Storywoods

Perustiedot

Nimi Stoorin Unikulkuri "Kullo" Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, Ori
Syntymäaika 22.08.2018 Säkäkorkeus 150cm
Rekisterinumero VH18-018-0000 Omistaja Storywoods (VRL-10337)
Koulutustaso Helppo A Kasvattaja Storywoods

Luonne

Kullo on perinyt hoitotilanteisiin sopivan ripauksen molempien vanhempiensa luonteita, sillä ori haluaisi olla koko ajan parhaansa mukaan mukana ja apuna hoitotilanteissa, mutta silti se ei nauti siitä että sitä puunaa isompi joukko innokkaita ponityttöjä, vaan ori onkin yhden ihmisen hevonen. Vaikka hoitotilanteessa olisi mukana useampikin ihminen, ei Kullo silti tee mitään pahaa, mutta se saattaa steppailla hieman enemmän sen lisäksi, että näyttää todella happamalta.

Ratsuna Kullo on alussa menossa kuin höyryjuna ja sen kanssa joutuukin tehdä paljon siirtymisiä ja pysähdyksiä, jotta orin saa kuulolle ja sen kanssa treenaamisesta olisikin tulossa loppupeleissä jotain. Kunhan Kullon saa kuulolle ja moottorin toimimaan oikealla tavalla, on sitä helppo ja mukava ratsastaa sillä sen työmotiivi on todella hyvä ja yleensä myös todella korkea ja se yrittääkin aina parhaansa, vaikka se ei aina ihan täysin ymmärtäisikään sitä mitä ratsastaja on siltä pyytämässä, varsinkin jos kyse on hieman vaativimmista tehtävistä.

Kuljetukset Kullon kanssa ovat aina yksi projekti, sillä vaikka ori kävelee nätisti koppiin tai muuhun kuljetusvälineeseen, ikinä ei voi olla ihan varma tuleeko ori autosta ulos vain hirveän huudon säestämänä, vai onko ori lähdössä omalle kunniakierrokselleen ja esittelemään itsensä paikalle tulleeksi. Kuitenkin kunhan sille vain kertoo heti irrotuksen jälkeen kuka määrää, tulee ori nätisti pois autosta eikä sen kanssa ole sen jälkeen isompia ongelmia, varsinkin jos muistaa varoa omia varpaitaan.

Kisapaikoilla suurin show Kullon kohdalla tapahtuu aina siinä vaiheessa kun sen purkaa kopista, mutta tämän jälkeen ori yleensä kuuntelee hoitajaansa hyvin, varsinkin jos kisapaikalla on rauhallista, mutta hieman hälyisemmällä paikalla se saattaa pörrätä enemmänkin. Tällöin Kullon kanssa tulee olla hieman normaalia jämäkämpi.

Sukutaulu

i. Unihuppio
159cm, rt, KRJ-III, KTK-III
ii. Vuorenpeikko 159cm, rn, evm iii. Liekkiö 160cm, tr, evm
iie. Kuuterneito 159cm, rn, evm
ie. Itkettäjä 148cm, rt, evm iei. Ärjämöinen 152cm, rt, evm
iee. Sielulintu 150cm, vr, evm
e. Tohvelikulkuri
148cm, rtsbn
ei. Sotarumpu 143cm, rt, evm eii. Saletti 147cm, rt, evm
eie. Taikina-Tiina 146cm, rt, evm
ee. Ruusuroihu 141cm, rt, evm eei. Sankariainesta 140cm, m, evm
eee. Hymni 147cm, rt, evm

Sukuselvitys

Unihuppio rautias 159-senttinen hevonen on oriksi rauhallinen ja enemmänkin yhden ihmisen hevonen. Kasvatuksemme kantaori on kisannut kouluratsastuksessa hyvällä menestyksellä ja se on KRJ-III palkittu.

Vuorenpeikko on ihmisten tietoisuuteen ryminällä tullut ori. Tämä 159-senttinen ori aloitti valloittamaan kisakenttiä siitä hetkestä kun se oli ensimmäisen kerran radalla. Komealiikkeinen ruunikko ori menestyi eri tasoilla todella hyvin aina siihen asti että se jäi eläkkeelle ja siitokseen kisahevosen hommista.

Liekkiö oli komea tummanrautias ori joka keräsi paljon ihastelevia katseita ihmisiltä. 160-senttinen ori oli luonteeltaan kiltti kuin ruuna ja orin kanssa toimiminen oli helppoa. Leevinä tunnettu ori kilpaili pääsiassa kouluratsastuksessa, mutta siltä löytyi myös kapasiteettiä pienille esteille. Ori menehtyi yllättävään sairaskohtakseen.

Kuuterneito ruunikko tamma oli todella luonteikas ja enemmänkin yhden ihmisen hevonen. Kuitenkin kun tammalle saatiin oikea ratsastaja selkään, alkoi 158-senttinen tamma tehdä hyvää tulosta kouluradoilta, ennen kuinse siirrettiin jalostukseen.

Itkettäjä pieni vain 148-senttinen tamma oli luonteeltaan todella leppoisa ja mukava sydäntensulattaja. Aktiivisen kisauransa päätyttyä tamma siirtyi pienelle ratsastuskoululle opettamaan uusia ratsastajan alkuja sekä myös varsomaan pari varsaa.

Ärjämöinen syntymästään asti todella kovapäinen tummanrautias ori ei ollut kenenkään suosikki, mutta orin liikkeet olivat todella komeat. 152-senttinen ori eli koko elämänsä kasvattajansa luona jossa se menehtyi 18-vuotiaana yllättäen sairaskohtaukseen.

Sielulintu vaaleanrautias tamma joutui kokemaan kaltoinkohtelua nuorena joten tamma oli todella säikky koko loppuelämänsä ja se olikin vain yhden ihmisen hevonen jota ei suuremmin näkyny kisaradoilla vaikka tammalla oli potentiaalia ja liikettä pärjäämiseen. 150-senttinen tamma menehtyi 26-vuotiaana vanhuuteen.

Tohvelikulkuri

Sotarumpu

Saletti

Taikina-Tiina

Ruusuroihu

Sankariainesta

Hymni

Kilpailut

Kisannut myös nimellä Unikulkuri
27.01.2019 - Kutsu - KRJ - HeB - 05/30
27.01.2019 - Kutsu - KRJ - HeB - 02/30
30.01.2019 - Kutsu - KRJ - HeB - 03/30
15.02.2019 - Kutsu - KRJ - HeA - 03/30
17.03.2019 - Kutsu - KRJ - HeA - 05/40
17.03.2019 - Kutsu - KRJ - HeA - 01/40
18.03.2019 - Kutsu - KRJ - HeA - 03/40
19.03.2019 - Kutsu - KRJ - HeA - 05/40
19.03.2019 - Kutsu - KRJ - HeA - 01/40
20.03.2019 - Kutsu - KRJ - HeA - 02/40
21.03.2019 - Kutsu - KRJ - HeA - 02/30
28.03.2019 - Kutsu - KRJ - HeA - 03/30
30.03.2019 - Kutsu - KRJ - HeA - 01/30
22.04.2020 - Kutsu - KRJ - HeB - 2/40
23.04.2020 - Kutsu - KRJ - HeB - 3/40
25.04.2020 - Kutsu - KRJ - HeB - 1/40
12.06.2020 - Kutsu - KRJ - HeA - 2/47

Valmennukset

Valmentajana VRL-10444

Kun edellinen ratsukko oli vielä loppuverryttelemässä, seuraava saapui jo Storywoodsin kentälle. Selässä oleva nuori nainen, Sanni, näytti varsin iloiselta siitä, että oli päässyt hevosen selkään. Ratsu Kullo näytti kävelevän hurjaa vauhtia eteenpäin ja vaikutti täysin päinvastaiselta ratsulta edelliseen hitaan rauhalliseen valmennettavaani verrattuna. Siirtymätehtävä sopisi kuitenkin varmasti myös aktivoinnin sijaan rauhoittamaan tahtia.

Alkuverryttelyssä Sannilla oli orin kanssa selkeitä erimielisyyksiä vauhdista, ja sainkin ohjeistaa ratsastajaa paljon apujen täsmällisyyden tärkeydestä myös reippaan hevosen kanssa. Sanni meinasi helposti jäädä vetämään jarruttaessa ohjasta, kun ori ei heti reagoinut.

Kun alkuverryttelystä oli selvitty ja Kullokin jo hieman tasaantunut kuuntelemaan ratsastajaa, oli aika aloittaa varsinainen tehtävä. Aluksi Sannilla oli vaikeuksia ratsastaa etenkin laukkaympyrää, koska Kullo ryntäsi laukkaan eikä ratsastaja meinannut saada orin tasapainoa kasaan niin, että ympyrä olisi ollut mahdollista ratsastaa nätisti. Myös hidastukset käyntiin ympyrän jälkeen valuivat helposti pitkäksi. Jokaisella yrityksellä Sanni alkoi oppia hevosen nappeja vähän paremmin, ja lopulta nosto sujuikin hyvin, kuten myös koko ympyrä. Seuraava haaste tuli, kun tehtävään lisättiin harjoitusravia ennen nostoa. Kullo olisi halunnut nostaa laukan heti, kun Sanni istui satulaan ravissa, eikä meinannut millään malttaa koko pitkää sivua ravissa. Rauhallisella ratsastuksella ongelma saatiin kuitenkin ratkaistua, ja lämpimästä päivästä hieman väsähtäneen oloinen ratsastaja pääsi loppuverryttelemään ratsuaan.

Päiväkirja

01.10.2018

Kullon kanssa ollaan treenailtu ahkerasti ja nuori ori alkaakin koko ajan olemaan valmiimpi ja valmiimpi kisakentille joten toivon mukaan myös kodin ulkopuolella sen käytös pysyy samanlaisena kuin mitä se on kotona ollut ja että orin kanssa olisi helppo toimia myös oman kotitallin ulkopuolella, vaikka tietenkin ainahan uudet paikat ja hajut tuovat oman haasteensa varsinkin nuoren orin kanssa toimiessa. Ollaan kuitenkin mahdollisuuksien mukaan pyritty käymään treenaamassa eri paikoissa joten sitä kautta ollaan saatu nuorikolle hyvää treeniä, mutta vain aika kertoo että miten hyvin loppupeleissä ollaankaan osattu treenata oikeita asioita.

07.03.2019

Kullon kanssa treenit ovat sujuneet hyvin ja ori on myös hiljalleen parantanut kuuliaisuuttaan millä on ollut positiivinen vaikutus sen ratsastettavuuteen, joka on onneksi myös näkynyt kisakenttien puolella ja Kullon kisatulokset ovatkin paranneet tasaisesti.

Tietenkin siellä on vielä hetkiä jolloin hevosen keskittyminen herpaantuu eikä se palaudu niin nopeasti siihen moodiin missä se oli ennen häiriötä, mutta myös näissä tilanteissa on ollut positiivistä huomata se, että silti vaikka Kullosta huomaa, jotta se ei ole täysin kuulolla, ei sen ratsastettavuus katoa täysin, vaikkakin siihen tulee edelleen pieni muutos.

Ajatuksissa olisi jatkaa akertaa treenaamista sekä kilpailemista orin kanssa ja toivon mukaan se pääsisi kesällä astumaan muutaman tamman ja jatkamaan näin sukuaan, sekä meidän kasvatustyötä täällä Storywoodsissa.

Ulkoasu ©   |  Taustakuva © Velvet Factory  |  Kuva © Hauru Virtuaalitalli/Virtuaalihevonen - A sim game stable/A sim game horse