Violette LH KTK-III

img
Kuvien © Lithy
Virallinen nimi: Violette LH
Kutsumanimi: Violet
Sukupuoli: tamma
Rotu: Pinto
(hunter-tyyppi)
Säkäkorkeus: 160 cm

Väri
Genotyyppi: Ee/Aa/nTo
Fenotyyppi: ruunikonkirjava
Merkit: tobiano
Syntymäaika: 15.07.2022
Ikä: 14-vuotias
Syntymämaa: Suomi
Kasvattaja: Lukariksen Hevoskeskus
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): VH22-065-0001

Koulutustaso 
Esteratsastus: 160 cm
Painotuslaji: Esteratsastus
Meriitit: KTK-III
Tavoitteet: historia,
erj-kisaava jälkeläinen

Palkittu Virtuaalisen Hevoskantakirjan joulukuun kantakirjaustilaisuudessa 31.12.2022 päivänä palkinnolla KTK-III pistein 15 + 15 + 15 + 15 = 60 p.

Luonnekuvaus

Violetin elämä on kulkenut kuin maailmanluokan supertähdeksi vaatimattomammista olosuhteista nousseen tarina.

Hoidettaessa ja muuten maastakäsiteltäessä Violet käyttäytyy tätä nykyään kuin vanha sielu. Joskus se vaipuu puoliuneen, minkä on kuvailtu näyttävän neulojan ilmettä muistuttavalta. Tamman seurassa monen ujommankin hoitajan itsevarmuus helposti nousee ja onhan pintoa näkynyt ponikurssilaisten harjausoperushevosenakin! Aina ei toki ollut näin. Violetilla oli omat haasteensa sopeutua ihmisten toivomaan kärsivällisyyteen, mutta hyvällä tekniikalla ja toistoilla tammasta kuoriutui edustavammanlaatuinen hevonen! Pinton kanssa työskennelleet iloisesti onnistuivat unohtamaan kuukausien toistot eläinlääkärin, kengittäjän ja trailerin kanssa, mutta aika kultasi hyvin nopeasti muistot. Nykyään Violettia kehtaa näyttää missä ja mitenpäin vaan. Tammaan jos johonkin voi luottaa. Pinton on pitkälti aina voinut tarhata uusien ja vanhojen tuttujen kanssa suht vapaasti. Se harvemmin aiheuttaa omasta aloitteestaan ongelmia, mutta on intohimoinen hankaluuksiin osallistuja jos toinen hevonen lähtee tekemään jotain ensiksi. Siksi esimerkiksi nuoret varsat eivät ole Violetille luonnollisimpia kasvatettavia, vaikka tamma niille avoin olisikin.

Peruskoulutuksensa jälkeen Violet vasta pääsikin matkustelun makuun. Jo ensimmäisistä julkisemmista irtohypyistä huomattiin tamman sulava ja luonnollisen symmetrinen hyppyteknikkka. Kukaan tallin nykyisistä työntekijöistä ei muista nähneensä huonoa esteen lähestymistä pintolta. Joku hihkaisi aikoinaan dokumenttia katsottuaan että delfiinit hyppäävät ihan kuin Violet! Oli siinä sitten enemmän totuutta vai innostumista, niin tamman varusteisiin ja kirjallisiin merkintöihin alkoi kuin varkain lisääntyä delfiinisymboleita. Pitkälle omasta lammestaan tämä kaveri pääsikin. Pinto on kisaurallaan kiertänyt useammat isot hevosurheilumaat. Violetille aikoinaan määrättiin aika kokematon kisaaja, jonka kanssa tamma on kasvanut vuosien myötä tiiviisti yhteen alun hankaluuksien jälkeen.

Violet on kuin huippuunsa tuunattu vesiurheiluja, eikä sitä näytä pysäyttävän mikään. Tällaisen kukkaansa puhjenneen hevosen omistaminen on ollut pelkkä ilo.

Historia

Violet oli Lukariksen Hevoskeskuksen ensimmäinen pintokasvatti. Varsasta odotettiin vaatimatonta harrastehevosta, mutta se näyttikin lahjakkuutensa ja intonsa esteratsastukseen jo nuorena. Nuorten irtohypytyksissä nuorikko jätti aina reilua ilmavaraa esteen ja itsensä välille kuin haastaakseen ihmisiä nostamaan rimaa. Pitihän tällainen yllättävä timantti jättää kisahevoseksi.

Sukutaulu

i. VMRJ Xmas Hot Rod,
Quality
Night Watch
KTK-II
ii. Night at Rush (evm) iii. Rush Hour (evm)
iie. Jewellery (evm)
ie. Lovely (evm) iei. Monday Status (evm)
iee. Kissing Goodbye (evm)
e. Quality
Argent Valerie
KTK-III
ei. Pirate Jack (evm) eii. Shadow Spirit (evm)
eie. Viveka (evm)
ee. My Heart (evm) eei. My Soul (evm)
eee. Arctic Ally (evm)

1 polvi, 1 kokonainen

Jälkeläiset
07.03.2023 - pinto-t. Praline LH - i. Ch Bonbon CW KTK-II, ERJ-I

Kilpailukalenteri

Esteratsastusjaos (ERJ)

Saavuttanut porrastetuissa kisoissa tavoitetasonsa 11/10 (160 cm) pistein 6660.23 p.

Ominaisuudet
hyppykapasiteetti: 2292.76 p.
rohkeus: 2151.64 p.
kuuliaisuus ja luonne: 2215.83 p.
NJ

30.10.2022 - Adina - Harvinaiset piirretyt hevoset - 5/9 - irtoSERT - tuom. Lissu T.
- "Komea kärkikolmikko!"

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen