Finest Foal The Significant One RR

img img
Kuvien © Lithy
Virallinen nimi: The Significant One RR
Kutsumanimi: Sintti
Sukupuoli: tamma
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Säkäkorkeus: 167 cm

Väri
Fenotyyppi: musta
Syntymäaika: 03.07.2021
Ikä: 4-vuotias
Syntymämaa: Suomi
Kasvattaja: Yorca Warmbloods
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): VH22-031-0089,
#PKK4663, PKK4663

Koulutustaso 
Kenttäratsastus: CIC3
Painotuslaji: Kenttäratsastus
Meriitit: Finest Foal
Tavoitteet: KEV, KERJL, YLA, 
KTK, 5 jälkeläistä

Arvonimi Finest Foal (FF) myönnetty vuonna 2023 Piirretyt Kuvat Kunniaan -järjestön johdosta.

Sukutaulu

i. Quality
The Second One
KTK-III
ii. Second Change
(evm)
iii. Second Wind (evm)
iie. Never Seen (evm)
ie. Adalmena (evm) iei. One Cut (evm)
iee. Adiana (evm)
e. Digital Sweetheart
YLA1, ERJ-I, KRJ-II,
KERJ-II
ei. Ortygibbsite (evm) eii. White Canexite (evm)
eie. Way Early Goldenglow
(evm)
ee. Tux (evm) eei. Barrenband (evm)
eee. Trixie (evm)

1 polvi, 1 kokonainen

Sukuselvitys

ei. Torstein (kwpn, musta, 172cm) oli kookas ja komea musta hollantilaissukuinen ori. Torsteinin sukujuuret polveutuvat lähes täydellisyydessään pitkään vaalittuun hollantilaiseen puoliverikasvatustyöhön. Orin emän puolelta löytyy myös trakehneria ja taustalta englantilaista täysiveristä. Ori oli rakenteensa ja kykyjensä puolesta loistava kilparatsu ja se kilpailikin kansainvälisesti kenttäratsastuksessa erinomaisin tuloksin. Ori oli haastava ratsastaa, mutta oli luonteestaan huolimatta hyvin haluttu jalostuksessa jo nuoremmallakin iällä. Ikävä kyllä se menehtyi sydänvikaan vain 17-vuotiaana.

kirjoittanut ScrewDriver

ei. Ortygbbsite eli Örkki on energinen ori, jota ei voi olla huomaamatta. Kisoissa vetää huomiota puoleensa huutamalla ja meuhkaamalla mutta silti sen paukut ovat riittäneet lukemattomiin palkintosijoihin niin esteillä kuin kentässäkin. Persoonallisen ruunikon värinen Örkki on kantakirjattu II-palkinnolla ja jalostuksessa sitä on käytetty tähän mennessä varsin maltillisesti, joten ihan joka nurkalla ei tule tämän varsoja vastaan. Kisaeläkkeellä oleva Örkki on kuitenkin vielä aktiivisessa liikutuksessa, joten eiköhän ori vielä jokusella kaudella ole tammoja ihastuttamassa.

eii. White Canexite on poikansa tapaan hyvin eloisa ori, joskaan ei yhtä äänekäs tapaus. Hyvärakenteinen hevonen on kilpaillut pääasiassa kenttäkilpailuissa mutta on sillä lähtöjä myös esteiden parissa. Kouluratsuna hyvin malttamaton Nexi on nykyisin eläkkeellä mutta ennen eläkkeelle jääntiään ori astui peräti 50 tammaa. Eläviä varsoja mustanruunikosta orista jäi kuitenkin harmillisen vähän, 36. Tosin, jälkikasvu on sitten ollut hyvin laadukasta suorittajaa.

eie. Way Early Goldenglow on kultainen tamma niin sisältä kuin ulkoakin. Ruunivoikko Goldie kilpaili vielä pari vuotta sitten kansallisella tasolla esteitä ja nuorempana kenttääkin. Nyttemmin eläkkeellä oleva arvokkaasti tilanteessa kuin tilanteessa käyttäytyvä tamma hurmasi myös näyttelytuomarit eikä kantakirjauslausunnossakaan montaa pahaa sanaa ole. 16-vuotiaalla Goldiella on neljäs, ja viimeinen varsa, vierellään mutta hyvin on tamma palautunut varsomisesta.

ee. Tux on vähän sellainen omalaatuinen tamma, jonka kanssa kyllä pärjää kuka vain mutta harva ymmärtää tamman syvintä olemusta. Kisapaikoilla omissa oloissaan viihtyvä Tux on useimmiten vähän se yllättäjä, sillä tamma taitaa niin koulua kuin esteitäkin erinomaisesti. Sopivan ratsastajan löytäminen tosin vei aikaa, sillä mikäli selästä käsin kemiat eivät kohdanneet niin Tuxin kanssa ei oikeastaan mikään onnistunut. 15-vuotiaalla tammalla ei ole Heran lisäksi muita varsoja. Ruunikko tamma viettää nykyisin rauhallisia eläkepäivä Yli-Hellan pihapiirissä toimien samalla nuorien kaitsijana.

eei. Barrenband oli pohjois-Suomen kiistaton kuningas. Rovaniemellä suurimman osan elämästään viettänyt musta komistus kisasi ympäri Suomea niittäen menestystä kouluratsuna. Mahtavaliikkeinen ori voitti useita ikäluokka kilpailuita ja loppujen lopuksi ylsi int. I - tasolle asti. Jokseenkin egoistinen Barren ei soveltunut joka jantterin käsiteltäväksi mutta ei ori ollut mikään öykkärikään. Jalostuksessa Barren oli nelivuotiaasta alkaen lähes joka kaudella kunnes se täytti 16-vuotta. Pitkän jalostusuran tehnyt ori ei kuitenkaan periyttäjänä ollut toivotunlainen, sillä vain kolmasosa varsoista osoittautui kovan tason suoritushevosiksi.

eee. Trixie oli varsin vaatimaton hevonen, jonka kanssa kilpailtiin koulussa ja esteillä. Kenttäratsuksi tamma olisi ollut liian arka. Rautias tamma soveltui lähes kaikkien käsiteltäväksi mutta massiivinen koko rajoitti käsittelijöitä. Kokoonsa nähden varsin notkea tamma hyppäsi metriä miten päin vain mutta sen jälkeen kuskinkin piti jo osata hommansa. Kouluratsuna tasaisen varma suorittaja helpossa A:ssa mutta vaativalla tasolla sitten enemmän kuskin taitojen mukaan suoriutuva yksilö. Trixiellä olisi voinut olla paremmatkin mahdollisuudet menestykseen mutta sen ensimmäiset kisakaudet keskeytyi syystä tai toisesta ja sillä tehtiin jo nuorena kaksi varsaa. Kolmannen varsansa tamma sai sitten 13-vuotiaana. Eläkkeelle kisailusta tamma siirtyi menestyksekkään hallikauden päätteeksi 16-vuotiaana. Nykyisiin 22-vuotias teräsmummo nauttii rauhallisesta elämästä pääasiassa laiduntaen.

kirjoittanut Jenna (VRL-03515)

Kilpailukalenteri

PKK

(varsarakenne)
11.05.2022 - Hiekka-Ahon Hevostalli - Hevosvarsat - EO-sert - tuom. Jassu L. -
“Hyvä ja tasapainoinen rakenne, mutta väritys tekee kuvasta haastavan arvostella. Kontrastin 
tiputtaminen parilla napsulla tekisi hyvää, nyt mustat yksityiskohdat ja linet hukkuvat paikoin 
varjoihin.”
29.05.2022 - Seppele - Rakenne: Varsat - EO-sert - tuom. aksu
20.08.2023 - Gren & Gaertner - Rakenne: varsat - EO-sert - tuom. Inna
25.08.2023 - Stable Misang - rakenne: varsat - EO-sert - tuom. Marjahilla

(aikuisrakenne)
10.11.2023 - Metsätalli - Rakenne: Hevostammat - EO-sert - "Hieno luokallinen upeita tammoja!" - tuom. ScrewDriver
27.11.2023 - Stable Misang - rakenne: Puoliveritammat - HY - tuom. Marjahilla

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen