Kartanokosken Talli

Talli

Kartanokosken tallirakennus on täysin uudisrakennettu vastaamaan nykypäivän standardeja, unohtamatta kuitenkaan tilojen toimivuutta. Tallista löytyy pääkäytävän molemmilta puolilta kolme tilavaa karsinaa joissa kuivikkeena on purusta ja puupelletistä koostuva sekoitus, joka luo karsinaan tiiviin, mutta silti pehmeän ja vaaleana pysyvän patjan joka ei myöskään karkaa vuoriksi karsinoiden seinille. Käytävältä löytyy myös karsinarivien päästä ovi varustehuoneeseen kuin myös erilliseen rehulaan. Käytävän päästä löytyy myös pesukarsina sekä kulku lantalaan, josta löytyy oma varastosyvennys kaikille tallitarvikkeille. Varustehuone on tilava ja valoisa ja sieltä löytyy jokaiselle hevoselle omat lukittavat kaapit, joissa on tilaa loimille ja muille hoito tarvikkeille. Tarvittaessa lisää säilytystilaa löytyy tallin vintiltä, jossa on jokaiselle hevoselle oma säilytysarkku. Varustehuone toimii myös taukotilana ja sieltä löytyykin sohvaryhmä sekä pieni keittiönurkkaus josta löytyy jääkaapin ja kahvin- sekä vedenkeittimen lisäksi myös keittolevy. Varustehuoneesta löytyy myös wc sekä suihku ja loimien tai muiden tavaroiden pesua varten suihkutiloissa on myös teollisuus pesukone sekä kuivauskaappi. Kesällä 2020 tallin karsinakapasiteetti kasvoi neljällä, kun pihaan hankittiin neljän hevosen siirtotalli. Siirtotalliin tulee sähkö ja siellä on pieni varuste/rehu huone keskellä, mutta vedet joutuu kantaa käsipelillä karsinoihin.

Ratsastusalueet

Tallin vierestä löytyy 20x60m aidattu kenttä kuitu hiekkapinnalla. Kentän laidalla on kiinteät koulukirjaimet sekä tallin takana on pieni varasto josta löytyy muutamat kannattimet sekä puomeja estevarusteiksi.

Maneesi on kooltaan 20x60m ja myös siellä on hiekkakuitupohja. Maneesista löytyy kiinteät koulukirjaimet, sekä katsomon alta pieni varastotila. Maneesissa on myös kahvio jota voi seurata ison ikkunan kautta ratsastusalueen tapahtumia ja äänentoisto takaa äänen kuuluvuuden niin maneesissa kuin kahviossakin.

Maastoeste rata on rakennettu pitävälle hiekkapohjalle ja se sisältää esteet aina CIC1 tasolle asti ja kaikki esteet ovat liikuteltavissa, joten talvisin on mahdollisuus päästä hyppäämään myös hallioloissa maastoesteitä.

Ulkoasu © Dimma | Otsikkopalkin kuva © Sadie Hart, lisenssi | Sivupalkin tausta © Randen Pederson, lisenssi | Siluetti © Max Pixel Virtuaalitalli/A sim-game stable | Virtuaalihevonen / A Sim-game horse