Bring me my toast xx

KEV-II (7/20)

NimiBring me my toast xx "Paahtis" OmistajaJanna Heikkilä VRL-10337
SukupuoliTamma KasvattajaJasmiina Walsh evm
RotuEnglantilainen täysiverinen, musta tobiano KoulutusCIC1
Syntymäpäivä05.04.2016 - 4kk PainotuslajiKenttäratsastus
VH-tunnusVH20-006-0160 PKK-idPKK-3922
Päiväkirjatäälä Hoitaja??

Klikkaa kuvat isommiksi © Linet: Marjahilla, Väritys: Minni
© Marshall Juoksutuskuva
© Linet: Line BlueBirdFeathers /dA., Väritys: Oresama talvikuva

Luonnekuvaus

Paahtis on oikeastaan vahinko-ostos. Ei minulla ollut tarkoituksena ostaa uutta hevosta, saatikaan kenttäratsua, mutta universumi päätti toisin. Mustankirjava tamma oli juuri ratsutettu, kun sen omistaja kohtasi rahaongelmia ja joutui myymään hevosen halvalla maksaakseen velkansa. Koeratsastus ei ollut Paahtiksen kanssa se prinsessatarina, mutta jokin tuossa tammassa vain vei sydämeni ja niin lähdin kotiin uuden hevosen kanssa.

Paahtiksen hoitaminen on mutkatonta niin kauan kuin tamma on kiinni tai sillä on jotain muuta viihdykettä esim. heinästä tai muusta ruuasta. Irtikin tamma on mahdollista hoitaa, jos on valmis työntämään tamman pään pois sylistä/pakista/sekaantumasta suitsiin/satulaan/you name it. Kunhan tamma ei ole koko ajan tiellä sen hoitaminen on nopeaa ja sen kanssa tulee toimeen helposti niin kokeneet kuin myös hieman kokemattomammatkin hoitajat. Kavioiden putsaamisen kanssa Paahtis on rasittava ja tamman täytyykin kokeilla, olisiko tänään päivä, jolloin sen jalan ei tarvitse olla ylhäällä. Kavioiden putsaus sujuukin kivuttomimmin kengitysasennossa, jos hoitajan oma fysiikka vain kestää.

Ratsuna Paahtiksesta paistaa esiin vielä nuoruus ja omanlaisensa rämäpäinen tyhmyys. Tamma on nopea oppimaan ja sen kanssa on siinä mielessä mukava treenata, mutta toisaalta Paahtis oppii nopeasti myös huonoja tapoja, joista irti pääseminen saattaakin olla sitten hieman toinen tehtävä.

Sileällä Paahtis on kaikista helpoin ja kunhan tamman saa vain työmoodiin pienellä taivuttelulla ei sen kanssa ole mitään isoja ongelmia niin kauan kunnes yhtä tehtävää ei hinkkaa yksittäisenä pikkuhevosen mielestä liian pitkään. Tällöin Paahtis saattaa alkaa tarjoamaan nopeampaa askellusta tai jotain muuta omasta mielestään sillä hetkellä kivempaa tekemistä. Tällöin kannattaa ottaa pieni tauko ja antaa tamman, vaikka keskittyä taipumiseen, ennen kuin palaa tehtävän pariin.

Rataesteillä Paahtiksesta ei puutu vauhtia ja liitoa. Kavaleteilla ja pienillä esteillä Paahtis saattaa unohtaa, että jalkoja voi nostaa, mutta noin 80 cm ylöspäin tammaan asetettu v8 moottori herää ja silloin laikkuhevonen muistuttaa enemmän Steve Guerdatin alla olevaa Grand Prix hevosta ainakin omasta mielestään. Isommilla esteillä Paahtiksen kanssa onkin paras tehdä ensimmäinen lähestyminen ravista niin pitkään kuin se on mahdollista ja sen jälkeen kääntää, vaikka tamma voltille ennen hyppyä, jos vauhtia meinaa olla enemmän kuin laki sallii. Erikoisesteillä Paahtis saattaa olla sitä mieltä, että pieni laikkuhevonen ei-vain-voi päästä yli, jolloin tammaa kannattaa hieman tukea lähestymisessä, vaikka sitten ihan varmuuden vuoksi.

Maastoesteillä Paahtiksen vauhdikkuudesta ei ole haittaakaan ja välillä sen vauhdikkuus auttaa jännittävien paikkojen ylitse. Haudat ja vesiesteet saattavat alkuun olla sellaisia, jotka syövät pieniä täysiverisiä, joten jos mahdollista niitä kannattaa käydä näyttämässä Paahtikselle heti alkutekijöissä, tai ainakin radalla tukea ja tsempata tammaa hieman reilustikin esteelle saavuttaessa. Kieltämään Paahtis ei ole vielä ruvennut, mutta sitäkin komeampia kamikaze loikkia laikkutamma osaa esitellä, joten ratsastajan tasapainoa saatetaan tulla testaamaan ihan tehokkaastikin maastoesteillä.

Lastaamisessa ei Paahtiksen kohdalla ole mitään ongelmaa niin kauan kuin sillä on vähintään heinäverkko kaverina ja tammaa voikin kuljettaa niin yksin kuin kaverin kanssa.

Kengitys ja muut hoitotoimenpiteet sujuvat myös ilman isompia ongelmia, vaikka Paahtis onkin niissäkin uteliaana mukana avustamassa parhaansa mukaan.

Sukuselvitys

isä

King of toasts xx
xx,evm,170cm

ii.

King of toasting xx
xx, evm, 170cm

iii.

Toast me or not xx
xx, evm, 169cm

iie.

Klarinetta xx
xx,evm, 169cm

ie.

Kings Marmelade xx
xx,evm,170cm

iei.

Kings Marmite xx
xx,evm,169cm

iee.

Laardetta xx
xx,evm,169,5cm

emä

Bring me my tea xx
xx,evm,169cm

ei.

Boisonous tea xx
xx,evm,169cm

eii.

Bitterous tea xx
xx,evm,169cm

eie.

Bringing best tea xx
xx,evm,169cm

ee.

Bring me crackers xx
xx,evm,168cm

eei.

Bring me curd xx
xx,evm,168cm

eee.

Bring me coockies xx
xx,evm,168cm

King of toasts xx piti olla erään menestyksekkään laukkatallin seuraava ratojen tähti, mutta suvustaan huolimatta ori ei omannut kisapäätä. Se myytiinkin eräälle kenttäratsastajalle ja hän koulutti orista itselleen uuden menestyksekkään kilparatsun. Orilla on viisi jälkeläistä ja se menehtyi kuusitoista vuotiaana ähkyn komplikaatioihin.

King of toasting xx laukkaratojen hylkiöstä kenttäratojen tähdeksi. Ori oli ihan keskiverto laukkaaja, mutta monikaan ei oikein uskonut orin mahdollisuuksiin joten kukaan ei treenauttanut sitä kunnolla. Lopulta ori päätyi yli-ikäisenä radoille myyntiin ja sen osti entisiin laukkahevosiin erikoistunut ratsastaja. Rakkaudella ja pienellä työllä orista kuoriutui kenttäratojen tähti ja se pärjäsikin kansallisella tasolla hyvin.

Toast me or not xx kiertolaiselämää viettänyt ori joka ei oikein ikinä löytänyt paikkaansa elämässä. Välillä se kilpaili aktiivisesti jostain tallista laukka- ja kenttäradoilla, välillä kukaan ei oikein tuntunut tietävän oliko koko hevonen edes elossa. Jossain kohtaa se astui kaksi tammaa, ennen kuin menehtyi laukkaradalla tapahtuneeseen sydämenpysähdykseen.

Klarinetta xx iloinen ja huoleton varsa, joka loukkaantui nuorena siten, että siitä ei tullut ikinä kilpahevosta. Tamma vietti mukavaa harraste- ja siitoshevosen elämää, ennen kuin se piti kymmenenvuotiaana lopettaa varsana saadun vamman vuoksi. Tamma kerkesi saada kolme jälkeläistä joista King of toasting xx jäi sen viimeiseksi.

Kings Marmelade xx piru hevosen vaatteissa. Suloisesta ja sosiaalisesta varsasta muuttui myynnin jälkeen kiukkuinen ja agressiivinen tamma. Kukaan ei tiedä mitä sille tarkalleen kävi, mutta palautuessaan kasvattajalleen monikaan ei tullut tämän hevosen kanssa toimeen. Tamma sai vain yhden varsan ja tiineys rauhoittikin sitä vähän. Valitettavasti tamma menehtyi varsomisen komplikaatioihin.

