Lukaris Quesnel

img
Kuvien © Lithy
Virallinen nimi: Lukaris Quesnel
Kutsumanimi: Nello
Sukupuoli: ori
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Säkäkorkeus: 169 cm

Väri
Genotyyppi: Ee/Aa/nCr
Fenotyyppi: ruunivoikko
Merkit: MERKIT
Syntymäaika: 07.05.2024
Ikä: 4-vuotias
Syntymämaa: Suomi
Kasvattaja: Lukariksen Hevoskeskus
Kisaaja: ei valittu
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): VH24-031-0129

Koulutustaso 
Kouluratsastus: Grand Prix
Painotuslaji: Kouluratsastus
Meriitit: ktk-kelpoinen nj/pkk
Tavoitteet: kantakirjaus

Historia

Syntynyt Lukariksen Hevoskeskuksessa, Suomessa, keskuksen omista hevosista.

Sukutaulu

i. Lukaris Genesio
KTK-III
ii. VIP MVA, Fn,
Superior Grade
Leckerbissen
pkkKTK-II, pvKTK-II,
KRJ-III, YLA3
iii. Leckerzeit (evm)
iie. Harpyie (evm)
ie. First Champion
Xenogenesis
KTK-III, KRJ-III, YLA3
iei. Razihel’s Unity One
(evm)
iee. Panda Eyes (evm)
e. LH Questilia
KTK-II
ei. Devilious Mind
KRJ-III, YLA3
eii. Mind me to love (evm)
eie. Devilious Marielle (evm)
ee. Quality
My Question
eei. Dark Fudge (evm)
eee. Laurora (evm)

2 polvea, 2 kokonaista

Sukuselvitys

iii. Leckerzeit oli kokeellisempi uuden kasvattajan westfalianhevosyhdistelmä. Kauniinsävyinen tummanrautias ori toimi upeasti koko kisauransa tiimissä ratsastajansa Karlene Graf:in kanssa. 166 cm korkea ori sopi Karlenelle kuin valettu. Erityisesti harjoituksissa Leckerzeit toimi upeasti ja siitä on todella hienoja videoita kotitallinsa kentältä. Ratsukko saavutti Grand Prix -tason urillaan, mutta kunnollisemman voiton se sai alemmalta Intermediate II -tasolta. Karlene ja Leckerzeit miellettiinkin enemmän tämän tason kisaajiksi. Ori oli suosittu siitosori ja periytti hyvin.

iie. Harpyien jalostuskäyttö nojasi pitkälti sen sukulaisten suoritustasoon. Westfalianhevostamma oli erittäin pidetty jalostustesteissään maltillisesti menestynyt sievä tamma. Sillä oli vaikuttava mustanruunikko väritys ja 166 cm säkäkorkeutta. Harpyie oli ärhäkästä nimestään huolimatta oikea kullanmussukka ja halinalle. Tamma sieti loputtomanpituiset pesu- ja letityssessiot ja pelkästään sen luonne oli Harpyien omistajasta säilyttämisenarvoinen. Hänen onnekseen tamma periytti vahvasti hyviä liikkeitä, vaikkei kisakentillä itse ikinä virallisesti käynytkään.

kirjoittanut Lithy

Isänisänisä Razihel’s Unity One oli ruunivoikko ruotsalainen puoliverinen kouluori. Tämä 166 senttinen tummasävyinen hevonen kilpaili hyvällä menestyksellä Ruotsissa, mutta ei yltänyt kouluhevosena kansainvälisille radoille saakka. Unity oli tunnettu paitsi hyvästä koulumenestyksestä, myös tasaisesta luonteesta. Ori palkittiin alun perin toisella kantakirjapalkinnolla, mutta laadukkaiden jälkeläisten ansiosta palkinto nostettiin myöhemmin ensimmäiseen. Unity olikin suosittu jalostusori etenkin kotimaassaan vaikuttaen sekä puoliveri- että ratsuponijalostuksessa.

Isänisänemä Panda Eyes oli voikko suomalainen puoliveritamma, joka kilpaili pääasiassa kouluratsuna vaativalle tasolle yltäen. 166 senttinen hevonen syntyi pienelle kasvattajalle alun perin kasvattajan omaksi ratsuksi, mutta myytiin viiden vuoden iässä tavoitteelliselle nuorelle kouluratsastajalle. Hänen kanssaan Panda kilpailikin vuosia mukavasti pärjäten ennen siirtymistä siitokseen ja kolmen varsan saamista.

kirjoittanut VRL-10444

eii. Mind me to love oli luonteeltaan todella vaativa ori. 162-senttinen hevonen ei ollut iso, mutta sen ego oli kuin se olisi shiren kokoinen. Tummanruunikon orin kanssa vaadittiinkin todella paljon aikaa ja kärsivällisyyttä jotta sen kanssa tuli toimeen, ja vain muutama henkilö pystyikin tehdä töitä orin kanssa. Kuitenkin kun sille löydettiin oikea ratsastaja ja sen koko potentiaali saatiin käyttöön, menestyi Melon hyvin kilparadoilla. Orilla kerettiin astuttamaan vain kaksi tammaa ennen kuin se mursi jalkansa niin pahasti että ori jouduttiin lopettamaan.

eie. Devilious Marielle 177-senttinen tamma oli kovan onnen hevonen ja se ei kerennyt kisaamaan uransa aikana kovinkaan montaa ehjää kisakautta, sillä melkeinpä aina sen kuntoutuessa edellisestä vammasta tummanruunikko onnistui loukkaantumaan uudelleen tai sen ratsastaja oli poissa pelistä. Pidemmillä sairaslomilla tamma yleensä astutettiin jos varsan kantaminen vain oli mahdollista ja Ellenä tunnettu tamma varsoikin kuusi kaunista varsaa, joista kaikki ovat saaneet ripauksen emänsä kokoa.

kirjoittanut Minni

eei. Dark Fudge oli hienon värinen tummanrautias ori, joka oli rakenteeltaan hieman romuluinen ja raskaahko, mutta luonteeltaan ja ratsastettavuudeltaan mainio. Sillä oli yhteistyöhaluinen luonne ja sitä kuvattiin sellaiseksi "easy going -hevoseksi". Dark Fudge oli koulupainotteinen hevonen, joka kilpaili vaativia luokkia ja ja myös int I- tasolla muutaman kerran ennen kuin ori jouduttiin pahan ähkyn seurauksena lopettamaan. Dark Fudgesta jäi 18 jälkeläistä, joista monille se periytti isohkoa (171 cm) kokoaan ja rakennettaan sekä toisaalta hyvää laukkaansa.

eee. Laurora on yksi kantatammoista Anne Schneiderin projektissa, jonka tarkoituksena on einsiedelninhevosen säilyttäminen. Nainen halusi panostaa nimenomaan hyviin tammoihin ja sellainen Laurora totisesti on. Musta, 166-senttinen tamma on ulkoisesti juuri toivottua tyyppiä ja lisäksi se on osoittautunut erinomaiseksi periyttäjäksi. Rehellisyyden nimissä on sanottava, ettei Laurora ole se kaikista nöyrin tai helpoin hevonen luonteeltaan, mutta se on erittäin kestävä, sillä on erinomaiset jalka-asennot ja emänä sekä periyttäjänä se on kiistämättä hyvä. Sen jälkeläisissä onkin kolme erittäin kovaa suoritushevosta ja kaksi kantakirjattua yksilöä.

kirjoittanut Cynoria

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen