Storywoods

Enklanninlakritsi

VH21-018-0255

Suomenhevonen, ori

musta, 160 cm

18.05.2007, 13-vuotias

koulupainotus, HeA

evm-sukuinen

Kasvattaja:
Jukka Kalliola evm


Omistaja:
Storywoods (VRL-10337)

© AK vapaasti

Luonne

Laku kuvittelee olevansa Ori, mutta oikeasti se on vain hömelö hevonen. Välillä orin tanssahteleminen ja muu teiturointi näyttää enemmänkin koomiselta kuin vakavasti otettavalta ja monesti jo pieninkin vihjaus saa Lakun muistamaan että ihminen sen vierellä määrää mihin ja miten mennään. Lakun hoitaminen on välillä hieman pitkä ja raskas projekti jos orin antaa pönttöillä omiaan, mutta pienellä komentamisella hoitohetketkin sujuvat ilman isoja ongelmia.

Ratsuna Laku haluaisi tanssia vain oman pillinsä mukaan ja välillä vaatiikin useita toistoja jotta orin saa kuuntelemaan ja keskittymään siihen mitä siltä oikeasti pyydetään. Ollessaan oikeasti kuulolla ja liikkuessaan rehellisesti Lakun ratsastaminen on kevyttä ja helppoa sekä sen kanssa on mahdollista päästä kokemaan muutamia wow hetkiä. Jos orin saisi vain olemaan kuulolla heti alusta, voisi sillä olla potentiaalia myös vaativimmillekkin kouluradoille.

Hyppäämiseen Laku ei sovellu ja orin kanssa kannattaakin pysytellä vain puomitehtävissä, sillä se sählää vain kahta kauheammin kun puomit nousevat hiukkaakaan maasta. Tietenkin jos orin on saanut ratsastettua sileällä hyvin läpi, voi hyppääminen sen kanssa onnistua, vaikka silti se on hieman kysymysmerkillä oleva operaatio.

Maastossa Laku todellakin vaatii seuraa, sillä ori osaa säikkyä kaikkea omasta varjostaan alkaen joten toinen hevonen sen seurana on enemmän kuin hyvä idea. Kaverin kanssa tai isommassa porukassa Laku keskittyy seuraansa ja niille pönttöilemiseen, mutta unohtaa ympäristönsä ainakin niin pitkälle kun mitään isoja risahduksia tai rasahduksia ei kuulu.

Kuljetuksessa Laku on helpoin kaverin kanssa, tai yksin kuskatessa orilla kannattaa olla no shout huppu tai hätätilassa pumpulit ja tavan korvahuppu.

Kengittäessä Lakun huomio kannattaa kiinnittää jollain tavalla, sillä muuten ori saattaa olla todella rasittava. Lakulla on lievä neulakammo, joten pistämistä vaativat toimenpiteet tulevat olla nopeita ja pistäjän kokenut.

Suku

i. Eetvalt
evm
ii.
evm
iii.
evm
iie.
evm
ie.
evm
iei.
evm
iee.
evm
e.
evm
ei.
evm
eii.
evm
eie.
evm
ee. Mariotte
evm
eei.
evm
eee.
evm

Isälinja: evm
Emälinja: evm

Jälkeläiset

sh-o. Divisioonan Musta Surma, e. Surutyö, meriitit
FWB-o. Varsan nimi, e. emän nimi, meriitit

Kilpailukalenteri

18.09.2020 - KRJ - HeA - Kutsu - 1/24
20.09.2020 - KRJ - HeA - Kutsu - 1/24
27.09.2020 - KRJ - HeA - Kutsu - 2/10
30.09.2020 - VSR, Cup - HeA - Kutsu - 1/51
30.11.2020 - VSR, Cup - HeA - Kutsu - 2/5, tarina

Valmennukset ja päiväkirja

Valmennukset

Päiväkirjamerkinnät

Tarinakisaosallistuminen 30.11.2020 - Trevor Andrews

Musta ori ei ollut aina se ihan ideaalein ratsu minulle mutta kun pomo käskee niin silloin on toteltava, ainakin jos haluaa tässä roskispalossa pitää ruuan pöydässä. Musta ori oli ollut viime aikoina treeneissä kuin kunnon musta hevonen, milloin se ei ollut liikkunut askeltakaan eteenpäin ja milloin se oli taas vetänyt vertoja tallin grand prix ratsuille. Joten eipä tässä ihan hirveästi jaksanut stressata ponnistaessa mustan orin selkään, joka taas esitteli sellaisia juhlaliikkeitä että oksat pois.

Heti kun herra iso herra päätti että eteneminen neljällä kaviolla oli enemmän kuin hyvä juttu annoin Lakun vain kävellä vapaalla ohjalla ja päätin antaa orin kertoa miten verkka tänään tehtäisiin ja heittää omat suunnitelmani ikkunasta pihalle. Ei ehkä se ideaalein tilanne, mutta menkööt ja ehkä tästä voisi tulla jotain tai sitten vain käytäisiin näyttämässä kaikelle kansalle että meikäläinen ei mukamas osaa ratsastaa näitä pörröisiä melkein ponista meneviä otuksia.

Yllättäen tällainen rennompi ja ei niin suunnitelmallinen verryttely näyttikin tuottavan tulosta sillä vaikka Laku jäikin todella hitaaksi ja nihkeäksi verkassa oli ori radalla parhaimman tuntuinen pitkään aikaan joten varmaankin pitäisi useamminkin antaa näille otuksille päätösvalta verkassa jos ne sen avulla jaksavat sitten tehdä parhaansa radoilla. Ihmeellisiä ötököitä.