Kartanokosken Talli

Ystäväni


©: AK Vapaasti

Nimi Ystäväni "Ylli" Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma
Syntymäaika 02.06.2014 - 5v Säkäkorkeus 159cm
Rekisterinumero VH19-018-0084 Omistaja Koskikartanon Ratsutalli (VRL-10337)
Koulutustaso Kenttä, Helppo Kasvattaja / Ex-omistaja Bertha Bariman / Jannica

Luonne

Ex-omistajan kertomaa: Ylli on monipuolinen tamma, jonka kanssa onnistuu niin kouluratsastus kuin valjakkoajokin. Hyvinkoulutettu tamma on ikäisiään vanhemman oloinen kaikissa hoitotoimissa ja kilpailutilanteissa käyttäytyy moitteitta. Se on erittäin kiltti toisia hevosia kohtaan ja tarhailee mieluusti niin tammojen kuin ruunienkin kanssa. Ylli on ehdottomasti siitostammamateriaalia niin luonteensa, taitojensa kuin sukunsakin puolesta, joten mielellään näkisin tämän niissä tehtävissä myös. Lastatessa Yllin kanssa tarvitaan vielä aikaa, mutta nätisti tamma menee kyytiin saatuaan miettimisaikaa.

Nuoresta iästään huolimatta Ylliä on käsitelty todella paljon ja tamman kanssa ollaan touhuttu monipuolisesti joten hoitotilanteissa se vaikuttaakin monesti ikäistään vanhemmalta. Tietenkin joitain yllättäviä ääniä ja liikkeitä tai uusia juttuja tamma saattaa hieman säpsyä, mutta kunhan sen kanssa vain työskentelee näiden asioiden parissa ja "arkistaa" ne, ei niistä enää ole mitään ongelmaa. Ylli on tottunut myös tarhaamaan erilaisissa porukoissa joten sen voi tarhata ilman ongelmia niin tammojen kuin myös ruunien kaverina.

Koulupuolella tammalla on paljon potentiaalia ja se omaakin kauniit ja ilmavat liikkeet joiden esiin tuomiseen ei tarvita paljoa, mutta heti jos ratsastaja on hiemankaan liian raskas kädestään tai muuten vain ei kerro Yllille selvästi mitä hän haluaa, saa tamman helposti hämilleen jolloin liikkeessä ei näy kaikki se potentiaali mitä siinä muuten on esillä.

Rataesteillä Ylliä tulee ratsastaa hieman eteenpäin ja pitää huolta siitä että sen ratsastaa suoraan kohti estettä sillä muuten voi olla varma että neidin rohkeus ei riitä hyppyyn lähtemiseen ja se menee esteestä ohitse.

Maastoesteillä Yllin oma moottori toimii välillä hieman liiankin tehokkaasti ja silloin tammaa joutuu ehkä hieman pidättelemään pidemmillä baanoilla. Erikoisemmilla esteillä Ylliä joutuu rohkaisemaa ja ratsastamaan hieman tarkemmin esteille, mutta simppelit tukit ja muut yksinkertaiset esteet tamma ylittää myös itse ilman isompia vilkuiluja.

Yllin lastaamiseen kannattaa varata hieman ylimääräistä aikaa, sillä kuljetuksessa oleminen ei ole tamma mieleen. Kuitenkin kun sille antaa oman aikansa miettiä ja pohtia että uskaltaako koppiin tai muuhun kuljetusvälineeseen kiivetä sisään se löytää rohkeutensa ja lastaus meneekin siitä eteenpäin helposti. Kaverin perässä tamman lastaaminen on helpompaa ja Ylli matkustaakin paraiten kaverin kanssa.

Sukutaulu

i. Villasukka158cm, km, evm ii. Piponi 155cm, km, evm iii.
iie.
ie. Nipponi 157cm, m, evm iei.
iee.
e. Paras Ystäväprnk, 159cm, evm ei. Ystävällismielinen rnk, 158cm, evm eii.
eie.
ee. Perhooni prnk, 155cm, evm eei.
eee.

Sukuselvitys

Villasukka

Jälkeläiset

22.04.2020 - t. Kartanon Aarre - i. Kuutamorunoilija - om. Kartanon ratsutalli

Kilpailut

Ylli kilpailee porrastetuissa kenttäkilpailuissa tasolla 2.

Päiväkirja

00.00.2019

Valmennukset

00.00.2019, Laji, Valmentaja