Corvida O'Hea

img
Kuvien © Lithy
Virallinen nimi: Corvida O'Hea
Kutsumanimi: Cora
Sukupuoli: tamma
Rotu: Iberialainen puoliverinen
(25 % iberialaisverta)
Säkäkorkeus: 164 cm

Väri
Genotyyppi: Ee/Aa/nCr
Fenotyyppi: ruunivoikko
Syntymäaika: 11.06.2024
Ikä: 4-vuotias
Syntymämaa: Iso-Britannia
Kasvattaja: Anarchie
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): PKK5743,
VH24-287-0002

Koulutustaso 
Kouluratsastus: Intermediate II
Painotuslaji: Kouluratsastus
Tavoitteet: ktk

Historia

Corvida O'Hea syntyi Lukariksen Hevoskeskukselle harvinaisena iberianpuoliverivahvistuksena. Tilausvarsan isältä lähetettiin pakasteita pitkään yhteistyötä tehneelle Anarchie:lle yhteensopivaa tammaa varten.

Sukutaulu

i. Champion, Quality
Golden II
KTK-II
ii. Golden One (evm) iii. Silver Bloom (evm)
iie. Cocoa (evm)
ie. Bronzer (evm) iei. Jazzman (evm)
iee. Jinx (evm)
e. Grajilla ei. Tijdloos (evm) eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. Cuervo (evm) eei. tuntematon
eee. tuntematon

1 polvi, 1 kokonainen

Sukuselvitys

ii. Golden One oli menestynyt kouluori, joka oli pienehköstä koostaan huolimatta erittäin näyttävä. Paitsi että se oli väriltään hieman harvinaisempi, kauniin kullanhohtoinen voikko, niin se oli myös hyvin ryhdikäs ja isoliikkeinen, lisäksi sillä oli erittäin kauniisti kaareutunut kaula. Goldenilla oli luontaista kokoamiskykyä, kasvattajansa mukaan se liikkui jo varsana ns. ylämäkeen ja välillä ravailla tai laukkailla lähes paikallaan. Ei siis liene yllätys, että juuri kokoavat liikkeet olivat sen vahvuus. Ratsastettavuudeltaan ori ei toisaalta ollut ihan helpoin, sillä se oli erittäin herkkä hevonen, joka ei sietänyt kovin helposti erilaisia ratsastustyylejä ja ratsastajia. Oman ratsastajansa kanssa se kuitenkin menestyi GP-tasolla ja menestyksensä myötä herätti kiinnostusta myös jalostuspuolella. Goldenin jälkeläisistä moni on näyttänyt perineen isänsä tietynlaisen herkkyyden, mutta myös kauniin kaulan sekä hyvät liikkeet.

iii. Silver Bloom oli hiljainen mustanvoikko rapiat 165-senttinen ruuna, joka toimi muutaman kauden ajan jalostusorina ennen ruunaustaan. Ruunauksen jälkeen ori keskittyi ratsastajansa kanssa kilpauraansa ja tulokset paranivatkin, kun ajoittaiset voimakkaat hormoniryöpyt jäivät pois ja hevonen pystyi keskittymään entistä paremmin treeneissä ja kilpailuissa. Silver Bloom oli hieman erikoinen ratsastaa, mutta tuli oman ratsastajansa kanssa hyvin toimeen. Orin kanssa tärkeintä oli kuulemma pitää se tyytyväisenä ja välttää kaikenlaista "tappelua" sen kanssa, niin se suoritti tyytyväisenä. Tallissa se sai aina olla nurkkakarsinassa, sillä se kuulemma stressaantui, jos joka puolella oli hevosia. Vanhana se kuulemma tarhaili shetlanninponiruunan kanssa, jonka kanssa ne olivat ylimmät ystävykset.

iie. Cocoa oli tumma tamma, varsinainen kaunotar. 160-senttinen tummanruunikko tamma oli rakenteeltaan erittäin sopusuhtainen ja kauniisti rakentunut ja se voittikin 3-vuotiaana näyttelyistä ykköspalkinnon. Myöhemmin siitä alettiin rakentaa mahdollista tulevaisuuden GP-kouluratsua, mutta valitettavasti hevosen loukkaantuminen romutti haaveet kilpaurasta. Omistaja ei kuitenkaan halunnut luopua hevosestaan, vaan päätti siirtää sen siitoskäyttöön. Cocoa oli rauhallinen ja hyväluonteinen hevonen ja se osoittautuikin erittäin hyväksi emäksi, joka huolehti varsoistaan tarkasti, mutta lempeästi. Se sai yhteensä kuusi varsaa, joista yksi jäi omistajalleen tarkoituksena tehdä siitä kouluratsu.

ie. Bronzer oli 168-senttinen kauniin punertavanruskea ruunikko ja luonteeltaan vaatimaton tamma. Ulkoisestikin tamma oli aika tavanomaisen näköinen, mutta jotakin sen uusi omistaja siinä näki päättäessään ostaa sen varsana kasvattajaltaan. Omistajan vaisto oli oikeassa, sillä Bronzerista kasvoi kova suoritushevonen, joka teki kasin arvoista passagea. Bronzerin kisaura ei ollut järin pitkä, mutta varsin merkittävä kuitenkin. Kisauran jälkeen tamma siirtyi siitokseen ja sai viisi varsaa, jotka ovat osoittautuneet varsin hienoiksi urheiluhevosiksi.

iei. Jazzman oli lennokkaista liikkeistään tunnettu ori. 170 cm korkea musta ori oli varsin vaikuttava ilmestys, jolla oli sellaista hiljaista karismaa. Se ei ollut ollenkaan orimainen tapaus, vaan hyvin rauhallinen ja helposti käsiteltävissä. Ratsastaessa se oli dieselmallinen, hitaasti lämpiävä ja vähän mukavuudenhaluinen hevonen. Kasvuvaiheessa sillä tuntui olevan jopa vähän vaikeuksia hallita jalkojaan ja se liikkui hieman kulmikkaasti, mutta sopivassa suhteessa aikaa, lepoa ja askellajeja parantavaa treeniä siitä kuoritui varsin hyvin liikkuva ratsu. Jazzman ei koskaan saavuttanut suurta suosiota jalostusmarkkinoilla, mutta on sillä 17 jälkeläistä.

iee. Jinx oli vilkas tamma, jonka kanssa tehtiin pitkään tiiviisti töitä kisamenestyksen eteen. Se kisasi kouluratsastuksessa ja esteillä. Omistajansa nauroi, että oli ajatellut pysyä kaukana punertavista tammoista, mutta Jinx oli kuitenkin juuri sellainen. Tamman vilkkaus aiheutti omat haasteensa, mutta hyvän valmentajan avulla siitä leivottiin kelpo suorittaja. Jinxin parhaita puolia olivat sen ketteryys, hyvä laukka sekä taitava takajalkojen käyttö. Esteillä se oli erittäin menevä, mutta myös rohkea ja sillä oli hyvä hyppytekniikka. Koulupuolella laukkaosuudet olivat sen bravuureja.

kirjoittanut Cynoria

e. Grajilla oli puoliksi iberialaisverinen hollanninpuoliverinen.

ei. Tijdloos oli ruunikko hollanninpuoliverinen.

ee. Cuervo oli ruunivoikko andalusianhevonen.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen