Storywoods Dressage Center

Flashity KV

VH21-031-0032

Suomalainen puoliverinen, ori

ruunikko, 165 cm

18.05.2017, 6-vuotias

koulupainotus, IntII

2-polvinen

Kasvattaja:
Kaukovalta


Omistaja:
Storywoods Dressage Center (VRL-10337)

Meriitit:
KV-III, 2 star prospect, Superior Grade

© Elisan Vapaat, CC BY-NC-SA 2.0

Luonne

Felix ei ole se tallin ilopilleri, jonka luokse varsinkaan uudet ihmiset haluavat kovinkaan nopeasti mennä. Kuitenkaan ori ei tee kenellekkään mitään pahaa vaikka se näyttääkin hyvin happamalta. Felixin kanssa tulee kuitenkin toimeen kunhan orin happamuuden vain jättää kuvioista. Ajoittain Felixiä joutuu hieman komentamaan orin yrittäessä hieman komentamaan sen yrittäessä komentaa hoitajaansa, tai ehkä vähän jopa kokeilemaan voisiko tuo jopa pelotella hoitajaansa.

Orin selkään noustessa täytyy tuo laittaa heti ensimmäisestä käyntiaskeleesta alkaen töihin, jolloin sen fokus pysyy treenissä paljon paremmin. Felixin ratsastsamisessa ei yleensä ole mitään isoja ongelmia silloin kun fokus on työnteossa. Orin kanssa kannattaa tehdä paljon puolipidätteitä tai sitten antaa Felixille jotain muuta mihin ori voi käyttää mielenkiintoaan. Kuitenkin Felixillä on iso ja näyttävä askel, jota on helppo muokata jos orin saa ratsastettua kunnolla.

Rataesteillä Felix ei ole mikään hyppääjäkuningas, mutta orin on mahdollista saada ylitse pienistä ristikoista tai hieman kavalettia isommasta esteestä. Tekniikaltaan Felix ei ole kuitenkaan hyvä joten isoille esteille sen kanssa ei ole mitään asiaa. Hyppääminen toimiikin orin kanssa hyvänä mielenvirkistyksenä aina satunaisesti ja samalla se myös verryttelee Felixiä uudella tavalla.

Maastoilu Felixin kanssa saattaa alkuun olla pieni projekti, mutta kunhan orin vain saa maastopoluille ja kehittelee sille vaikka jotain pientä aivopähkinää ainakin alkuun. Kuitenkin kunhan Felix pääsee vain kunnolla liikkeelle, ori keskittyy enemmän liikkumiseen kuin siihen että se etsii pieniä vihreitä miehiä jokaisesta kivestä ja kepistä.

Felixin lastaaminen ja kuljettaminen on helppoa. Oria voi kuljettaa yksin ja kavereiden kanssa lyhyttä ja pitkää matkaa eikä ori välttämättä tarvitse edes heinäverkkoa kaverikseen. Kuitenkin Felix osaa myös kertoa milloin vieruskaveri ei orille kelpaa ja silloin se saattaa hieman potkia kuljetuksen aikana.

Suku

i. Bad Flashback CLA
ii. Peppermill
kad
iii.
evm
iie.
evm
ie. Whisper in the dark
kad
iei.
evm
iee.
evm
e. Mount Vanity CLA
ei.Pride Trio
eii.
evm
eie.
evm
ee. Just Angel
kad
eei.
evm
eee.
evm

Isälinja: Bad Flashback CLA - Peppermill - evm
Emälinja: Mount Vanity CLA - Just Angel - evm

Jälkeläiset

FWB-o. Varsan nimi, e. emän nimi, meriitit
FWB-o. Varsan nimi, e. emän nimi, meriitit

Kilpailukalenteri

Kouluratsastusjaos (KRJ) : Taso: 8 (Maksimi iän perusteella: 8, maksimi pisteiden perusteella: 9, valittu maksimitaso: 9)
kuuliaisuus ja luonne: 2348.82
tahti ja irtonaisuus: 2381.82

Valmennukset ja päiväkirja

Valmennukset

Päiväkirjamerkinnät

Päiväkirjamerkintä 31.03.2023

Nuorten hevosten edistymisen seuraaminen on aina mukava ja mielenkiintoinen projekti. Vaikka toimintatavat jokaisen nuoren kanssa ovat pääpiirteissään samat - toki niitä muokataan aina jokaiselle nuorelle sopivaksi - ei kuitenkaan voi olla varma mitä hommasta tulee ennen kuin työnteon pääsee kunnolla aloittamaan.

Felixistä varsinkin on ollut Trevorille työtä ja mies onkin pysynyt varsinkin oria ratsuttaessa hyvinkin kiireisenä sen kanssa. Onpa nuori ori tainnut aiheuttaa muutaman kolhunkin herran itsetuntoon sillä pariinkin otteeseen pääsin todistamaan sitä tilannetta kun Trevor joutui maistelemaan kentän hiekkaa. Tähän mennessä Felix onkin tainnut olla ainut nuorikko jonka kanssa olen nähnyt miehen käyttävän turvaliiviä - tiedä mistä sitten tuolle sopiva oltiinkaan löydetty - mutta oli ihan positiivista huomata jotta miehessä oli itsesuojeluvaistoa sittenkin.

Kunhan vain mies ja ratsunsa löysivät yhteistä säveltä alkoi homma koko ajan sujumaan vain paremmin ja Trevor pääsi jopa viime keväänä esittämään Felixin kouluvarsojen laatuarvostelussa. Kotiin parivaljakko palasi tuolta reissulta KV-III palkinnon kanssa johon saatiin olla ihan tyytyväisiä ja se tarjosikin hyvää vihjettä siitä, mihin Felixin kanssa kannattaisi kiinnittää huomiota samalla kun oria valmisteltaisiin kouluratsujen laatuarvosteluun.

Felix on myös päässyt aloittamaan kisauraansa ja parin ensimmäisen kisakautensa aikana Felix nousi jo helppo A luokkiin. Kuitenkin nousu ollaan tehty Felixin ehdoilla ja niin tehdään myös jatkossakin, sillä tarkoituksena ei kuitenkaan ole tappaa orin intoa kouluratsastusta kohtaan, varsinkaan kun tavoitteena on Intermediate II luokat. Noihin luokkiin on kuitenkin vielä jonkinverran matkaa mutta ikääkään orilla ei ole kuin pian kuuden vuoden verran joten eiköhän tuohon pisteeseen päästä ennemmin tai myöhemmin.

Päiväkirjamerkintä 21.02.2024

Noin kerran viikossa mä olin valinnut muutaman hevosen, joiden kanssa tein töitä joko puomeilla tai pienillä ristikoilla. Tällä viikolla yksi näistä hevosista oli Felix. Tokihan Trevor oli ihmetellyt miksi mä halusin työskennellä puomeilla ruunikon orin kanssa, mä en kuunnellut toisen vastalauseita vaan lähdin verryttelemään ratsuani.

Se, miten paljon helpompaa puomityöskentely Felixin kanssa tätä nykyään oli, oli suuri helpotus. Tokikaan helppoa tähän pisteeseen pääseminen ei ole ollut ja ruunikon kanssa ollaan saatu tehdä töitä enemmän kuin reilusti. Ja noh, olihan se pakko myöntää, jotta saihan siinä vähän myös itseään syyttää siitä, jotta oli päättänyt ottaa tällaisen haasteen käsiinsä ja lähteä työskentelemään kouluhevosten kanssa esteille.

Tämän päivän treeni oli yhdistelmä maapuomeja sekä pieniä ristikoita. Ristikoiden korkeudet pidettiin maltillisina ja muutaman kohdalla niiden ylitse pääsi käynnissä, mutta pari oli myös ravissa ylitettäviä. Verryteltyäni Felixin ja käännettyäni ruunikon ensimmäistä kertaa puomeille, ori tuntui liikkuvan reippaalla askeleella eteenpäin. Maapuomit eivät oikeastaan enää tuottaneet Felixille minkäänlaista ongelmaa, sillä niitä oltiin treenattu ruunikon kanssa rauhassa ja perusteellisesti. Orin ratsastettavuus omassa haasteellisuudessaan todella hyvä joten ruunikon kanssa on ilo tehdä töitä.

Puomitehtävillä ei ollut mitään ongelmaa saada orin askellus mahtumaan puomien väliin ja siirtyessämme ristikoille tiesin, jotta Felix tarvitsee hieman lisää tukea. Silti ensimmäinen kerta oli taas totaalinen villikortti, eikä voinut millään tasolla sanoa, jotta suorituksemme olisi ollut kaunis. En kuitenkaan suuttunut tästä ruunikolle, vaan yritin tuoda seuraavalla kerralla Felixin hieman paremmin ristikolle, tukien oria paremmin ja tällä kertaa suorituksemme oli todella paljon siistimpi. Ensimmäiset ylitykset suoritettuamme Felixin kanssa oli paljon helpompi työskennellä ja lopulta saimmekin todella kivan treenin aikaan.