Kings Marmite xx orin uraa haittasivat niin valmentajiensa douping epäilyt kuin myös loukkaantumiset. Kuitenkin ori sai muutaman kilpailun alleen ja jonkinlaisia tuloksia. Vaikka se ei ollut ihan se menestyksekkäin kilpahevonen, ori sai neljä jälkeläistä.

Laardetta xx kipakka tamma jonka kisaura takkusi sen temperamentin takia. Jossain kohtaa sen kohdalla lopetettiin edes pohtimasta uran jatkoa ja tamma siirrettin jalostuksee. Tamma jouduttiin lopettamaan sen riehuttua kuljetuksessa eräällä astutusmatkalla.

Bring me my tea xx kaunis tamma ei ikinä päätynyt kisaradoille, sillä sen varsa-aikaa ja nuoruutta siivittivät niin loukkaantumiset kuin huono onnikin. Lopulta tamma päätettiin astuttaa ja Paahtiksesta tulikin tamman ainut varsa, sen menehtyessä yllättäen vähän varsan vieroittamisen jälkeen.

Boisonous tea xx kiersi kenttäkisoja kansainvälisellä tasolla ja aktiivisen kisauransa lopetettua ori siirtyi omistajansa pieneen kotitalliin jossa se opetti tulevaisuuden kenttätähtiä kenttäratsastuksen saloihin. Ori menehtyi 25-vuotiaana omalle laitumelleen yllättävään sairaskohtaukseen.

Bitterous tea xx kilpaili laukkauransa lopulla myös muutamissa kenttäkisoissa ihan vain kokeilumielessä, sillä ori oli kisannut laukkaurallaan säästeliäästi ja se haluttiin siirtää kisaamaan myös jossain toisessa lajissa.

Brining best tea xx kilpaili vain kouluratsastuksessa urallaan. Tamma ei ikinä tuntunut ymmärtävän hyppäämisen päälle ja sen tekniikkakaan ei ollut se paras varsinkaan isommilla esteillä, mutta sen liike ja kapasiteetti riitti kouluradoille. Tamma sai kolme jälkeläistä ennen menehtymistään.

Bring me crackers xx oli tuulella käyvä tamma jota lopulta käsitteli vain kaksi ihmistä, jotta sen kanssa oli mahdollista ikinä päästä kisakentille. Kisaurallaan tamma oli joko luokkiensa kärjessä, tai sitten jumbo sijoilla. Kun tamma astutettiin ensimmäisen kerran kaikki pelkäsivät millainen piru varsasta tulee, mutta hyvä orivalinta tuotti juuri sopivan kilpahevosen ja tamma olikin kaikkien suosikki aina tiineenä ollessaan.

Bring me curd xx ori nousi uutisotsikoihin aina satunaisesti milloin missäkin yhteydessä ja välillä uutiset olivat positiivisiä hevosen voittaessa jonkin ison kilpailun tai sitten negatiivisiä sen vaihtaessa omistajaa pakkomyynnin tai muun kautta. Välillä oria käytettiin myös jalostuksessa ja se sai neljä varsaa, ennen kuin se kuoli vakuutuspetoksen vuoksi sytytetyssä tallipalossa vahingossa.

Bring me coockies xx tamma siirtyi sukunsa puolesta siitokseen jo nuorena. Se kyllä ratsutettiin ja sen kanssa kilpailtiin satunaisesti pieniä kenttäkisoja, mutta aktiivista kilpauraa tamma ei ikinä viettänyt. Se jouduttiin lopettamaan murtuneen etujalan vuoksi 26-vuotiaana.

Valmennukset

Päiväkirja

Kisakalenteri

PKK/NJ
18.07.2020 - Zen - PKK täysiveritammat - HY - t. Jutta
16.07.2020 - Safiiritiikeri - NJ Hevostammat - 6/6 - t. Terhi
07.08.2020 - Kurjenpesä - NJ Piirretyt Hevostammat - 7/7
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
KERJ
08.08.2020 - Kutsu - CIC1 - 2/42
31.01.2021 - Kutsu - CIC1, Cup - 4/4
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
00.00.0000 - Paikka - Luokk A - 0/00
Ulkoasu © M Layouts