Storywoods Dressage Center

Demons in my mind

VH20-011-0271

Hannover, ori

Ruunikko, 170 cm

15.03.2008, 13-vuotias

koulupainotus, GP

evm-sukuinen

Kasvattaja:
evm


Omistaja:
Storywoods Dressage Center (VRL-10337)

© AK Vapaasti

Luonne

Nimestään huolimatta Demon ei ole mikään hullu, vaan oikeastaan monet jotka tapaavat orin ensimmäisen kerran, luulevat sitä ruunaksi. Hoidettaessa Demon vain nuokkuu lepuuttaen toista takajalkaansa ja välillä ori rentoutuu sen verran, että voisi luulla sen saaneen pienen norsun annoksen rauhoitetta, sillä sen tasapaino saattaa hieman heilua.

Ratsuna Demon on säpäkkä ja orin kanssa pärjääkin täydellisesti pienillä avuilla ja kevyellä ratsastuksella. Ori ei kuitenkaan kiukkuile isompia apujakaan vastaan, mutta silloin voi varautua siihen, että saa aika reipasta kyytiä. Kuitenkin vaikka ori olisi reippaamallakin tuulella, sen jarrut toimivat silti hyvin ja orin saa helposti hallintaansa ja kunhan vain alkaa pyytämään siltä tempon rauhoittuessa jotain pientä tehtävää, saa orin taas takaisin työntekoon ja sen jälkeen kaikki sujuukin hyvin.

Esteillä Demonin kanssa on myös suhteellisen helppo toimia ja orilla on ihan kiva tyyli hypätä, mutta kuitenkaan orin potentiaali ei riitä ihan GP radoille asti. Kuitenkin kavaletit ja pienet esteet sujuvat ja ori pääsee niistä ylitse ja esteiden hyppääminen onkin Demonille hyvää vaihtelua sileän treeniin.

Maastossa Demon toimii myös ilman mitään ongelmia ja sen kanssa voi maastoilla yksin tai porukassa. Isommassa porukassa kannattaa Demonin kanssa olla tarkkana, sillä ori on myös hyvä ottamaan kierroksia muista, joten laukkasuorille lähdettäessä Demonin kanssa kannattaa pyrkiä hakemaan mahdollisimman hidasta ja ehkä vähän koottuakin laukkaa mielummin kuin antaa orin mennä ihan täysiä, ellei sitten halua treenata Roayl Ascottia varten.

Eläinlääkärin ja kengityksen kanssa ei ole mitään ongelmia ja Demonin saa hoidettua hyvin ilman rauhoitusta. Demonin voi lastata päästämällä orin irti rampin edestä ja ori kävelee itse sisään ja tarvittaessa osaa myös kääntyä oikein päin. Oria voi kuljettaa yksin tai kavereiden kanssa eikä se välttämättä tarvitse edes heinäverkkoa matkalle.

Suku

i. Demons are real
evm, hann, 170cm, rnk
ii. Demons will rise
evm, hann, 168cm, rt
iii.
evm
iie.
evm
ie. Delia's Amelye
evm, hann, 171cm, rnk
iei.
evm
iee.
evm
e. Demons in the yard
evm, hann, 169cm, rt
ei. Demons Isac
evm, hann, 168cm, m
eii.
evm,
eie.
evm
ee. Demons Yenelle
evm, hann, 171cm, rnk
eei.
evm
eee.
evm

Isälinja: evm
Emälinja: evm

Demons are real ruunikko ori on kilpaillut koko uransa keskieuroopassa ja onpa se ollut ratsastajansa kanssa muutamissa arvokisoissakin. Orilla on kymmenen jälkeläistä.

Demons will rise nousujohteista uraa viettänyt hevonen katosi yllättäen kilparadoilta. Pitkän selvittelyn jälkeen kävi ilmi, että ori oli jouduttu lopettamaan yllättäen iskeneeseen vakavaan sairauteen. Orista jäi vain kaksi varsaa.

Delia's Amelye kilpaili vähän jokaisessa lajissa, mutta tamma ei oikein loistanut missään. Lopulta se siirrettiin siitokseen ja jo tamman ensimmäinen varsa ja se, miten se sitä hoiti kertoi että päätös oli ollut oikea.

Demons in the yard jäi aina vähän toisten hevosten jalkoihin ja jossain kohtaa tamma astutettiinkin, eikä sen kohdalla enään ajateltukaan kisaamista, sen ollessa hyvä ja hellä emä varsalleen.

Demons Isac ori josta haaveiltiin paljon, mutta saatiin vähemmän. Kyse ei ollut siitä etteikö orin potentiaali olisi riittänyt, vaan ennemminkin siitä, että kenelläkään ei oikein tuntunut olevan aikaa orille. Lopulta se vietti mukavaa oloneuvoksen elämää astuen muutaman tamman aina satunaisesti.

Demons Yenelle tamman hieno kilpaura päättyi sen ratsastajan menehtymiseen onnettomuudessa. Tamman ikä alkoi tulemaan myös vastaan, joten se sai vielä kolme varsaa ennen eläkepäiviään.

Jälkeläiset

FWB-o. Varsan nimi, e. Rundströms Emilia, meriitit
Hann-t. Mein Astrologie, e. Anika GER, meriitit
Hann-t. Taiston Demiguise, e. Dolores, meriitit

Kilpailukalenteri

Kouluratsastusjaos (KRJ) : Taso: 10 (Maksimi iän perusteella: 10, maksimi pisteiden perusteella: 11, valittu maksimitaso: 10)
kuuliaisuus ja luonne: 3534.18
tahti ja irtonaisuus: 3735.78

Valmennukset ja päiväkirja

Valmennukset

Kouluvalmennus, valmentajana Jens (VRL-14744)

Kookas hannoverori Demon näytti Trevorin alla napakalta ja hieman turhankin reippaalta. Demon liikkui kokoonsa nähden heti alussa hyvin sulavasti, vaikka Trevor sai tehdä jatkuvasti töitä sopivan temmon säilyttämiseksi. Pyysin Trevoria keventämään hetken suurella keskiympyrällä ja keskittymään omaan hengitykseensä ja tasapainon vakauteen. Hiljalleen Demon niin sanotusti palautui takaisin maanpinnalle ja tuntumalle.

Päivän teemana olivat pohkeenväistöt ravissa ja ratsukon lämmiteltyä itsenäisesti aloimme tositoimiin. Trevor kertoi, että Demon tarvitsi kokoajan pientä tekemistä, jotta paketti pysyisi kasassa. Ulkopuolisen silmään Demon näytti toimivan hyvin ja kehotin Trevoria tarvittaessa liikuttamaan kuolainta kevyesti pelkällä nyrkin puristamisella auki ja kiinni. Väistöt onnistuivat hienosti ja Trevor osasi jaksottaa omat apunsa Demonille sopivasti.

Parannuksen kohteena oli suoruus, joten pyysin Trevoria ratsastamaan väistön niin, että joka toisen askeleen hän ratsastaisi puhtaasti suorana eteenpäin ja joka toisen askeleen hän väistättäisi pyydettyyn suuntaan. Kierros kierrokselta suoraan ratsastettavien askelten määrää vähennettiin ja lopulta väliaskeleet jätettiin pois, vaikka käskin Trevoria ajattelemaan kuin hän yhä pyytäisi tarvittaessa suoristuksen.

Ratsukko suoriutui tehtävästä hyvin ja kehuin orin tasapainoa kummassakin kierroksessa, sillä puolittaiseroja ei juuri ollut.

Kouluvalmennus, valmentajana Janne Cedberg

Ruunikko ori liikkui ratsastajansa alla ehkä hieman haluttomasti ratsastajansa alla. Seurattuani ratsukon verryttelyä vielä hetken siirryin maneesin hiekalle ja tervehdin nuorta miestä, joka siirsi ratsunsa käyntiin ja vastasi tervehdykseeni esitellen ratsunsa Demoniksi ja itsensä Jussiksi.

Pyysin Jussin siirtämään Demonin takaisin käyntiin ja käynnissä alettiin hakemaan vain rentoutta orin liikkeeseen ihan sillä tavalla, että Jussi saatiin myötäämään orin liikkeitä paljon paremmin. Koska pelkästään suoralla uralla kulkeminen tuntui häiritsevän enemmän ratsastajaa kuin ratsua, ohjeistin Jussin ratsastamaan loivaa kiemurauraa molemmille pitkille sivuille ja hiljalleen tämän tehtävän avulla nuori alkoikin löytämään parempaa myötäämistä orin käyntiaskeleeseen, joka heijastui Demonin rentoutuneempana olemuksena sekä sulavampana askelluksena.

Tehtävää hiottiin molempiin suuntiin, ennen kuin Jussi sai siirtää orin raviin ja jatkaa kevyessä ravissa eteenpäin. Kevyt ravi oli selkeästi Jussille helpompi askellaji iso askelisen orin kanssa ja nuori saikin nopeammin ratsastettua orin paremmaksi, jolloin pyysin toisen istumaan alas satulaan. Alkuun toinen ei meinannut taas osata myödätä Demonin raviaskelta sen vaatimalla tavalla, mutta hiljalleen taas pienellä temponmuutoksella sekä loivalla kiemuralla Jussi löysi paremman tavan istua orin satulassa ja lopulta ratsukon meno oli jo todella sulavaa.

Loppuun parivaljakko sai työskennellä samalla tehtävällä myös laukassa ja yllättäen Demonin laukka ei ollutkaan niin isoa ja liidokasta kuin mitä sen olisi voinut ajatella olevan, mutta se taisi tässä tapauksessa olla Jussin etu, sillä nuori pääsi nopeasti hyvään istuntaan orin satulassa ja oikeastaan jopa uskalsi jo hieman pyytää ratsuaan liikkumaan isommin eteenpäin, ilman että hevosen liike kärsisi siitä.

Muutaman hyvän kierroksen jälkeen molemmissa suunnissa annoin Jussin siirtää Demonin ravin kautta käyntiin ja annoin nuorelle miehelle muutaman neuvon siitä miten tuon kannattaisi jatkaa treenejä orin kanssa, sillä tässä ratsukossa oli potentiaalia.

Päiväkirjamerkinnät

Päiväkirjamerkintä 19.09.2020

Demonin kanssa kisauraa ollaan päästy aloittelemaan vasta vähän myöhässä. Ei sille oikeastaan mitään isompaa syytä ole, ori on nyt vain jäänyt vähän muiden hevosten jalkoihin ja oikeastaan välillä on tullut katsottua vain sellaisia hevosia mieluummin kisoihin mukaan, joilla on ollut laatuarvosteluihin valmistautuminen lähempänä ja näin ollen Demon on vain vähän jäänyt taka-alalle.

Positiivistahan tässä on tienkin se, että näin ollen orin kanssa on ollut se, että sen on voinut treenata mahdollisimman hyvään kisakuntoon, joten toivottavasti tulokset alkaisivat puhumaan puolestaan ja ori alkaisi pärjäämään kisoissa aina kun se pääsisi näyttämään taitonsa tuomareiden silmien eteen. Eihän se aina ihan se liidokkain ole, tai näytä miltään Olympia toivolta, mutta ei ori nyt ihan ratsastuskoulu puksuttimeltakaan näytä, joten toivottavasti se voisi joskus edes miellyttää tuomareiden silmää ja toivottavasti myös kuunnella parhaansa mukaan satulassa istujaa, jotta tulokset voisivat jossain kohtaa alkaa puhumaan puolestaan.

Päiväkirjamerkintä 09.10.2020

Syksyn värit ovat valloittaneet suomen ja oikeastaan jo luoneet värikkään maton maahan, viimeisten lehtien vielä roikkuessa tiukasti puissa taistellen syksyn sateita ja tuulia vastaan. Niinä välillä harvoina sateettomina päivinä ollaan Demonin kanssa käyty nauttimassa maastoilusta ja ori on selkeästi välillä nauttinut pitkistä sänkipelto laukoista ja muutenkin vain vähän erilaisista maisemista treeneille, sillä välillä ollaan saatettu tehdä jotain pieniä treenijuttuja maastolenkin ohessa.

Välillä tämä on tietenkin johtanut siihe, että Demon on saattanut alkaa hieman pullistelemaan ja näyttämään hieman liiankin liidokasta liikettä, mutta onneksi ori on ollut helppo saada takaisin hitaampaankin menoon ja jatkaa maastoilua pitkällä ohjalla tarvittaessa. Onhan orin kanssa tietenkin treenattu säästä ja hieman myös pohjasta riippuen myös ihan kentällä tai maneesissa, vaikka välillä treeniä ollaankin pidetty normaalia kevyempänä ja ollaan keskitytty vain johonkin tiettyyn liikkeeseen sen sijaan että ollaan treenattu kokonaista rataa, vaikka mahtuuhan myös niitäkin treenejä mukaan.

Loppusyksy ja talvi olisi ajatuksissa treenata fiilispohjalta ja pitää vain hevonen tyytyväisenä treeniin ja pyrkiä löytämään sellaisia asioita millä saadaan prosenttien sadasosia nousuun ja näin ollen ehkä jopa hieman parempia tuloksia tulevissa kisoissa. Keväällä olisi mahtavaa saada orille vielä tamma tai kaksi, jotka tuo voisi astua, mutta aika näyttää kuinka käy ja suvun jatkamisesta ei oteta mitään stressiä.