Kartanokosken Talli

Naavakuusen Jasmiina


Nimi Naavakuusen Jasmiina Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma
Syntymäaika 16.05.2014 - 6v Säkäkorkeus 154cm
Rekisterinumero VH19-018-0244 Omistaja Kartanokosken Talli (VRL-10337)
Koulutustaso Helppo Kasvattaja Naavakuusen Suomenhevoset, evm

Luonne

Luonteeltaan Jasmiina on todella helppo ja mukava tamma käsitellä eikä sen kanssa tule oikeastaan mistään mitään isompaa vääntöä. Uusien asioiden kohdalla tamma saattaa hieman kysellä hoitajaltaan että onko hän ihan tosissaan, mutta kunhan vain päättäväisesti jatkaa sitä mitä on tekemässä, eikä välitä tamman venkoilusta, Jasmiina rauhoittuu nopeasti.

Ratsuna Jasmiina onkin ihan toista maata ja siitä löytyy tulisuutta ja vauhtia. Monesti Jasmiinan kanssa onkin paras aloittaa heti alusta tekemään töitä ja hakemaan kunnollista kuuntelua, jolloin tamma ei pääse mahdollisesti viemään ratsastajaa kuin märkää rättiä, tamman innostuessa hieman liikaa. Tällöinkään sen ratsastettavuus ei mene ihan nollaan, mutta tulee varautua siihen, jotta reaktio aika on paljon pidempi.

Sileällä monesti vaativampia tai useampia toistoja tehdessä Jasmiinan väsymisen huomaa siitä että se alkaa korjaamaan vauhdilla virheitään. Toistot kannattaakin pitää muutamassa tai sitten jakaa niitä useampaan otteeseen. Liike Jasmiinalla on ilmavaa ja kaunista sekä tammalla olisi potentiaalia myös vaativimpiinkin luokkiin.

Rataesteillä Jasmiinan kanssa tarvitaan hyvää vauhdin sietokykyä, sekä päättäväistä ratsastamista, sillä välillä tamma tuppaa vauhdissa unohtamaan omat jalkansa. Esteillä tuleekin pitää huolta siitä jotta Jasmiina ei pääse kiemurtelemaan hirveästi jotta sen saa tuotua tarpeeksi suorassa ja hitaalla temmolla esteille, jotta hyppy onnistuu.

Maastoesteilä Jasmiina on enemmän hereillä ja maastossa sen ratsastettavuus on myös parempi kuin rataesteillä. Kuitenkaan tamma ei ole liian hidas, vaan siitä löytyy silti reilusti vauhtia ja eteenpäin vievää liikettä, mutta vauhdin säätely toimii paremmin ja Jasmiina myös muistaa nostaa jalkojaan hypyissä, vaikkakin välillä tamma saattaa ainakin verryttelyssä luistaa ylihyppäämisen puolelle.

Lastaaminen sujuu ongelmitta tamman kävellessä suoraan sisään kuljetusvälineeseen ja Jasmiina matkustaakin ongelmitta niin yksin kuin kaverin kanssa.

Sukutaulu

i. Naavakuusen Jami
trt, 155cm, evm
ii. Jaamael
rt, 155cm, evm
iii. Janon Jahkaus
rt, 157cm, evm
iie. Mariella
ptr, 153cm, evm
ie. Naavakuusen Minella
tr, 152cm, evm
iei. Misteeri
trt, 154cm, evm
iee. Nelliina
vrt, 155cm, evm
e. Naavakuusen Miinuska
prt, 150cm, evm
ei. Miikkael
prt, 151cm, evm
eii. Miikan Tahto
rt, 149cm, evm
eie. Liinun Lahja
vprt, 153cm, evm
ee. Sulannon Siiri
vprt, 156cm, evm
eei. Silmuton
vrt, 153cm, evm
eee. Sulannon Siluetti
prt, 154cm, evm

Sukuselvitys

Naavakuusen Jami tummanrautiaan orin tuntevat monet sen käytöksestä kisapaikoilla. 155-senttinen ori luulee olevansa euroopan omistaja, mutta sen machoilu ei ole vielä vakuuttanut ketään. Kuitenkin kisakentillä ori pärjää hyvin ja se on näyttänyt myös olevansa hyvä periyttäjä.

Jaamael oli ori kokoaan isommalla egolla. 155-senttinen ori osasi todella hyvin pitää itsestään meteliä varsinkin julkisilla paikoilla. Kuitenkin radalla rautias ori oli kuin eri hevonen ja se keskittyikin suoritukseen ja monet eivät uskoneetkaan Jaakkona tunnetun orin pystyvän semmoisiin suorituksiin kuin mitä se esitti.

Janon Jahkaus on monelle tuntematon ori, sillä rautias hevonen ei kovin paljoa kisoissa kiertänyt. 157-senttinen ori kilpaili pääasiassa oman tallin kisoissa joissa se monesti toimi myös tutustuttajana kisaamiseen aloittelevien kilpailijoiden kanssa.

Mariella todella punarautias tamma oli tamma isolla T:llä. Monet eivät kerenneet nähdä tätä hyvää uraa tehnyttä 153-senttistä tammaa ennen sen uran päättävää loukkaantumista, mutta sen maine on jatkanut kulkemistaan sitäkin pidemmälle.

Naavakuusen Minella tummanrautias pikkutamma oli luonteeltaan kuin enkeli. Monet hevosiin tottumattomat ihmiset rakastuivat hevosiin tamman kautta ja kisauransa sivussa 152-senttinen tamma tutustutti monet uudet ratsastajat lajin pariin.

Misteeri oli niin hyvä käytöksinen ori, jotta monet jotka tapasivat tummanrautiaan hevosen ensimmäistä kertaa, eivät uskoneet sitä oriksi. 154-senttinen ori ei kerennyt kilpailemaan urallaan montaa kertaa, ennen kuin se menehtyi yllättäen nuorella iällä.

Nelliina 154-senttinen tamma loi uransa ratsastuskoulussa, josta se kuitenkin myytiin yksityiseen käyttöön. Tällöin vaaleanrautiaan tamman ura lähti kunnolla nousuun ja se alkoi pärjäämään kilpailuissa. Tamman ura päättyi harmittavaan loukkaantumiseen, jonka jälkeen se siirtyi siitokseen.

Naavakuusen Miinuska punarautias tamma aloitti kisauransa lupaavasti ja keräsikin hieman menestystä kisaradoilta, ennen kuin loukkaantuminen päätti 150-senttisen tamman kisauran. Kuntoutuksen jälkeen Miinuska siirtyi jalostuskäyttöön sekä kevyeen ratsasteluun ja Jasmiina onkin tamman ensimmäinen varsa.

Miikkael 150cm korkea ori näytti kykynsä monesti kisaradoilla, mutta jostain syystä se ei ikinä löytänyt pitkäaikaista ratsastajaa. Kiltin luonteensa vuoksi se toimi alati vaihtuvien ratsastajien kanssa hyvin, mutta punarautiaan orin todellinen potentiaali jäi testaamatta.

Miikan Tahto:sta kuului monenlaisia kommentteja. Osa kertoi että 149-senttinen ori olisi todella hankala luonteeltaan ja toiset taas kehuivat rautiaan orin käytöstä maasta taivaisiin. Taavina tunnetun orin kanssa piti vain tulla toimeen, jotta sen kanssa sai hommat toimimaan. Tästä syystä se vietti koko lyhyen elämänsä enemmän tai vähemmän kiertolaisena, ennen menehtymistään kuljetusonnettomuudessa.

Liinun Lahja vaaleanpunarautias tamma alkoi kisaamaan jo nuorena muutamia kilpailuja ja jo silloin se valloitti paikkansa kenttäratsastuksen huipulla. Jossain vaiheessa 153cm korkea tamma vietti useamman vuoden poissa parrasvaloista, mutta kun se palasi, se tuli kaikkien yllätykseksi samalle tasolle, kuin mistä se oli aikoinaan kadonnut.

Sulannon Siiri ei aloittanut kisauraansa kovin aikaisin, sillä vaaleanpunarautias tamma kasvoi jonkin takia todella hitaasti, mikä jätti sitä jälkeen. Kuitenkin kun tamma pääsi kisaradoille, alkoi isokokoinen, 156-senttinen tamma kuromaan nopeastikkin eroa kiinni ikätovereihinsa ja tamma pärjäsikin ihan hyvällä menestyksellä uransa aikana.

Silmuton 153-senttisen orin näki usein kisapaikoilla, mutta se ei montaakaan kertaa päässyt radoille, sillä aina jokin tuntui menevän viimeisellä hetkellä pieleen orin taustajoukoissa, vaikka vaaleanrautias hevonen olikin koko elämänsä hyvässä kisakunnossa. Todella lyhyen ja rikkonaisen uran jälkeen ori siirtyi jalostukseen ja se onkin osoittautunut hyväksi periyttäjäksi.

Sulannon Siluetti punarautiaan tamman saapumista radoille odottivat monet, sillä 154cm korkea tamma tuli hyvästä kenttäsuvusta, jonka molemmat vanhemmat olivat jo aikaisemmin jättäneet hyviä kisahevosia. Kuitenkaan jostain syystä Siljana tunnetulle tammalle ei periytynyt vanhempiensa muiden hyvien puolien lisäksi kisapäätä, joten tamman ura jäi lyhyeen, ennen sen lopullista siirtoa jalostukseen.

Jälkeläiset

25.04.2020 - o. Kartanon Anttooni - i. Kuutamorunoilija - om. Tuire
21.01.2021 - o. Kartanon Hähähää - i. Nönnönöö - om. Räiskyvä

Kilpailut

Jasmiina kilpailee porrastetussa kentässä tasolla 2. Ajankohtaisen pistetilanteen näet tamman VH-profiilista

Näyttelyt

14.06.2020 - Kutsu, Sh-tammat SA, tuom alaera

Päiväkirja

17.03.2019

Jasmiinan kanssa ollaan treenailtu tasaiseen tahtiin ja pyritty hiomaan tamman liikkeitä koko ajan paremmiksi ja muutenkin vain sulavoittamaan suorittamista kisaradoilla.

Kelien vaihdellessa todella paljon ollaan pidetty aika paljon sileän treenejä, sillä se tulee vaikuttamaan kuitenkin todella paljon suorittamiseen niin rata- kuin myös maastoesteillä joten ollaan otettu nyt kaikki mahdollisuudet irti päästä treenaamaan sileällä meno kuntoon ennen kuin päästään treenaamaan paremmin maastoesteitä.

Treenikauden alussa Jasmiina ei jaksanut kovinkaan pitkään treenailla vaativampia tehtäviä, mutta kunhan vain ollaan opittu pitämään treenit tamman kanssa monipuolisena ja treenaamaan tasaisesti erilaisia tehtäviä ja pitämään toistojen määrät vaihtelevina aina joka treeneissä, on sen jaksaminen hiljalleen parantunut ja Jasmiinan kanssa voikin treenata pidempiä pätkiä vaativampia tehtäviä ja ollaankin otettu aina satunaisesti treeneihin mukaan myös vaativammankin tason tehtäviä ajatellen sitä, että tamman tasoa saisi nostettua joko tulevan kauden lopussa tai seuraavalle kaudelle, kun tamma on potentiaaliaan muutamaan kertaan esitellyt.

Rataesteiden puolella Jasmiina on edistynyt myöskin hyvin ja ollaankin tehty paljon treeniä pienillä esteillä, mutta pitäen fokuksen siinä että meno ei olisi päätöntä kaahaamista kuin myös että tamma alkaisi muistamaan ottamaan jalkansakkin paremmin huomioon hypyissä. Meno ei vieläkään ole ihan se maailman tasaisin tai virheettömin, mutta koko ajan tamma on parantanut ja toivon mukaan kunhan kenttäkilpailukausi tästä alkaisi kunnolla, ei rataesteillä tulisi kovin paljoa virheitä vain sen vuoksi, jotta hevonen ei muista nostaa jalkojaan.

12.12.2019

Kisakausi sujui Jasmiinan kanssa hyvin ja tamman kanssa päästiinkin nousemaan uusiin luokkiin, ennen kuin tamma sai jäädä mammalomalle. Kuitenkin vaikka kisakausi loppuikin, ei tammaa silti päästetty heti ihan täysin lomalle, vaan Jasmiinan liikutusta kevennettiin hiljalleen ja nykyään tamma liikkuukin kerran tai kaksi viikossa yleensä kevyesti ja muuten tamma saakin vain tarhailla ja liikuuttaa itse itseään.

Jasmiinan kanssa ollaan työskennelty välillä myös maasta käsin ja tamman kanssa tehdäänkin aina välillä myös maastolenkkejä taluttaen, jolloin on helpompi käydä välillä tutkimassa uusia reittejä, jotka eivät näyttäneet ratsastettavilta ensi silmäyksellä. Muutenkin tamman meno on rauhoittunut paljon tiineyden myötä ja aktiivisen liikutuksen lopussa sen kanssa pystyi tekemään rentoja treenejä ja nykyäänkin tamman kanssa voi mennä rennosti, ilman että sen kanssa joutuisi tekemään kunnolla töitä heti alusta alkaen, mikä on ollut ihan mukavaa ja toiveissa olisikin että sama meno jatkuisi myös varsomisen jälkeen ja treeneihin saataisiin vähän enemmän vaihtelevuutta.

Loppusyksyn aikana kelit ovat olleet todella hyviä, kunnes tultiinkin sitten Lokakuun lopulle ja Marraskuulle ja kelit kääntyivät paljon huonompaan. Välillä kelit ovat sallineet maastoilun sen verran että on voinut käydä tekemässä jonkinlaisia maastolenkkejä kävellen. Toiveissa olisi että kelit paranisivat vielä lopputalven ja alkukevään aikana sen verran, että päästäisiin pitämään tammaa liikkeessä maastoillen jonkin verran ennen kuin varsomisen aika tulee eteen.

Valmennukset

15.06.2019, Kouluratsastus, Janna Kiviaho

Ratsukko oli jo verrytellyt kun saavuin kentälle. Ratsastaja kertoi minulle pikaisesti heidän taustoistaan ja haasteistaan, sekä siitä, mihin hän toivoisi keskityttävän tämän valmennuksen aikana. Ilmoitin ratsastajalle että lähtisimme näistä lähtökohdista liikkeelle ja ohjeistin Minniä keräämään Jasmiinaksi esitellyn tamman ohjat ja ratsastamaan tamman hyvään käyntiin joka olisi tahdikasta ja eteenpäin vievää.

Käynnin ollessa hyvää ohjeistin ratsastajaa ratsastamaan molemmat pitkät sivut taivuttaen Jasmiinaa sisälle ja ulos vaihdellen mahdollisesti taivutusta saman pitkän sivun aikana jos tamman saisi vain taipumaan nopeasti hyvin. Minni joutui tekemään alkuun hieman töitä jotta sai tamman taipumaan kunnolla, mutta kunhan Jasmiina alkoi vain taipumaan, ratsukon meno alkoi näyttämään paljon paremmalta.

Annoin ratsastajalle luvan siirtää ratsunsa raviin ja ravissa Minni sai aluksi jatkaa Jasmiinan taivuttelua ja kun tamma alkoi taipumaan myös ravissa, ohjeistin ratsastajaa ottamaan mukaan myös isot pääty-ympyrät ja jatkamaan tamman taivuttelua myös ympyröillä. Lopuksi Minni sai siirtää Jasmiinan vielä laukkaan ja jatkaa laukassa isoja pääty-ympyröitä ja taivutella tammaa sillä tavalla. Kun Jasmiina taipui myös laukassa kunnolla sai Minni siirtää tamman ravin kautta takaisin käyntiin ja kerroinkin Minnille muutaman neuvon tamman ratsastukseen ennen kuin kiitin ja poistuin paikalta.

Kouluvalmennus 17.09.2019 - Trevor Andrews

Ratsukko oli verrytellyt valmiiksi kun saavuin maneesiin. Kysyin ratsastajalta pikaisesti heidän taustoistaan, ennen kun ohjeistin ratsastajaa keräämään ohjat käsiinsä ja saatoimme aloittaa valmennuksen.

Käynnissä ratsastaja sai tehdä oma valintaisissa kirjanväleissä tempon muutoksia, niin että hidastukset ja nopeutukset tulisivat vaihtelevissa väleissä ja välttämättä ne eivät seuraisi mitään tuttua kaavaa, jotta Jasmiina ei kyllästyisi. Annoin ratsastajalle lopussa muutaman neuvon siihen, miten hän saisi Jasmiinaa kuuntelemaan paremmin, sillä tammasta huomasi jotta se yritti välillä kiihdytellä sen sijaan että se olisi tehnyt rehellisesti töitä.

Hiljalleen ratsukko sai siirtyä raviin, jossa sama tehtävä jatkui. Lopulta tehtävää muokatiin sillä tavalla, että välillä Minni sai siirtää hidastuksen sijaan Jasmiinan käyntiin, kävellä neljä askelta ja siirtää tamman takaisin raviin. Alkuun tamma ei meinannut haluta siirtyä käyntiin asti, vaan jäi teputtamaan jotain hitaan ravin ja käynnin välimaastossa olevaa askellusta jota ei oikein voinut miksikään askellajiksi sanoa. Ratsastaja keksi hyvin miten hänen tulisi muuttaa omaa toimintaansa jotta tehtävä sujui ja pian Jasmiinan käyntiin siirtymiset olivat paljon napakampia sekä ne tulivat oikeammin ajoitettuina, eikä Minni joutunut pyytämään asiaa useasti.

Laukassa ratsukko sai tehdä samaa tehtävää ja nyt oli selkeästi huomattavissa jotta Jasmiina alkoi olemaan väsynyt joten tamma ei oikein keskittynyt tekemiseen ja kunhan ratsukko sai vain muutaman hyvän tempon muutoksen alle, Minni pääsi siirtämään Jasmiinan ravin kautta käyntiin ja antaa ratsulleen pitkät ohjat samalla kun kerroin naiselle muutaman neuvon ja vinkin jatkoa ajatellen.

Estevalmennus 05.09.2019 - Jonas Kivelä

Ratsukko oli juuri viimeistellyt verkkansa kun saavuin maneesiin. Minni ilmoitti että oli kasannut muutaman esteen valmiiksi mutta ei ollut varma olisivatko ne juuri niin kuin haluaisin. Kerroin naiselle että esteet olivat hyvin ja saisimme hyödynnettyä niitä hyvin valmennuksen aikana.

Ohjeistin Minniä keräämään ohjat ja siirtämään Jasmiinan raviin. Hyvä tempoisen ravin löydyttyä ratsukko sai hypätä ensin ristikon ja jatkaa siitä vasemmalle pienelle pystylle. Ratsukon lähestyminen ristikolle ei ollut ihan suorin, mikä kostautuikin sitten käänteessä ja pystyllä, sillä Jasmiinalla oli liikaa vauhtia jolloin ratsastajan keskittyminen meni enemmänkin hevosen rauhoittamiseen kuin lähestymiseen keskittymiseen, jolloin hyppy ei onnistunut ja tamma otti puomin etusilla matkaansa. Ohjeistin ratsastajaa tekemän vaikka ylimääräisen voltin ennen ristikkoa, jos tuntuisi sitlä että Jasmiina vain juoksisi päättömästi pois alta, sillä se helpottaisi hypystä laskeutumista ja kääntymistä, jos vauhtia ei olisi hirveästi ylimääräistä, sillä mutkasta voisi saada rauhallisemmalla tahdilla hieman tiukemman, joka voittaisi kisoissa joitain sekunteja parhaimmillaan.

Seuraavilla kierroksilla ratsukon meno parani ja lisäsin rataan koko ajan muutaman esteeen lisää, kunnes lopuksi ratsukko sai hypätä lyhyttä rataa 80cm korkeudella. Radan sujuessa treenimielessä sai ratsukko pari viimeistä kierrosta tehdä kisan omaisesti ja tarkoituksena oli että Minni pyrkisi ratsastamaan mahdollisimman lyhyitä teitä aina kun ne olisivat mahdollista ja kokeilisi näin, miten pitkälle Jasmiinaa olisi mahdollista kääntää ennen kuin tamman rajat tulisivat vastaan. Parin onnistuneen kierroksen jälkeen ratsukko sai aloittaa loppuverryttelyt.

Estevalmennus 07.06.2019 - Valmentajan Julia Felberg

Ratsukko oli jo valmiiksi kentällä saapuessani paikalle. Vaihdoimme ratsastajan kanssa muutaman pikaisen kuulumisen ja ohjeistin sen jälkeen Minnin keräämään Jasmiinan ohjat tuntumalle ja siirtämään tamman raviin ja aloittamaan hyppäämisen diagonaalilla olevalla ristikolla ja jatkaen siitä pitkällä sivulla sijaitsevalle linjalle.

Ohjeistin Minniä ratsastamaan jasmiinan ravissa ristikolle ja antamaan tamman jatkaa siitä laukassa linjalle, jos se haluaisi itse laukan nostaa. Ratsukon ensimmäinen lähestyminen ristikolle oli ihan hyvä, vaikkakin Minni ratsasti tammansa hieman vinosti. Kuitenkin tämä kostautui vasta linjan ensimmäisellä hypyllä, sillä vinoudesta johtuen Jasmiina menetti myös hieman vauhtia joka aiheutti sen, että tamma ei saanut kaikkia jalkojaan tarpeeksi ylös ja se otti yläpuomin mukanaan. Ohjeistin Minniä ratsastamaan Jasmiinaa hieman eteenpäin ristikon jälkeen, jotta tammalla olisi mahdollisuus pystyä hyppäämään seuraava hyppy paremmin.

Seuraavalla kierroksella meni parani enstisestään ja ratsukko sai lisätä rataansa pari uutta estettä, jolloin he hyppäsivät pientä rataa. Rataan kuuluvia esteitä nostettiin aina hiljalleen kohti maksimikorkeutta ja samalla hiottiin ratsukon menoa pienillä tehtävilla koko ajan ja Minni näyttikin saavan pieniä ahaa elämyksiä välllä, sillä myös hänen ratsastuksensa tuntui menevän eteenpäin valmennuksen aikana.

Lopuksi ratsukko sai hypätä radan vielä kerran täysikorkuisena ja ainut ohje jonka annoin Minnille oli, jotta nainen saisi kokeilla ratsastaa niin lyhyet tiet kuin mahdollista ja kuvitella että olisi ratsastamassa kelloa vastaan. Viimeinen rata oli varmaan ratsukon paras koko valmennuksen aikana, joten tähän oli hyvä lopettaa hyppääminen ja päästää ratsukko loppuverryttelemään.

Maastoestevalmennus 14.05.2019 - Valmentajana Juno Dee

Maneesiin saapuessani siellä olikin ratsukko jo valmiina verryttelemässä ja maneesiin oli ajettu muutamia maastoesteitä. Sateen rummuttaessa rytmikkäästi maneesin kattoon tervehdin ratsastajaa ja kyselin heidän taustoistaan, ennen kuin ohjeistin Minniä keräämään ratsunsa ohjat ja siirtämään sen ravin kautta laukkaan ja hakemaan hyvä tempoisen ja eteenpäin suuntaavan laukan. Hyvän laukan löydyttyä ratsukko sai aloittaa hyppäämisen parilla pienellä tukilla ja tarkoituksena oli nyt alkuun päästä hyppäämään estet vain mahdollisimman suorassa linjassa ja mahdollisimman hyvällä tempolla.

Ensimmäinen hyppykierros oli hieman haparoiva, joten ohjeistin ratsastajan jatkamaan suoraan samalle tehtävälle ja prkimäään tuomaan Jasmiinan esteille hieman reipaammin, sillä se tuntui hieman jarruttelevan muutamaa askelta liian aikaisin. Seuraavalla kerralla ratsukon lähestyminen oli jo parempi, joten pari kertaa jatkettiin samanlaisella lähestymisellä, ennen kuin oli aika siirtyä seuraavaan tehtävään.

Seuraavassa tehtävässä jatkettiin samoilla esteillä, mutta nyt Minnin tehtävänä oli muuttaa ratsastamaansa linjaa siten, että hän toisi Jasmiinan välillä vinosti esteelle ja välillä linja voisi olla vaikka vähän kaareva, sillä välttämättä mastossa ei aina voisi tulla ihan täysin suoraa linjaa. Alkuun Minni aloittikin hieman helposti ja tuomalla Jasmiinan suhteellisen suorassa, vaikkakin vähän vinoutta löytyi. Pienellä kehotuksella Minni uskalti kuitenkin alkaa haastamaan tammaansa enemmän jolloin lähestymisiin löytyi uutta linjaa ja ratsastaja pystyi kokeilemaan paremmin tammansa rajoja. Muutaman erilaisen onnistuneen lähestymisen päätteeksi ratsukko sai aloittaa itsenäiset loppuverryttelyt.

Maastoestevalmennus 19.05.2019 - Valmentajana Juno Dee

Nurmipellolle oli leviteltynä erilaisia maastoesteitä ja ratsukko oli verryttelemässä niiden seassa saapuessani paikalle. Vaihdoimme ratsastajan kanssa piakiset kulumiset, ennen kuin kerroin hänelle miten aloittaisimme valmennuksen. Ratsukko sai alkuun hypätä pienen tukin ja jatkaa siitä risuesteelle. Ensimmäisellä kierroksella ratsukon ei tarvinnut ajatella oikeastaan muuta, kuin vain mahdollisimman hyvää ja suoraa lähestymistä ja lähtisimme siitä liikkeelle sen mukaan miltä meno näyttäisi tuolla ensimmäisellä kerralla.

Ratsukko oli edistynyt viimeisestä valmennuksesta ja Minni saikin tuotua Jasmiinan todella hyvin suoralla linjalla ensimmäiselle esteelle ja ratsastaja oli myös kykyneväinen korjaamaan linjan paremmaksi toiselle esteelle, sillä laskeutuminen ensimmäisestä hypysytä oli ollut hieman vino. Kehuin ratsastajalle heidän kehittymitään ja kerroin että än voisi kokeilla aina välillä tuoda Jasmiinaa vähän erilaisista kulmista esteille ja katsoa miten se kääntyisi ja toimisi maastomaisissa olosuhteissa. Kerroin ratsastajalle myös pari uutta estettä jotka hän saisi ottaa rataan mukaan, ennen kuin päästin heidät uudestaan radalle.

Ratsukon meno oli koko ajan vain sulavampaa ja saumattomampaa joten kokeilin antaa ratsukolle kunnollisen haasteen. Ensimmäisellä kerralla ratsukko ei ihan suoriutunut tehtävästä, mutta toisella kierroksella Minni teki tarvittavat korjaukset ja suoritus oli paljon onnistuneempi. Ratsukko sai hypätä vielä pari helppoa estettä loppuun, ennen kuin annoin ratsastajalle viimeiset kommenttini valmennuksen sujumisesta ja muutaman vihjeen siihen miten he voisivat jatkaa treenejä.