Digital Espionage RR

img img img img img
Kuvien © Benny de Ruiter Stables, lupa
Virallinen nimi: Digital Espionage RR
Kutsumanimi: Pioni
Sukupuoli: tamma
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Säkäkorkeus: 171 cm

Väri
Fenotyyppi: ruunikko
Syntymäaika: 13.07.2021
Ikä: 4-vuotias
Syntymämaa: Suomi
Kasvattaja: Yorca Warmbloods
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): VH22-031-0210

Koulutustaso 
Kouluratsastus: Intermediaire I
Esteratsastus: 130 cm
Painotuslaji: Yleispainotus (KRJ, ERJ)
Tavoitteet: KV, EV, KRJL, ERJL, YLA, 
KTK, 5 jälkeläistä

Luonnekuvaus

Esiintyy ja on huomion keskipisteenä mielellään. Kuormittuu yksinolosta ja sairastelee jos joutuu olemaan yksin karsinassa pitkiä aikoja. Pitää erityisen paljon lehmistä laidunnaapureina ja miksei saman aitauksen sisälläkin. Epävarma tuulessa lepattavien esineiden kanssa. Nauttii laitumella tammaseurasta ja on kiukkuisempi ruunien ja orien kanssa. Herkkä takapäästään. Lempiherkkua on useat suolaiset asiat. Suolakivi on kovassa käytössä. Maastossa vaatii vähän rohkaisua. Toimii hyvin vilkkaassa ympäristössä.

Historia

Digital Espionage RR syntyi Yorca Warmbloods -siittolassa Suomessa osana isompaa jalostusopimusta. Vieroitusiässä tamma muutti Lukariksen Hevoskeskukseen.

Sukutaulu

i. Superior Grade
Agent
KTK-III
ii. Drongo (evm) iii. Quiller (evm)
iie. Modesty Blaise (evm)
ie. Perfect Dark
(evm)
iei. Solid Snake (evm)
iee. Walkera (evm)
e. Digital Sweetheart
YLA1, ERJ-I, KRJ-II,
KERJ-II
ei. Ortygibbsite
(evm)
eii. White Canexite (evm)
eie. Way Early Goldenglow
(evm)
ee. Tux (evm) eei. Barrenband (evm)
eee. Trixie (evm)

1 polvi, 1 kokonainen

Sukuselvitys

ii. Drongo oli ori, jossa totisesti oli näköä ja kokoa. Kiiltävän musta, 175 cm korkea ori oli estepainotteisesta suvusta, mutta teki itse uransa lähinnä koulupuolella, sillä se loukkasi itsensä laitumella saaden jännevamman ja sen kuntoutuminen kilpakäyttöön oli vaakalaudalla. Onneksi omistaja oli todella paneutunut hevosen kuntoutukseen, mutta eläinlääkärin tyly tuomio oli, että estekäyttöön siitä ei olisi. Drongo vaihtoi uraa kouluratsastukseen ja osoittautui siinä varsin päteväksi. Isolla orilla oli hyvät liikkeet ja kokoaminen oli sille luonnostaan helppoa. Näyttävä Drongo oli kysyttä kamaa myös tammojen omistajien keskuudessa ja ori saikin kiitettävän määrän jälkeläisiä.

iii. Quiller oli 170-senttinen kimo oldenburginhevosori, joka teki uransa esteratsastuksen parissa hypäten 140-tasolla. Quiller oli hieman mutkikas ratsastaa, mutta pärjäsi hyvin oman ratsastajansa kanssa, joka ymmärsi herkän orin mielenlaadun päälle. Quillerilla oli hieman erikoinen hyppytyyli, joka herätti huomiota ja reaktioita yleisössä. Toisaalta ori menestyi hyppytyylistään huolimatta hyvin ja sen kapasiteetti olisi voinut riittää pidemmällekin. Quiller sai paljon jälkeläisiä ja se onkin melko tuttu nimi estepuolen oldenburgeja tunteville harrastajille.

iie. Modesty Blaise oli musta, 168 cm korkea estepainotteinen tamma. Sen aktiiviuraa kesti lopulta vain muutaman vuoden, mutta tamma ehti napsia muutamat arvokisasijoitukset. Modestylla ehti olla kaksi eri ratsastajaa, jotka kertoivat tamman olleen ratsastettavuudeltaan erittäin hyvä, sopivasti kuuliainen, mutta kykenevä itsenäisiin ratkaisuihin ja myös rohkea. Muita hevosia kohtaan se oli tosin vähän äkäinen ja sen hännässä pidettiinkin aina punaista rusettia varmuuden vuoksi, vaikka kilpailuissa se ei toisaalta noteerannut muita hevosia. Modesty sai myös neljä varsaa.

ie. Perfect Dark oli kaunis musta tähtipää, joka kantakirjattiin nuorempana kakkospalkinnolla. Se olikin hyvätyyppinen ja kaunispiirteinen hevonen. Lisäksi se oli näppärä ratsu, jolla kilpailtiin sekä koulua että esteitä kansallisella tasolla. Tamma osasi kantaa itsensä kauniisti ja sillä oli hyvät liikkeet, erityisesti käynti ja laukka. Darkie oli luonteeltaan kiltti, mutta läheisriippuvainen. Se ei kestänyt jäädä yksin tarhaan toisen hevosen lähtiessä ratsastettavaksi, joten tammalla oli seuraneitinään minishetlanninponi.

iei. Solid Snake oli musta oldenburginhevosori, joka jäi melko tuntemattomaksi nimeksi. Ori ehti toimia jalostusorina parin kauden verran, mutta sitten sillä todettiin perinnöllinen rakennevika kaularangassa, jonka vuoksi omistaja päätti vetää sen pois jalostuksesta. Solid Snake ehti kuitenkin astua muutaman kymmentä tammaa ennen sairauden selviämistä. Siitosorin hommien ohella ori ehti jonkin aikaa kisata esteillä ja menestystäkin tuli. Luonteeltaan Solid Snake ei ollut lainkaan käärmemäinen, vaan kuulemma varsinainen herrasmies ja kuuliainen ratsu.

iee. Walkera oli ruunikko estetamma, joka hyppäsi omistajansa mukaan yli mistä vaan. Se oli peloton ja loistava hyppääjä, joka oli tarkka jaloistaan ja nopea kääntymään. Walkera oli tallissa rauhallinen elämästä nautiskelija, mutta radoilla sen silmiin syttyi aivan erilainen kipinä. Ratsastaessa se oli jopa vähän kuuma ja vauhdikas, mutta toisaalta kuitenkin järkevä ja fiksu. Walkera sai elämänsä aikana kolme hienoa varsaa, joista ainakin kaksi ovat menestyneet emänsä tapaan esteradoilla.

kirjoittanut Cynoria

ei. Torstein (kwpn, musta, 172cm) oli kookas ja komea musta hollantilaissukuinen ori. Torsteinin sukujuuret polveutuvat lähes täydellisyydessään pitkään vaalittuun hollantilaiseen puoliverikasvatustyöhön. Orin emän puolelta löytyy myös trakehneria ja taustalta englantilaista täysiveristä. Ori oli rakenteensa ja kykyjensä puolesta loistava kilparatsu ja se kilpailikin kansainvälisesti kenttäratsastuksessa erinomaisin tuloksin. Ori oli haastava ratsastaa, mutta oli luonteestaan huolimatta hyvin haluttu jalostuksessa jo nuoremmallakin iällä. Ikävä kyllä se menehtyi sydänvikaan vain 17-vuotiaana.

kirjoittanut ScrewDriver

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen