto ympäröivään maailmaan häiriintyy sen verran että etenemisestäkin tulee jotain.

Yleiset hoitotoimenpiteet Stellan kanssa vaativat aikaa tamman mielenkiinnon vuoksi ja välillä se onkin vain tiellä nenänsä kanssa. Kuitenkin jos sen huomiota kiinnittää esim. heiniin tai rapsutuksiin, sujuvat toimenpiteet hieman nopeammin ja mahdollisesti ilman miljoonaa keskeytystä. Kuitenkin jos Stellalle kertoo kauniisti että sen nenää ei välttämättä tarvita kengityspakissa, osaa tamma keksiä itselleen myös muutakin viihdettä.

Suku

i. Kuuralehdon Jeeli
SV-II, KV-III
ii. Kanervarannan Jeera
SV-II
iii. Jaarami
evm
iie. Hailakka
SV-II
ie. Kettulan Sirenna
evm
iei. Ritari Ruu
evm
iee. Supina
KTK-III
e. Vähäpellon Ilona
KV-II
ei. Runon Armas
SV-III, KEV-III
eii. Valkaman Aarni
KRJ-II
eie. Suvilahden Lyyra
KRJ-II
ee. Lakean Iltatähti
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, SLA-I, SV-III
eei. Kuusimetsän Jali
ch
eee. Ilon Pilvi
VIR MVA ch, SV-II, KTK-II

Isälinja: Kuuralehdon Jeeli - Kanervarannan Jeera - Jaarami - evm
Emälinja: Vähäpellon Ilona - Runon Armas - Valkaman Aarni - evm

Jälkeläiset

FWB-o. Varsan nimi, e. emän nimi, meriitit
FWB-o. Varsan nimi, e. emän nimi, meriitit

Kilpailukalenteri

Kouluratsastusjaos (KRJ) : Taso: 0 (Maksimi iän perusteella: 0, maksimi pisteiden perusteella: 0, valittu maksimitaso: 4)
kuuliaisuus ja luonne: 0.02
tahti ja irtonaisuus: 0.01

Valmennukset ja päiväkirja

Valmennukset

Päiväkirjamerkinnät

Päiväkirjamerkintä 28.08.2020

Stellaa on tullut käytyä moikkaamassa muutaman kerran kasvattaajlla ja pieni pörröpallo on kyllä niin hurmaava pikkuneiti.

Kasvattajan kanssa jutellessa on tullut selväksi että tamma on todella aktiivisesti mukana kaikessa hoitamiseen liittyvässä ja että sen kanssa ei tule oikeastaan koskaan tylsää. Pikkutamma on saanut opetella myös ison hevosen elämää ja siitä onkin tulossa näillä tiedoilla hieno pieni ratsuhevosen alku.

Päiväkirjamerkintä 06.01.2021

Stella on asunut nyt reilun kuukauden verran Storywoodsissa ja pikkutamma on kotiutunut tallille hyvin. Alkuun sillä oli tietenkin hieman ihmetystä siitä, mihin se olisi joutumassa ja uusiin rutiineihin totuttelemista, mutta tamma on hurmannut kaikki.

Kevät-talven ja kevään aikana Stella olisi tarkoitus opettaa ohjasajolle ja sykysyllä sitten laidunkauden jälkeen ajolle jotta tammaa voidaan liikuttaa ajaen ja toivottavasti näin ollen myös helpottaa myöhemmässä vaiheessa koittavaa ratsukoulutusta.