Lukaris Gospella KTK-III

img
Kuvien © Lithy
Virallinen nimi: Lukaris Gospella
Kutsumanimi: Pella
Sukupuoli: tamma
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Säkäkorkeus: 168 cm

Väri
Genotyyppi: Ee/Aa/nCr
Fenotyyppi: ruunivoikko
Syntymäaika: 18.05.2024
Ikä: 7-vuotias
Syntymämaa: Suomi
Kasvattaja: Lukariksen Hevoskeskus
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): PKK5746,
VH24-031-0162

Koulutustaso 
Kouluratsastus: Intermediaire II
Painotuslaji: Kouluratsastus
Meriitit: KTK-III 
Tavoitteet: kisaus

Kantakirjattu Piirretyt Kuvat Kunniaan' kantakirjaan 01.08.2024 päivänä 125. kantakirjaustilaisuudessa KTK-III -palkinnolla pistein 13 + 13,5 + 14 = 56,25 %.

Historia

Syntynyt Lukariksen Hevoskeskukseen keskuksen omista hevosista. Kumpikin vanhempi oli keksuksen ensimmäisen polven kasvatteja.

Sukutaulu

i. Lukaris Genesio
KTK-III
ii. VIP MVA, Fn,
Superior Grade
Leckerbissen
pkkKTK-II, pvKTK-II,
KRJ-III, YLA3
iii. Leckerzeit (evm)
iie. Harpyie (evm)
ie. First Champion
Xenogenesis
KTK-III, KRJ-III, YLA3
iei. Razihel’s Unity One
(evm)
iee. Panda Eyes (evm)
e. LH Ospiratina
KTK-III
ei. 3 Star Prospect,
Bronze Premium
Congratulations von Passion
KRJ-II, YLA2
eii. Kuuba (evm)
eie. Tuuva Pandora (evm)
ee. Spinosaura
KTK-III, KRJ-III, YLA3
eei. Sauroideo (evm)
eee. Megala (evm)

2 polvea, 2 kokonaista

Sukuselvitys

iii. Leckerzeit oli kokeellisempi uuden kasvattajan westfalianhevosyhdistelmä. Kauniinsävyinen tummanrautias ori toimi upeasti koko kisauransa tiimissä ratsastajansa Karlene Graf:in kanssa. 166 cm korkea ori sopi Karlenelle kuin valettu. Erityisesti harjoituksissa Leckerzeit toimi upeasti ja siitä on todella hienoja videoita kotitallinsa kentältä. Ratsukko saavutti Grand Prix -tason urillaan, mutta kunnollisemman voiton se sai alemmalta Intermediate II -tasolta. Karlene ja Leckerzeit miellettiinkin enemmän tämän tason kisaajiksi. Ori oli suosittu siitosori ja periytti hyvin.

iie. Harpyien jalostuskäyttö nojasi pitkälti sen sukulaisten suoritustasoon. Westfalianhevostamma oli erittäin pidetty jalostustesteissään maltillisesti menestynyt sievä tamma. Sillä oli vaikuttava mustanruunikko väritys ja 166 cm säkäkorkeutta. Harpyie oli ärhäkästä nimestään huolimatta oikea kullanmussukka ja halinalle. Tamma sieti loputtomanpituiset pesu- ja letityssessiot ja pelkästään sen luonne oli Harpyien omistajasta säilyttämisenarvoinen. Hänen onnekseen tamma periytti vahvasti hyviä liikkeitä, vaikkei kisakentillä itse ikinä virallisesti käynytkään.

Kirjoittanut Lithy

Isänemänisä Razihel’s Unity One oli ruunivoikko ruotsalainen puoliverinen kouluori. Tämä 166 senttinen tummasävyinen hevonen kilpaili hyvällä menestyksellä Ruotsissa, mutta ei yltänyt kouluhevosena kansainvälisille radoille saakka. Unity oli tunnettu paitsi hyvästä koulumenestyksestä, myös tasaisesta luonteesta. Ori palkittiin alun perin toisella kantakirjapalkinnolla, mutta laadukkaiden jälkeläisten ansiosta palkinto nostettiin myöhemmin ensimmäiseen. Unity olikin suosittu jalostusori etenkin kotimaassaan vaikuttaen sekä puoliveri- että ratsuponijalostuksessa.

Isänemänemä Panda Eyes oli voikko suomalainen puoliveritamma, joka kilpaili pääasiassa kouluratsuna vaativalle tasolle yltäen. 166 senttinen hevonen syntyi pienelle kasvattajalle alun perin kasvattajan omaksi ratsuksi, mutta myytiin viiden vuoden iässä tavoitteelliselle nuorelle kouluratsastajalle. Hänen kanssaan Panda kilpailikin vuosia mukavasti pärjäten ennen siirtymistä siitokseen ja kolmen varsan saamista.

kirjoittanut VRL-10444

Emänisänisä Kuuba, kuten myös isänsä Gallantic 91, olivat molemmat tunnetun saksalaisen kouluratsastaja Darmel Tronnin huippuhevosia. Gallantic oli itse asiassa hänen ykkösratsunsa pitkään, kunnes jäi lopulta eläkkeelle. Ori voitti muun muassa Dressage World Cupissa kahtena vuotena kultaa ja yhtenä vuotena pronssia, sekä sijoittui erittäin hyvin monissa muissa arvokilpailuissa. Sen poika, Kuuba, ei koskaan yltänyt isänsä tasolle, vaikka olikin muutoin ulkonäöllisesti hyvin paljon tämän näköinen yli 170-senttinen, kuparinhohtoinen ruunikko. Kuubalta kuitenkin puuttui sitä "jotakin", joka oli tehnyt isästään niin merkittävän. Se pärjäsi hyvin ja kohtalaisesti, mutta jäi varhain kisaeläkkeelle sairastuttuaan kaviokuumeeseen, ja jäi enää vain jalostuskäyttöön. On muuten hauska tietää, ettei Gallanticista koskaan odotettu mitään kovin erityistä: sen isä Cosmehorantin Selle-Suit oli alunperin kotoisin Bulgariasta eikä menestynyt mitenkään merkittävästi kouluratsastuksen saralla. Emä YF Napovirge ei ollut koskaan kisannut koko elämänsä aikana pikkukisoja lukuunottamatta, mutta sen oli huomattu periyttävän upeaa laukkaa, jonka vuoksi tammaa käytettiin aktiivisesti sellaisilla oreilla, joiden laukassa oli parantamisen varaa. Gallantic saattoi siis olla onnenkantamoinen tai geneettisesti juuri nappiin osunut yksilö, sillä sukunsa puolesta se ei ollut syntynyt koulumaailman kultakengät kavioissa!

Ihanaa Tuuva Pandoraa on kiittäminen Congratulations von Passion:nillekin langenneesta herttaisesta, sopuisasta ja yhteistyöhaluisesta nöyrästä luonteesta. Tuuva Pandora teki nuorena hevosena nopean, mutta ihan mukavan koulu-uran, kunnes väsähti kerta kaikkisesti ja se myytiin muutaman varsan siitoskäytön jälkeen saksalaiseen huippuratsastuskouluun opetushevoseksi. Optimistisen ja kärsivällisen persoonansa ansiosta Tuuva Pandora olikin siihen työhön kuin tehty.

kirjoittanut Alexiina C., lyhentänyt ja kevyesti muokannut Lithy

Emänemänisä Sauroideo oli ruunikko varsin hyvin kotimaassaan Saksassa tunnettu kouluratsu. Kansallisissa grand prix luokissa saakka kilpaillut ruunikko holstein ei koskaan ollut näyttävin ratsu, mutta erittäin tasainen suorittaja. Kansainvälisiin kilpailuihin saakka orin kilpailutulokset eivät riittäneet näyttävämpin hevosten ottaessa etusijan valinnoissa, mutta tasaisesta suorittamisesta ja luonteesta tunnettu 166 senttinen hevonen oli siitä huolimatta suosittu jalostusori joka myöhemmin osoitti periyttävänsä nimenomaa tasaista luonnettaan.

kirjoittanut VRL-10444

eee. Megala oli lempeänluontoinen kimo holsteinhevonen. Se kisasi lyhyen uran Vaativa A -tasolla ja menestyi vaihtelevasti. Lahjoja sillä ehkä oli ja hyvä suku takanaan, mutta tamman kisaaja joutui tapaturmaan ja joutui keskeyttämään kisauransa Megalan kanssa kuntoutuksen ajaksi. Kuntoutuksesta palatessaan hänelle löydettiin sopivampi ratsu. Kimo olikin sinä aikana siirtynyt omistajansa suosioon mukavana ratsuna niin maastossa kun kevyessä koulukäytössäkin. Tamman säkäkorkeuskin oli omistajansa mielestä juuri oikea (165 cm), eikäh hän meinannut uskoa että tällainen helmi olikin ollut kokoajan hänen omassa tallissaan muissa hommissa!

Kirjoittanut Lithy

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen