Panthera Leo O'Hea KTK-III

img
Kuvien © Lithy
Virallinen nimi: Panthera Leo O'Hea
Kutsumanimi: Leo
Sukupuoli: ori
Rotu: Welsh part bred (irl)
Welsh veriprosentti: 25 %
Perimä: 50 % lew; 25 % conn; 
25 % wB
Säkäkorkeus: 139 cm

Väri
Genotyyppi: nTo
Fenotyyppi: ruunikonkirjava
Merkit: tobiano
Syntymäaika: 11.07.2022
Ikä: 15-vuotias
Syntymämaa: Iso-Britannia
Kasvattaja: Anarchie
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): VH22-023-0093, 
PKK4882

Koulutustaso 
Esteratsastus: 110 cm
Painotuslaji: Esteratsastus
Meriitit: KTK-III
Tavoitteet: luonne

Palkittu Virtuaalisessa Ponikantakirjassa 20.08.2023 päivänä KTK-III -palkinnolla pistein 15 + 15 + 16 + 15 = 61 p.

Luonnekuvaus

Panthera Leo O'Hea syntyi maailmaan tanssien ruunausuhan alla. Leon matka nykyiseen hallittavuuteensa oli pitkä ja vaati paljon ymärrystä ja kärsivällisyyttä.

Leon kanssa on työskennelty merkittävästi pidempään kuin muiden Lukariksen poniratsuorien kanssa. Nykyään ori on mukiinmenevä ratsastaa, mutta moni orin kanssa työskennellyt muistaa vielä sen nuoruuden haasteet. Leon isoimmaksi nykyiseksi erikoisuudeksi on noussut sen taipumus vaahdota suustaan. Itse ratsastus sujuu nykyään ihan mukavasti. Leo on luonnostaan nopea, mutta se hakee nopeammassa tahdissa paljon tukea ratsastajalta ja vastaa epämääräisiin ohjeisiin nopeuttamalla tai hidastamalla. Ori lähtee hyppyyn kuin hyppyyn. HUonosta tai hyvästä paikasta. Leo on notkea kuin silakka eikä erityisesti ratsastajaansa säästele kun ponia pyytää tiukkaan käänteeseen. Poni menee, mutta ratsastaja aina ei. Leon tekniikka on ollut yksi iso syy, mikä on puoltanut ponin pitoa orina. Se hyppää upealla kaarella ja laskeutuu kauniisti silloin kun esteen lähestyminen oli onnistunut. Leolle on vähän hankalampaa ylläpitää täydellistä lihasmassaa, sillä sen treenejä joudutaan vaihtelemaan usein ettei ori kyllästyisi rutiineihinsa.

Maastatyöskentelyn kanssa Leon kanssa on tehty eniten työtä. Ori pisti vastaan heti nuoresta asti ja halusi itse päättää menosuunnan ja tahdin. Se hakeutuu kyllä ihmisseuraan, mutta se ei aiemmin varonut ihmistä juuri ollenkaan ja pyrki leikkimään ihmisen kanssa samalla rymyämistahdilla kuin muiden ikäistensä orien kanssa. Leo tulee portille vastaan ja sen kanssa kannattaa olla varuillaan jos hakeekin orin tarha- tai laidunkaveria sen sijasta ettei poniori pääse livahtamaan portin välistä. Ei se sen suuremmalle seikkailulle lähde vaan pysähtyy ensimmäisen morsianehdokkaan tavatessaan. Leon takia sen koko käytävän orien työntekijöiltä on lemmikkikoirien tuonti talliin kielletty. Oria puri aikoinaan ulkoiluttajalta irti päässyt koira ja sen kanssa ei ole turvallista jättää koiria valvomatta. Kisapaikoilla Leoa valvotaan toki muutenkin niin siellä koirien kanssa ei ole ollut toistaiseksi ongelmia. Tallikissat sen sijaan piristävät orin päivää varmasti.

Leo ei ole suurin laumasielu, vaikka se osallistuukin paineihin muiden orien kanssa. Pääasiassa kirjava poni viihtyy itsekseen tai harvan kaverin lähellä. Ori viettää aikaansa mielummin ihmisten kanssa. Toisaalta sillä ei ole ongelmia laidunkavereiden valintaan liittyen.

Historia

Leo syntyi tilausvarsana Iso-Britanniasta Lukariksen Hevoskeskuksen ja Anarchien yhteistyön tuloksena. Ori kypsyi hitaasti eikä sitä käytetty jalostuksessä ennen 15 vuoden ikää.

Sukutaulu

i. First Champion, ProF
Persistent Panther GINN
ii. First Champion Maybach iii. Mannesmann
(evm)
iie. Victoria
(evm)
ie. Hectic Heresy
vs. 54 800 v€ (sileä),
vs. 10 800 v€ (risueste)
iei. Nachtmusiker
(evm)
iee. Blasphemy Run
(evm)
e. Éadrom ei. Iona Melangell
vs. 4 100 v€ (sileä),
vs. 1 000 v€ (risueste)
eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. Edna Fíona
vs. 7 300 v€ (sileä),
vs. 2 000 v€ (risueste)
eei. tuntematon
eee. tuntematon

2 polvea, 2 kokonaista

Kilpailukalenteri

ERJ-Cup

31.07.2023 - Couture Sporthorses - 110 cm - 10/112
ERJ

Saavuttanut tavoitetasonsa 
porrastetuissa kilpailuissa.

2467.2 pistettä, taso 6/5

Hyppykapasiteetti 722.57 p.
Rohkeus 816.54 p.
Kuuliaisuus ja luonne 928.09 p.
VSN

30.10.2022 - Hiekka-Ahon Hevostalli - Piirretyt orit - 10/12 - tuom. Spookiness
PKK

04.02.2023 - Metsätalli - Rakenne: Ponioriit - EO-sert - tuom. Anne
Näyttelyjaos (NJ)

14.06.2023 - Adina - Piirretyt - 3/6 - irtoSERT - tuom. Jannica

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen