Kartanokosken Talli

Navajan Hunajakukka


©:

Nimi Navajan Hunajakukka "Kerttu" Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma
Syntymäaika 02.01.2019 - 4kk Säkäkorkeus 166cm (aikuisena)
Rekisterinumero VH19-018-0245 Omistaja Kartanokosken Ratsutalli (VRL-10337)
Koulutustaso Tutustumisluokka Kasvattaja Navaja

Luonne

Kertun kanssa toiminta vaatii hoitajalta hyviä hermoja, sillä pikkutamma ei ole se helpoin varsa opettaa. Kuitenkin kun sen kanssa vain tekee päättäväisesti töitä, ja se huomaa että mitään pahaa ei tapahdu, alkaa hoitaminen sujumaan ja lopulta Kertun kanssa on ihan mukava toimia.

Sukutaulu

i. Nokikolari
rnkm, 151cm
ii. Nokkavesieläin evm iii. Mertenkauhu evm
iie. Petiön Nuhanokka evm
ie. Pihkasydän evm iei. Sydänyön Susi evm
iee. Pihkaantunut evm
e. Hunajainen
rt, 165cm
ei. Veemäinen evm eii. Vikatikki evm
eie. Pikkutarkka evm
ee. Hunajapupu evm eei. Putte evm
eee. Hunajakehrä evm

Sukuselvitys

Nokikolari

ruunikonkimo ori ei ole luonteeltaan se helpoin hevonen, mutta 151-senttisen orin kanssa on mahdollista tulla toimeen, kunhan vain onnistuu voittamaan sen puolelleen.

Hunajainen

suurikokoinen 165-senttinen suomenhevostamma on monen suosikki rauhallisen luonteensa puolesta. Rautiasta tammaa onkin helppo kehittää eteenpäin jolloin sen kanssa työskenteleminen on mukavaa ja Nallena tunnettu tamma onkin aloittanut kisauransa hyvällä menestyksellä.

Kilpailut

Kerttu tulee kilpailemaan porrastetuissa kenttäkisoissa tasolla 0.

Päiväkirja

16.02.2019

Olin huomannut myynti-ilmoituksen suomenhevos kenttävarsasta ja onnekseni se ei ollut löytänyt vielä omaa kotiaan ja onnistuin vakuuttamaan myyjän siitä, että tarjoaisimme varsalle hyvän kodin, sekä olin valmis maksamaan koko pyyntisumman kerralla.

Kävinkin jo pari päivää soitteluni jälkeen katsomassa varsaa ja kirjoittelimme samalla Hunajakukasta kaikki tarvittavat paperit, jotta varsa voisi muuttaa suoraan uuteen kotiinsa vieroituksen jälkeen myöhemmin kesällä.

Rapsutellessani pikkutammaa pyörittelin sen nimeä, Navajan Hunajakukka:a mielessäni ja jossain vaiheessa ajatuksiini tamman kutsumanimestä ilmestyi Kerttu, joten tällä nimellä pikkutamma tullaan kotoisammin tuntemaan, kunhan se aikoinaan kotiin muuttaa ja päästään tutustumaan varsa kanssa paremmin ja aloittamaan sen opettaminen talon tavoille ja rutiineihin.

10.05.2019

Olen käynyt katsomassa Kerttua kasvattajansa luona muutamaan otteeseen ja pikkutamma näyttää koko ajan vain kasvavan ja kaunistuvan kaunistumistaan. Kertun kanssa ollaan touhuiltu aktiivisesti kasvattajan luona, joten tamma on saanut jo hyvää yleissivistystä tulevaa varten ja kunhan tamma vain vieroitetaan ja sen on aika muuttaa kotiin, on tarkoitus jatkaa sen kanssa toimimista ihan aktiivisesti, vaikka tammalle annetaankin mahdollisuus rentoon varsan elämään laitumella kirmailun ja muun rennon elämän merkeissä.

>p>Todennäköisesti syksyllä, kun hevoset tulevat pois laitumilta, olisi ajatuksissa opettaa Kerttua ohjasajolle, jolloin varsan kouluttaminen ratsupuuhiin olisi helpompaa ja tammalle saisi näin myös jotain uutta myöhemmin sen treeneihin, vaikka tarkoituksena ei olekkaan treenata sitä täysin ajokäyttöön.

Valmennukset

00.00.2019, Laji, Valmentaja