From Russia with Love RR KTK-III

img img img img img img img
Kuvien © Roshoeve, lupa
Virallinen nimi: From Russia with Love RR
Kutsumanimi: Lovis
Sukupuoli: ori
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Säkäkorkeus: 167 cm

Väri
Fenotyyppi: ruunikko
Syntymäaika: 01.07.2021
Ikä: 6-vuotias
Syntymämaa: Suomi
Kasvattaja: Yorca Warmbloods
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): VH22-031-0212


Koulutustaso 
Kenttäratsastus: CIC3
Kouluratsastus: Vaativa B
Esteratsastus: 150 cm
Painotuslaji: Yleispainotus
(KERJ, KRJ, ERJ)
Meriitit: KTK-III
Tavoitteet: KERJL, KRJL, 
ERJL, YLA, 10 jälkeläistä

Palkittu Virtuaalisen Hevoskantakirjan huhtikuun kantakirjaustilaisuudessa 30.04.2023 päivänä palkinnolla KTK-III pistein 15 + 14 + 16 + 15 = 60 p.

Luonnekuvaus

Hermostunut. Nostaa kierroksia nopeasti, mitä purkaa liikkumiseen ilman lupaa. Laitumella ja tarhatessa pysyy jotenkin äärimmäisen puhtaana. Ei pidä pesuboksipesusta, vaikka vesiesteitä kenttäradoilla meneekin. Vastustelee suitsimista nostamalla päätään. Ei yleensä leiki muiden hevosten kanssa, vaan laiduntaa lauman mukana. Ei hirveän kärsivällinen nuorekkaiden hevosten suhteen. Lempiherkku kuivatut banaaninsiivut.

Historia

Ostettu Lukariksen Hevoskeskukseen Yorca Warmbloods:ista muutaman muun hevosen kanssa.

Sukutaulu

i. First Champion
Live and Let Die
KTK-II, KERJ-II, ​YLA1
ii. Knockin’ on Heaven’s Door
(evm)
iii. Tears in Heaven (evm)
iie. Knock Knock (evm)
ie. November Rain (evm) iei. Don’t Cry Tonight (evm)
iee. Sticky Sweet (evm)
e. Digital Sweetheart
KRJ-II, ERJ-I, KERJ-II,
YLA1
ei. Ortygibbsite (evm) eii. White Canexite (evm)
eie. Way Early Goldenglow
(evm)
ee. Tux (evm) eei. Barrenband (evm)
eee. Trixie (evm)

1 polvi, 1 kokonainen

Sukuselvitys

ii. Knockin’ on Heaven’s Door oli varsansa Live and Let Die:n syntymän aikoihin vielä kenttäratsastuksessa CIC4 -luokassa kisaava 170 cm korkea rautias holsteininhevonen. Ori kisasi pääasiassa kenttäratsatuksessa, mutta teki myös jonkin verran uraa rataesteillä ja koulukentillä. Saksalaisen rautiaan koulu-ura kiinnitti enemmän yleisön huomiota kuin rataesteura. Suorittajaluonteena tunnettuna sillä ei ollut mitään ongelmia saada astutuksia myydyksi ja sen spermaa tilattiin kansainvälisestikin kiitettävästi. Holstein periytti vahvasti hyvää suorituskykyä ja sen jälkeläisten kisataso vaikutti määriytyneen lähinnä sen mukaan kuinka korkealle sen jälkeläisten omistajien rahkeet (ja varat) riittivät.

iii. Tears in Heaven oli vahvasti koulusukuinen saksalainen 168 cm korkea rautias holsteinori. Se kisasi lyhyehkön uran Prix St Georges, mutta vaikeampiin kehiin jatkamisen sijasta se osallistui ratsastajineen televisoituun haasteohjelmaan, jossa este- ja kouluhevoset haastettiin ottamaan mittaa kenttäkisoissa. Kisaavat ratsutko treenasivat intohimoisesti ja kisojen jälkeen huomattiin että Tears in Heaven:illa oli lahjoja myös esteille ja erityisesti kenttään. Kenttäkärpänen pääsi puremaan niin vahvasti että ratsukko jäi kilpailemaan kenttäratsastuksessa CIC3 -tasolle menestyksekkäästi. Holstein olikin mediahuomionsa ja osaamisensa takia suosittu jalostusori kansainvälisesti vaikka se periytti kapasiteettiaan vaihtelevasti.

iie. Knock Knock oli upea Saksasta kotoisin oleva 159 cm pitkä ruunikko tamma. Holsteininhevosien ylpeänä edustajana hän menestyi hevosurheilun vaativassa maailmassa. Knock Knock esitteli monipuolisuuttaan menestymällä kenttä-, koulu- ja esteratsastuskilpailuissa. Ketterillä liikkeillään hän valloitti haastavat maastoradat, osoitti eleganssia ja tarkkuutta kouluratsastusareenoilla ja näytti erinomaisen urheilullisuutensa esteitä ylittäessään. Tamman kilpailuhenki yhdessä lempeän luonteensa kanssa teki siitä rakastetun kumppanin ratsastajien keskuudessa. Knock Knockin merkittävät saavutukset ja horjumaton omistautuminen tekivät tammasta todellisen ikonin ratsastusyhteisössä.

ie. November Rain maahantuotiin Kanadaan isoilla summilla paikkaamaan alueensa suorituspuoliverikysyntää ja sen vaikutus maansa kenttä-, koulu ja estepuoliverikantoihin olikin tammaksi merkittävä. 156 cm korkea tamma ei ikinä startannut merkittävää kisauraa kotimaassaan Saksassa tammatestien ja muutaman näyteluontoisen nuorten hevosten este- ja koulukisoissa. Edellämainituista sen paras tulos oli rataesteillä kolmas sija. Rautiaankimoa näyteltiin sitten näyttelyissä senkin edestä. Varsojensa kanssa ja ilman. Toki silloin sillä usein oli jonkinvaiheinen vauvamaha mukana. Holsteintamma menestyikin hyvin näyttelypuolella paikallisesti ja välillä jopa kansallisestikin. Virkeäksi kuvailtu tamma periytti kiitettävästi vähän isäorista riippuen ja jäi kotimaassaan moneen sukutauluun vaikka sen suorituskykyä todistivat kisakentillä lähinnä vain sen suku ja sisarukset.

iei. Don't Cry Tonight oli merkittävä rautiaankimo holsteininhevosori, joka oli 165 cm korkea. Orin elämä pyöri keski-Eurooppalaisen kisamaailman ympärillä, mihin hän on jättänyt pysyvän jäljen. Poikkeuksellisilla taidoillaan, ketteryydellään ja sulavaliikeisyydellään se oli voittanut useissa arvokilpailuissa. Olipa kyseessä este-, koulu- tai kenttäratsastus, Don't Cry Tonight valloittaa katsojat lumoavalla esiintymisellään. Orin merkittävä yhteistyökykyinen luonne yhdistettynä sen kiistattomaan lahjakkuuteen oli ansainnut sille paikan ratsastusmaailman menestyneimpien ja kuuluisimpien hevosten joukossa.

iee. Sticky Sweet oli silmiinpistävä ruunikonkimo tamma, joka oli 166 cm korkea ja edusti arvostettua holsteininhevosrotua. Saksassa eläessään tamma vietti hevosurheiluntäyteistä elämää. Monipuolisuudestaan tunnettu Sticky Sweet osallistui kenttä-, koulu- ja esteratsastustapahtumiin ja valloitti yleisön ystävällisyydellä ja taidoillaan. Tamman kilpailuhenkensä loisti, kun se suoritti haastavia ratoja ja osoitti voimakkuuttaan ja tarkkuuttaan. Lisäksi Sticky Sweetin poikkeukselliset jalostusominaisuudet tekivät siitä halutun tamman, joka vaikutti holsteininhevosten kehittymiseen ja menestykseen tamman jälkeläistensä kautta. Tamman perintö sekä kilpailukentillä että sen jälkeläisissä on edelleen osoitus tamman merkittävästä luonteesta ja saavutuksista.

kirjoittanut Lithy

ei. Ortygbbsite eli Örkki on energinen ori, jota ei voi olla huomaamatta. Kisoissa vetää huomiota puoleensa huutamalla ja meuhkaamalla mutta silti sen paukut ovat riittäneet lukemattomiin palkintosijoihin niin esteillä kuin kentässäkin. Persoonallisen ruunikon värinen Örkki on kantakirjattu II-palkinnolla ja jalostuksessa sitä on käytetty tähän mennessä varsin maltillisesti, joten ihan joka nurkalla ei tule tämän varsoja vastaan. Kisaeläkkeellä oleva Örkki on kuitenkin vielä aktiivisessa liikutuksessa, joten eiköhän ori vielä jokusella kaudella ole tammoja ihastuttamassa.

eii. White Canexite on poikansa tapaan hyvin eloisa ori, joskaan ei yhtä äänekäs tapaus. Hyvärakenteinen hevonen on kilpaillut pääasiassa kenttäkilpailuissa mutta on sillä lähtöjä myös esteiden parissa. Kouluratsuna hyvin malttamaton Nexi on nykyisin eläkkeellä mutta ennen eläkkeelle jääntiään ori astui peräti 50 tammaa. Eläviä varsoja mustanruunikosta orista jäi kuitenkin harmillisen vähän, 36. Tosin, jälkikasvu on sitten ollut hyvin laadukasta suorittajaa.

eie. Way Early Goldenglow on kultainen tamma niin sisältä kuin ulkoakin. Ruunivoikko Goldie kilpaili vielä pari vuotta sitten kansallisella tasolla esteitä ja nuorempana kenttääkin. Nyttemmin eläkkeellä oleva arvokkaasti tilanteessa kuin tilanteessa käyttäytyvä tamma hurmasi myös näyttelytuomarit eikä kantakirjauslausunnossakaan montaa pahaa sanaa ole. 16-vuotiaalla Goldiella on neljäs, ja viimeinen varsa, vierellään mutta hyvin on tamma palautunut varsomisesta.

ee. Tux on vähän sellainen omalaatuinen tamma, jonka kanssa kyllä pärjää kuka vain mutta harva ymmärtää tamman syvintä olemusta. Kisapaikoilla omissa oloissaan viihtyvä Tux on useimmiten vähän se yllättäjä, sillä tamma taitaa niin koulua kuin esteitäkin erinomaisesti. Sopivan ratsastajan löytäminen tosin vei aikaa, sillä mikäli selästä käsin kemiat eivät kohdanneet niin Tuxin kanssa ei oikeastaan mikään onnistunut. 15-vuotiaalla tammalla ei ole Heran lisäksi muita varsoja. Ruunikko tamma viettää nykyisin rauhallisia eläkepäivä Yli-Hellan pihapiirissä toimien samalla nuorien kaitsijana.

eei. Barrenband oli pohjois-Suomen kiistaton kuningas. Rovaniemellä suurimman osan elämästään viettänyt musta komistus kisasi ympäri Suomea niittäen menestystä kouluratsuna. Mahtavaliikkeinen ori voitti useita ikäluokka kilpailuita ja loppujen lopuksi ylsi int. I - tasolle asti. Jokseenkin egoistinen Barren ei soveltunut joka jantterin käsiteltäväksi mutta ei ori ollut mikään öykkärikään. Jalostuksessa Barren oli nelivuotiaasta alkaen lähes joka kaudella kunnes se täytti 16-vuotta. Pitkän jalostusuran tehnyt ori ei kuitenkaan periyttäjänä ollut toivotunlainen, sillä vain kolmasosa varsoista osoittautui kovan tason suoritushevosiksi.

eee. Trixie oli varsin vaatimaton hevonen, jonka kanssa kilpailtiin koulussa ja esteillä. Kenttäratsuksi tamma olisi ollut liian arka. Rautias tamma soveltui lähes kaikkien käsiteltäväksi mutta massiivinen koko rajoitti käsittelijöitä. Kokoonsa nähden varsin notkea tamma hyppäsi metriä miten päin vain mutta sen jälkeen kuskinkin piti jo osata hommansa. Kouluratsuna tasaisen varma suorittaja helpossa A:ssa mutta vaativalla tasolla sitten enemmän kuskin taitojen mukaan suoriutuva yksilö. Trixiellä olisi voinut olla paremmatkin mahdollisuudet menestykseen mutta sen ensimmäiset kisakaudet keskeytyi syystä tai toisesta ja sillä tehtiin jo nuorena kaksi varsaa. Kolmannen varsansa tamma sai sitten 13-vuotiaana. Eläkkeelle kisailusta tamma siirtyi menestyksekkään hallikauden päätteeksi 16-vuotiaana. Nykyisiin 22-vuotias teräsmummo nauttii rauhallisesta elämästä pääasiassa laiduntaen.

kirjoittanut Jenna (VRL-03515)

Kilpailukalenteri

Kenttäratsastusjaos (KERJ)

Saavuttanut tavoitetasonsa 
porrastetuissa kilpailuissa.

3000.93 pistettä, taso 7/6 (CIC3)

Nopeus 695.68 pistettä
Kestävyys 786.54 pistettä
Hyppykapasiteetti 726.10 pistettä
Rohkeus 792.61 pistettä
Kouluratsastusjaos (KRJ) (41 sij.)

02.07.2023 - Valmarya - Vaativa B - 4/29
03.07.2023 - Valmarya - Vaativa B - 2/29
04.07.2023 - Valmarya - Vaativa B - 4/29
07.07.2023 - Valmarya - Vaativa B - 1/29
07.07.2023 - Valmarya - Vaativa B - 5/29
10.07.2023 - Valmarya - Vaativa B - 2/29
12.07.2023 - Valmarya - Vaativa B - 3/29
25.07.2023 - Valmarya - Vaativa B - 1/29
29.07.2023 - Valmarya - Vaativa B - 5/29
07.07.2023 - Evenstar Sporthorses - 5/26

08.07.2023 - Evenstar Sporthorses - 3/26
08.07.2023 - Evenstar Sporthorses - 4/26
10.07.2023 - Evenstar Sporthorses - 1/26
10.07.2023 - Evenstar Sporthorses - 5/26
15.07.2023 - Evenstar Sporthorses - 3/26
16.07.2023 - Evenstar Sporthorses - 5/26
17.07.2023 - Evenstar Sporthorses - 1/26
18.07.2023 - Evenstar Sporthorses - 3/26
19.07.2023 - Evenstar Sporthorses - 5/26
20.07.2023 - Evenstar Sporthorses - 5/26

22.07.2023 - Evenstar Sporthorses - 4/26
23.07.2023 - Evenstar Sporthorses - 5/26
25.07.2023 - Evenstar Sporthorses - 4/26
03.08.2023 - Mäntykatve - Vaativa B - 1/39
05.08.2023 - Mäntykatve - Vaativa B - 1/39
08.08.2023 - Mäntykatve - Vaativa B - 3/39
11.08.2023 - Evenstar Sporthorses - Vaativa B - 2/28
18.08.2023 - Evenstar Sporthorses - Vaativa B - 1/28
27.08.2023 - Evenstar Sporthorses - Vaativa B - 5/28
03.08.2023 - Illyria Sporthorses - Vaativa B - 3/18

03.08.2023 - Illyria Sporthorses - Vaativa B - 1/18
07.08.2023 - Illyria Sporthorses - Vaativa B - 4/18
08.08.2023 - Illyria Sporthorses - Vaativa B - 3/18
14.08.2023 - Lilystar Ponies - Helppo A - 3/45
15.08.2023 - Lilystar Ponies - Helppo A - 3/45
16.08.2023 - Nessinjärven Kilpailukeskus - Helppo A - 6/50
17.08.2023 - Nessinjärven Kilpailukeskus - Helppo A - 1/50
20.08.2023 - Nessinjärven Kilpailukeskus - Helppo A - 5/50
21.08.2023 - Nessinjärven Kilpailukeskus - Helppo A - 2/50
26.08.2023 - Nessinjärven Kilpailukeskus - Helppo A - 4/50

27.08.2023 - Nessinjärven Kilpailukeskus - Helppo A - 7/50
Esteratsastusjaos (ERJ)

13.07 2023 - Nessinjärven kilpailukeskus - 140 cm - 5/28
16.07 2023 - Nessinjärven kilpailukeskus - 140 cm - 4/28
17.07 2023 - Nessinjärven kilpailukeskus - 140 cm - 3/28
17.07 2023 - Nessinjärven kilpailukeskus - 150 cm - 5/25
20.07 2023 - Nessinjärven kilpailukeskus - 140 cm - 1/28
21.07 2023 - Nessinjärven kilpailukeskus - 140 cm - 1/28
21.07 2023 - Nessinjärven kilpailukeskus - 150 cm - 1/25
22.07 2023 - Nessinjärven kilpailukeskus - 150 cm - 4/25
23.07 2023 - Nessinjärven kilpailukeskus - 150 cm - 5/25
28.07 2023 - Nessinjärven kilpailukeskus - 140 cm - 3/28

29.07 2023 - Nessinjärven kilpailukeskus - 150 cm - 5/25
02.08.2023 - Illyria Sporthorses - 150 cm - 3/24
03.08.2023 - Mäntykatve - 110 cm - 2/59
05.08.2023 - Illyria Sporthorses - 150 cm - 4/24
06.08.2023 - Illyria Sporthorses - 150 cm - 3/24
07.08.2023 - Illyria Sporthorses - 150 cm - 4/24
09.08.2023 - Illyria Sporthorses - 150 cm - 4/24
11.08 2023 - Nessinjärven kilpailukeskus - 110 cm - 1/30
11.08 2023 - Nessinjärven kilpailukeskus - 110 cm - 5/30
12.08 2023 - Nessinjärven kilpailukeskus - 110 cm - 3/30

14.08 2023 - Nessinjärven kilpailukeskus - 110 cm - 3/30
15.08 2023 - Nessinjärven kilpailukeskus - 110 cm - 5/30
23.08.2023 - Evenstar Sporthorses - 110 cm - 5/25
25.08.2023 - Evenstar Sporthorses - 110 cm - 1/25
26.08.2023 - Evenstar Sporthorses - 110 cm - 1/25
NJ

28.08.2022 - Tuoninen - Erikoisnäyttelyt - Puoliveriorit - 10/11 - irtoSERT - tuom. Jannica

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen