Olivero

img
Kuvien © Lithy
Virallinen nimi: Olivero
Kutsumanimi: Ollie
Sukupuoli: ori
Rotu: Hollanninpuoliverinen (KWPN)
Säkäkorkeus: 166 cm

Väri
Genotyyppi: nTo
Fenotyyppi: ruunikonkirjava
Merkit: tobiano
Syntymäaika: 29.01.2024
Ikä: 6-vuotias
Syntymämaa: Saksa
Kasvattaja: Friedrich Müller (evm)
Kisaaja: ei valittu
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): VH24-012-0030,
PKK5723

Koulutustaso 
Yhdistetty valjakkoajo: Vaikea
Painotuslaji: Yhdistetty valjakkoajo
Tavoitteet: kantakirjaus

Luonnekuvaus

Puolalainen orin itse Saksasta ostanut myyjä kuvaili Ollieta hyväksi liikkujaksi. Sen kerrottiin olevan varma esiintyjä yksin, parina ja osana neljän hevosen valjakkoa. Luonteeltaan sitä pidettiin kohteliaana ilman ongelmia ja rauhallisena, ystävällisenä, tottelevaisena ja lempeänä sieluna. Sille lupailtiin suurta menestystä valjakkoajoon.

Historia

Olivero on syntyjään Saksasta kevyttä kasvatustyötä tehneeltä kasvattajalta, Friedrich Müller:iltä. Müller myi nuoren orin Puolaan, jossa se peruskoulutettiin ja missä orin esnimmäiset kisastartit nähtiin.

Sukutaulu

i. Ulysses (evm) ii. tuntematon iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. tuntematon iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Lucia (evm) ei. tuntematon eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. tuntematon eei. tuntematon
eee. tuntematon

Sukuselvitys

i. Ulysses oli maltillisesti menestynyt jalostusori Alankomaista. Hollanninpuoliverisellä oli Oliveron syntymän aikaan 15 vaihtelevanlaatuista jälkeläistä. Ori kisasi itse uransa osana nelivaljakkoa yhdistetyssä valjakkoajossa kotimaassaan ja jonkin verran kotimaansa naapurimaissa vaikealla tasolla. Se jäi jopa nelivaljakossaan turhan paljon tiimiläistensä varjoon, mutta mitään merkittävää vikaa siitä ei löytynyt.

e. Lucia oli vaatimattomammasta päästä oleva hollanninpuoliverinen. On siitä videoita valjakon edessä, missä se liikkuu ravissa kiitettävästi. Kisakentillä sitä ei vaan suuremmin näkynyt. Ruunikonkirjava tamma oli sen verran harvinainen näky valjakkosuvultaan ja väriltään, että ura siitostammana oli aika varma valinta sille. Tamman omisti pitkään Friedrich Müller, jonka omistuksessa Oliverokin syntyi. Friedrich ei itse kasvattanut tammaa vaan osti sen aikoinaan toiselta saksalaiskasvattajalta nuorena. Oliveron syntymän aikaan Lucia oli varsonut onnistuneesti jo kahdeksan kertaa ja periyttänyt kirjavuutensa neljälle näistä varsoistaan.

Kilpailukalenteri

Valjakkojaos (VVJ)

Saavuttanut tavoitetasonsa 
porrastetuissa kilpailuissa.

5653.68 pistettä, taso 10/9

kuuliaisuus ja luonne 2879.09 p.
tarkkuus ja ketteryys 2774.59 p.
Näyttelyt (PKK)

1 kpl EO-sert

25.05.2024 - M & M Barocco - Rakenneluokka: Puoliveriset - EO-sert - tuom. ScrewDriver

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen