Wicked Torque LH KTK-III

img
Kuvien © Lithy
Virallinen nimi: Wicked Torque LH
Kutsumanimi: Wicca
Sukupuoli: tamma
Rotu: (Suomalainen) ratsuponi
Poniveriprosentti: 50 %
Säkäkorkeus: 145 cm

Väri
Genotyyppi: Ee/Aa/nW15
Fenotyyppi: ruunikonkirjava
Merkit: dominant white 
-kirjavuus
Syntymäaika: 31.05.2024
Ikä: 4-vuotias
Syntymämaa: Suomi
Kasvattaja: Lukariksen Hevoskeskus
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): VH24-029-0158

Koulutustaso 
Rataesteratsastus: 120 cm
Kouluratsastus: HeB
(potentiaali VaB)
Painotuslaji: Rataesteratsastus
Meriitit: KTK-III
Tavoitteet: ERJL

Palkittu Virtuaalisen Ponikantakirjan kesäkuun kantakirjaustilaisuudessa 20.06.2024 päivänä palkinnolla KTK-III
pistein 17 + 16 + 17 + 18 = 68 p.

Historia

Wicked Torque LH syntyi Lukariksen Hevoskeskuksen ensimmäisenä toisen polven ratsuponikasvattina. Nuoren tamman kehitystä seurattiin tarkasti isänsä ja emänsä jalostusarvon mittarina. Ei ollut ensimmäinen tai toinenkaan keskuksen työntekijä, joka huokaisi syvään nähdessään tammavarsan liikkeet ja hyppykyvyt. Vaikutti siltä että vanhempien kanssa tehdyt jalostusvalinnat tuottivat tulosta.

Sukutaulu

i. Dalradian O'Hea
KTK-III
ii. Quality, Champion
Misneach IR
KTK-I, ERJ-I, YLA2
iii. Sealbhóir (evm)
iie. Dílis (evm)
ie. Marble La
vs. 649 200 v€ (sileä)
iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Parting Shot LH
pKTK-III, pkkKTK-III, EV-I
ei. Superior Grade
Ladykiller
KTK-II, ERJ-II, YLA3
eii. Cold-Blooded Murder
(evm)
eie. Miss Universe (evm)
ee. Champion, Perfect
Block
KTK-II, ERJ-II
eei. Dwarres (evm)
eee. Sleepwalker (evm)

2 polvea, 2 kokonaista
Suvussa on 25 % connemaraa, 25 % arabialaista täysiveristä, 25 % ruotsinpuoliveristä ja 25 % newforestinponia.

Sukuselvitys

iii. Nessun isä Sealbhóir on komea connemara ori. Hurmaava oripoika on hieno näky estekentillä. Omistaa upean hyppytyylin ja hienot askeleet. Herra on pärjännyt hyvin myös näyttelyissä. Oikea ruusukehai kisoissa. Uusintaradan suorittamisessa varsinkin oikein haka reippaiden askeleidensa takia. Muuten luonteeltaan Sealbhóir on hieman orimainen, mutta kuitenkin valloittava persoona. 139cm korkealla herralla on pari upeaa jälkeläistä Nessun lisäksi. Kaikista orin varsoista on tullut huippu hyppääjiä.

iie. Emä Dílis on aivan todella herttainen tamma, joka valloittaa varmasti jokaisen sydämen. On ollut ratsastuskoulun tuntiponinakin, mutta tällä hetkellä toimittaa kisaponin virkaa. Díliksen kanssa harrastetaan niin koulu- kuin esteratsastustakin. Molemmissa lajeissa poni on aivan haka. On saanut monia ruusukkeita kisoista ja sijoittunut todella hyvin melkein kaikissa kisaamissaan kisoissa. Ratsastaessa 140cm korkea Dílis on reipas ja kiltti. Hyppää todella varmasti kaikki esteet, eikä säiky mitään ylimääräistä. Díliksellä löytyy pari jälkeläistä Nessun lisäksi.

kirjoittanut VRL-03515 / Jenna

eii. Cold-Blooded Murder oli hiukealla 160 cm korkeustasolla kilpaillut mustanruunikko ruotsinpuoliveriori. 168 cm korkeana sen käytös ja yhteensopivuus viileän etäisen kilparatsastajansa Nils Dahlquist:in kanssa parivaljakko oli myös uhkaavannäköinen pelkästään läsnäolollaan. Kumpikaan heistä ei ollut ainakaan lehdissä ikinä tappeluiden takia, mutta juoruja kuului ties mistä käytöksestä. Ori oli kotoisin keskikokoisesta siittolasta Ruotsissa, mutta sen lisäksi siitä ei ollut enempää tietoa.

eie. Miss Universe oli nimestään huolimatta varsin vaatimaton ruotsinpuoliveritamma. Ruunikko pärjäsi ikätesteissään keskinkertaisesti, eikä loistanut nuorena näyttelykehissäkään. Mitään isoa vikaa siinä ei ollut, mutta sen keskinkertaisuus vai sen hiljaisen luonteen takia eniten ihmisten mieleen. Miss Universe oli pidemmille ratsastajille jalostettua linjaa ja sen säkäkorkeus ylis 165 senttimetriin asti. Se hyppäsi ikäluokkatesteissä ja -kilpailuissaan tasaisesti 160 cm korkeita luokkia. Joskin vähän turhan tasaista tahtia. Tammasta odotettiin paljon, mutta sen isoimmaksi meriitiksi jäi sen kiitettävä ura siitostammana.

kirjoittanut Lithy

eei. Dwarres on estepuolella kilpaillut 140 senttinen newforestinponiori. Dwarres ei koskaan päässyt näyttämään lahjojaan korkeammilla estetasoilla tai suurissa kilpailuissa, mutta se kuljetti useita kotitilansa omistajaperheen lapsia turvallisesti läpi esteratojen näiden ensimmäisinä kilpailuvuosina. Asuinalueellaan komea musta poni tunnettiinkin erityisesti tasaisesta luonteestaan, ja siksi meriiteiltään vaatimaton poni oli suosittu jalostuksessa lähialueella niinä kahtena vuonna, joina sitä jalostukseen tarjottiin.

eee. Sleepwalker syntyi ja eli koko ikänsä samalla tilalla Australiassa. Pienikokoinen 135 senttinen newforestinponitamma kilpaili helpoissa este- ja koululuokissa nuoruudessaan, muttei menestynyt merkittävästi. Loistavan luonteensa vuoksi ruunikonkimo tamma kuitenkin pärjäsi kilparatsun uraansa huomattavasti paremmin kotiratsuna ja siitostammana saaden useita jälkeläisiä. Block on Sleepwalkerin viimeinen ja kuudes jälkeläinen sekä ainoa tammavarsa.

kirjoittanut VRL-10444

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen