Storywoods Dressage Center

Stoorin Suolahelmi

VH21-018-1136

Suomenhevonen, tamma

rautias, 155 cm

01.05.2021, 2-vuotias

koulupainotus, HeA

2-polvinen

Kasvattaja:
Storywoods Dressage Center (VRL-10337)


Omistaja:
Storywoods Dressage Center (VRL-10337)

Meriitit: 2 star prospect, SV-I

© VRL-11911 / Vapaasti

Luonne

Storywoodsin toiminnan alkaessa uudelleen ja suomenhevosten kasvattamisen astellessa kuvioihin talliin haluttiin alkaa kokoamaan omia suomenhevoslinjoja. Kuitenkaan sopivaa tammaa ei tallista löytynyt joten Minnin etsittyä sopivaa puolisoa Villelle, lopulta liisinkiin otettiin Helmi-Liina niminen suomenhevostamma ja näin ollen tallin toinen suomenhevoskavatti näki päivänvalonsa, Helmen syntyessä vapunpäivänä.

Helmestä on kasvanut hieno ja tasapainoinen suomitamma. Mikään herkkähipiäinen se ei ole, mutta ihan kaikkeen tammakaan ei kuitenkaan suostu, vaikka parin minuutin hengähdystauolla onkin onneksi nollaava vaikutus. Huomion keskipisteeksi Helmi ei hakeudu, vaikka varsinkin karvanvaihdon ollessa hurjimmillaan ja öttiäisten saapuessa se hakeutuukin omatoimisesti ihmisten seuraan hieman kysyen josko joku vähän rapsuttaisi. Rautias kertoo selkeästi missä rapsutukset tuntuvat Ihan Parhailta ja sopivalle päälle sattuessa tamma saattaakin varovaisesti kokeilla rapsuttaa hoitajaansa takaisin.

Kouluratsuna Helmi on tasainen suorittaja. Tamma sopisikin hyvin opetusratsuksi jollekkin joka olisi nousemassa helppoihin luokkiin. Vaikka Helmelle tarjotut avut eivät olisi selkeimpiä, on rautias kuitenkin valmis yrittämään parhaansa ja joskus tamma onnistuukin vastaamaan täydellisesti siihen mitä siltä pyydetään. Samoja tehtäviä voi hioa Helmen kanssa useammankin toiston verran ja tamman alkaessa hidastelemaan se tarkoittaakin yleensä sitä jotta jaksamisensa alkaa olemaan lopussa.

Matkustamista on Helmen kanssa harjoiteltu heti maitovarsasta alkaen joten tamma käveleekin omatoimisesti niin traileriin kuin hevosautoonkin. Tamma on totutettu matkustamaan niin yksin kuin kaverinkin kanssa ja pidemmillä matkoilla tamma saataakin käyttää tilaisuuden hyväksi ja ottaa päiväunet.

Kisapaikoilla Helmi ei tee itsestään suurempaa numeroa, eikä se oikeastaan pelkää mitään. Yllättävät äänet tai takanaan heilahtavat asiat saattavat kuitenkin saada tamman säpsymään ja jos se suunnitteleekin paikalta poistumista, lähtee Helmi vain muutaman askeleen eteenpäin. Lyhyen pyrähtämisensä jälkeen tuo yrittääkin kääntyä ympäri nähdäkseen mikä mörkö yritti hyökätä tuon kimppuun.

Suku

i. Ku Sillit Suolassa
KTK-II
ii. Ku Sieniä Sateella
shKTK-III, KERJ-II, KRJ-I, SV-II
iii. Ku Kuningas Konsanaan
evm
iie. Sadepäiväsammakko
evm
ie. Kestimäen Lemmenkaramelli
iei. Lemmenliekki
evm
iee. Kestimäen Lotta
evm
e. Stoorin Helmiina ei. Villitön Vihjaus
KTK-II, YLA3, SLA-III, KRJ-III, Fn, First Champion
eii. Villitön Viljami
evm
eie. Vhjeriina
evm
ee. Helmi-Liina
KTK-III, SV-II
eei. Veikon Klaava
evm
eee. Helka-Liina
evm

Isälinja: Ku Sillit Suolassa - Ku Sieniä Sateella - evm
Emälinja: Stoorin Helmiina - Villitön Vihjaus - evm

Jälkeläiset

Sh-o. Varsan nimi, e. emän nimi, meriitit
Sh-o. Varsan nimi, e. emän nimi, meriitit

Kilpailukalenteri



Valmennukset ja päiväkirja

Valmennukset

Päiväkirjamerkinnät

Päiväkirjamerkintä 01.05.2021

Hevosia kasvattaessa ei varmastikaan pääse helpolla. Näin nähtiin myös viimeisen viikon aikana ennen kuin Helmiina päätti vihdoin ja viimein varsoa. Ensin tamma ei näyttänyt ollenkaan siltä jotta tuo olisi eroamassa maha-asukkinsa kanssa, mutta eräänä iltana huhtikuun lopulla Sanni huomasi jotta tamma alkoi teetättelemään vahatippoja. Siitä sitten alkoikin tamman aktiivinen seuraaminen ja ensimäisten päivien aikana tuntui jotta varsominen ei lähenisi ollenkaan.

Kuitenkin ihan viimeisinä päivinä Helmiina alkoi näyttämään selkeämmin merkkejä siitä jotta varsominen voisi olla lähellä. Mitä selkeämmäksi tamman merkit menivätkään, sitä vähemmän saimme Sannin kanssa unta vahtiessamme tammaa kameran kautta. Lopulta vuorokauden vaihduttua vapunpäivän puolelle Helmiina painui makuulle ja varsominen alkoi kunnolla. Siinä kohtaa ampaisimme molemmat tamman karsinalle, mutta vaikka kyseessä olikin tamman ensimmäinen varsa, se suoriutui varsomisesta mallikkaasti ihan itsekseen ja jonkin ajan kuluttua ensin Helmiina itse nousi jaloilleen ja lopulta myös varsa yritti nousta jaloilleen.

Varsan löytäessä vielä huojuvan tasapainonsa pääsimme selvittämään oliko tallissa prinssi vai prinsessa ja varsan paljastuessa tammaksi, totesin jotta varsa saisi nimekseen Stoorin Suolahelmi. Varmistettuamme jotta äidillä ja tyttärellä olisi kaikki hyvin, lähdimme muutamaksi tunniksi nukkumaan ennen kuin oli aika päästää parivaljakko hetkeksi nauttimaan ulkoilmasta.