Stablau

Alkujaan Cresthillin talliremontissa valmistui viisitoista tilavaa ja valoista karsinaa, joista kolmeen viimeiseen asennettiin kamerat varsomisen valvontaan. Kuitenkin hevosmäärän kasvaessa kesällä 2021 sellaisiin määriin, että kaikki eivät millään mahtuisi talliin jouduttiin hieman pohtimaan erilaisia ratkaisuja ennen kuin kolmikko yksissä tuumin päätti että tiluksille rakennettaisiin pihatto. Pienen suunnittelun jälkeen pihatto valmistuikin juuri sopivasti loppukesäksi ja nyt toimii nuorten orien majapaikkana ja tarjoaa näin ollen villikoille mahdollisuuden liikkumiseen sekä painimiseen kellon ympäri.

Tallin karsinarivit ovat keskeltä halkaistu käytävän vastakkaisin puolin sijoitettujen rehu- sekä varustehuoneiden merkeissä. Rehutila ei kuitenkaan ole kovinkaan iso, mutta se on suunniteltu palvelemaan isoakin hevosmäärää ja sielä on siisteissä astioissa kaikki tarvittavat rehut sekä lisäravinteet joita joillain hevosista saattaa olla sillä hetkellä syötössä. Tallin vintillä on oma säilytystilansa lisärehuille ja rehuhuoneen vierestä löytyy myös heinäkuilu jota kautta on helppo tiputtaa heinäpaaleja alas ja nostella kottikärryihin hevosille jaettavaksi.

Valoisassa varustehuoneessa on jokaiselle ratsulle oma nimikoitu kaappi jonne mahtuu yhden varaloimen lisäksi myös muita perus hoitovarusteita kapsonin lisäksi. Yksi varustehuoneen seinistä on omistettu satuloille ja sieltä löytyykin telineet jokaisen hevosen omalle satulalle sekä muutama ylimääräinen paikka myös mahdollisille kuivamassa oleville huoville tai ratsastukseen siirtyvien nuorten satuloille.

Noustuaan portaat tallin vintille, löytyy sieltä pienehkö, mutta silti kodikas taukotila josta löytyy vuodesohvan lisäksi pieni keittonurkkaus. Tallituvan nurkasta lähtee ovi erilliseen tilaan josta löytyy suihkutilat ratsastajille sekä teollisuuspesukone jolla on helppo ja kätevä pestä tallista tulevaa pyykkiä. Tilassa on myös mahdollista kuivattaa pestyä pyykkiä joten jokainen neliö on varmasti tehokäytössä.

Cresthillin tarhat ovat hybridi tarhoja ja ne palvelevat niin normaalina hiekkatarhana, kuin myös laitumena. Hevosilla on pääsy molemmille puolille, mutta jos näyttää siltä että laidunosa lähtee menemään mutavelliksi, pystyy tarhat nopeasti ja kätevästi jakaa kahdeksi erilliseksi osaksi. Tarhat ovat tilavat ja tammat tarhaavat viiden hevosen laumassa, orit pääsääntöisesti yksin.

Ardaloedd marchogol

Cresthillin ratsastusalueet ovat hyvin monipuoliset sisältäen niin maastoja kuin myös perinteisempiä ratsastusalueita joita hoidetaan hyvin.

Maastoja löytyy useiden kymmenten kilometrien verran ja valittavana on niin pelto-, metsä- kuin myös kukkula reittejä. Reittejä on vielä tutkimatta vaikka kuinka paljon ja niitä saa tutkia kun vain aikaa ja mielenkiintoa tutkimusretkelle löytyy.

Tallilta löytyy niin hiekka- kuin nurmikenttäkin. Hiekkakenttä täyttää modernin ratsastuksen pitkän kentän mitat ja sen pohjaa pyritään pitämään kunnossa vuoden ympäri. Hiekkakentän toinen pitkä sivu jakaa yhteisen katsomon nurmin kentän kanssa. Nurmikenttä on laaja ja se levittäytyykin kahden täysimittaisen radan alueelle. Nurmikentällä ei ole kiinteää aitaa joten se soveltuu tästä syystä hyvin ratsastusjousiammunta käyttöön. Nurmikenttää saa käyttää aina säiden salliessa ja sielä toivotaankin hokkien käyttöä varsinkin vauhdikkaammissa treeneissä.

Valoisa ja eristetty maneesi täyttää myös modernin kouluratsastuksen pitkän radan mitat. Maneesin molemmilta pitkiltä sivuilta löytyy katsomot, jotka tarjoavat hyvät näkymät ratsastusalueen tapahtumiin. Hyvä äänentoisto tarjoaa hyvän kuuluvuuden niin katsomoihin kuin myös ratsastajillekkin joten maneesissa on hyvä pitää klinikoita tai valmennuksia, turnajaisista puhumattakaan.

Staff

Cresthill Baroquesin omistaja on nelikymppinen Cecilia Wildew. Vaalean brunette, harmaasilmäinen nainen on 167cm pitkä ja naisen harteilla onkin tallin pyörittäminen ja kaikki taustalla tehtävät työt. Kuitenkin nainen löytää aikaa myös tallin hevosten harjoittamiselle, sekä niiden esittämiselle turnajaisissa. Cecilia on syntyperäinen Walesilainen joten naisen äidinkieli on kymri, vaikka tuo puhuu myös sujuvaa englantia.

Cecilian oikeana kätenä tallilla pyörii Evynne joka on liittynyt tallin tiimiin hieman sattumalta, naisten teiden risteytyessä eräissä turnajaisissa ja kemioiden kohdatessa asiat vain vyöryivät eteenpäin omalla painollaan. Evynne on blondi, 153cm pitkä nainen ja tuolla on sopusuhtainen, hieman ehkä jopa lihaksikkaaksin sanottava kroppa. Nainen auttaa hevosten harjoittamisessa sekä esittää ratsuja myös turnajaisissa.

Cresthillin tiimin uusin lisäys vuodelta 2021 on Kian, vasta 19-vuotias nuorimies joka teki hyvän vaikutuksen molempiin Cresthillin naisiin reippaudellaan. Kian aloitti tallissa vain apukätenä ja tutustumalla paikkoihin ja hevosiin, mutta nopeasti nuori löysi paikkansa tallin hevosten satuloista ja Kian harjoitteleekin helpoimpien hevosten kanssa sekä tuo on myös päässyt jo kokeilemaan miltä tuntuu esittää hevosia turnajaisissa. 179-senttinen nuorimies tuntuu olevan aina hyvällä tuulella mikä ihmettääkin monesti kaikkia jotka miehen tapaavat.

Vuonna 2022 tallin tiimi kasvoi uudella annoksella naisenergiaa kun Cecilia palkkasi Alyssa Blayneyn. Alyssa oli kerennyt keräämään itselleen jo hieman meriittejä ilman omaa hevosta, kunnes tuolle tarjottiin mahdollisuutta kehittyä ja kilpailla Cresthillin nimissä.

Cresthillin talleilta löytyy myös Beca Caddell, Tomos Flynt, Gavin Ekkell sekä Sían Nowoll.