Linssilude


© Vapaasti by AK
» Virallinen nimi: Linssilude "Linssi"
» Sukupuoli: Ori
» Rotu: Suomenhevonen
» Väri: Rautias ee/AA
» Säkäkorkeus: 155cm
» Syntymäaika: 17.06.2019 - M Layouts / raitatossu.net/mayflower

» Koulutus: CIC1
» Painotuslaji: Kenttäratsastus

» Kasvattaja: Heikki Vihma, evm
» Omistaja: Kaskiahteen oriasema VRL-10337

» Rekisterinumero: VH21-018-0534

Menestys


3v. - 17.12.2020
4v. - 17.06.2021
5v. - 17.12.2021
6v. - 17.06.2022
7v. - 17.12.2022
8v. - 17.06.2023
9v. - 17.12.2023
10v. - 17.06.2024
11v. - 17.12.2024
12v. - 17.06.2025
13v. - 17.12.2025
14v. - 17.06.2026
15v. - 17.12.2026
16v. - 17.06.2027
17v. - 17.12.2027
18v. - 17.06.2028
19v. - 17.12.2028
20v. - 17.06.2029
21v. - 17.12.2029
22v. - 17.06.2030

Luonne

Linssi löytyi vähän sattumalta. Välttämättä orikannan kasvatus ei ollut vielä mielessä, mutta internetin hevosmyyntipalstoja selatessa vastaan tuli ilmoitus myytävästä suomenhevosvarsasta. Orin suvussa oli hyviä hevosia ja Linssin kasvattajaltakin oli tullut vuosien saatossa monta hyvää ja menestynyttä suomenhevosta. Varsan myyntihinta oli myös yllättävän alhainen ja soitettuani kasvattajalle ja puhuttuani hetken tuon kanssa orista sekä hieman syistä miksi tuo oli lopettamassa kasvattamisen, oli ostopäätös tehty ja vain muutamaa päivää myöhemmin kauppakirjat allekirjoitettu sekä ori matkalla uuteen kotiinsa.

Toiminta Linssin kanssa on helppoa missä vain ja milloin vain. Oria on jo nuoresta asti totutettu erilaisiin paikkoihin, ihmisiin, pintoihin ja toimintatapoihin joten kovinkaan moni asia ei punarautiasta hetkauta. Usein Linssin ”säikkyminen” on sitä, että se saattaa ottaa pari sivuaskelta ja sen jälkeen jäädä tuijottamaan outoa asiaa korvat hörössä. Linssin hoitaminen onnistuu kaikilta ja pienten kohdalla ori tuntuu jähmettyvän paikoilleen ja varovan jokaista liikettään.

Ratsuna Linssistä huokuu taito ja orista huomaa että se on koulutettu rauhassa ja sitä kuunnellen. Linssi on aina valmis töihin ja ori tarjoaa helposti ratsastajalleen mukavan kokemuksen sillä sen moottorin saa helposti liikkeelle ja punarautias on helppo saada sopivaan muotoon sekä pysymään koko ratsastuksen ajan aktiivisena sekä liikkumaan oikein. Vaikka Linssi alkaisi menemään hapoille, ori työskentelee silti nöyrästi ja yrittää parhaansa loppuun asti.

Esteradoilla Linssi kaipaa ratsastajalta vähän tukea, mutta ori suorittaa myös vaikka se jäisi yksin. Tällöin Linssin hyppy ei ole ehkä ihan niin pyöreä ja teknillisesti oikea, mutta sen suoritus ei silti näytä huonolta. Hyvin ratsastettuna Linssi on nopea ja ketterä hyppääjä, jonka kanssa on mahdollisuus pärjätä teknillisemmilläkin radoilla.

Maastossa punarautias on reipas ja sillä on pienehköksi hevoseksi matkaa voittava laukka. Pääsääntöisesti mikään estetyyppi ei ole Linssille hankala, eikä se kiellä kovinkaan helposti ellei este ole sitten hirveän riemunkirjava tai muuten vain todella näyttävä. Linssin hyppy on maastoesteillä hieman rataesteitä voimakkaampi mutta se ei silti tuota ratsastajalle ongelmia mukaan pääsyä ajatellen. Punarautiaan laukkaa on myös helppo säätää joten valinnanvaraa löytyy tarvittaessa esteiden niin vaatiessa.

Matkustajana ori on mutkaton tapaus ja se on jo pienestä totutettu matkustamaan niin yksin kuin seurassa. Linssiä on lastattu ja kuljetettu trailerissa ja hevosautossa eikä varmasti muutkaan kuljetusvälineet aiheuta isompaa ihmetystä punarautiaassa lastautumisen aikana.

i. Leon Linssi
sh, vprt, 157cm
ii. Linssitön
sh, prt, 157cm
iii. Lintiinen
sh, prt, 156cm
iie. Tiiti
Sh, vprt, 155cm
ie. Leon Niityttaika
sh, prt, 155cm
iei. Nurruune
sh, vprt, 158cm
iee. Leon Tarinoija
sh, vprt, 157cm
e. Ludwiina
sh, prt, 157cm
ei. Wiljami
sh, prt, 159cm
eii. Wilhelmi
sh, prt, 155cm
eie. Jamiina
sh, prt, 170cm
ee. Lumi-Leija
sh, vprt, 156cm
eei. Lumi-Leevi
sh, vprt, 157cm
eee. Leila
sh, vprt, 157cm

Sukuselvitys

i. Leon Linssi tulee pitkän linjan suomenhevoskasvattajalta. Leon-kasvattajanimellä olleet hevoset ovat tasaisia suorittajia eikä vaaleanpunarautias ori ole siinä poikkeus. 157-senttinen ori on kilpaillut niin koulu-, rataeste- kuin myös kenttäratsastuksessa kansallisella tasolla ja osallistuen pariin otteeseen jopa virtuaalisiin suomenmestaruuksiinkin, joista orin paras tulos on SM-hopea yksilökisassa. Orilla on yksitoista jälkeläistä, joista vanhimmat ovat seuranneet isäänsä kisaradoille ja tuoneet ratsastajilleen sijoituksia.

ii. Linssitön on ori, josta ajateltiin tulevan korkeintaan keskiverto suorittaja. Punarautias ori ei varsana osoittanut olevansa penaalin terävin kynä. Joten sen alkaessa näyttämään potentiaaliaan kilpahevosena, ei monikaan uskonut että kyseessä oli sama hontelo nuori hevonen, joka ajoittain ei tajunnut miten jalkojaan asetella. 157-senttisellä orilla on vain viisi varsaa ja vielä ei ole täysin varmaa miten nuo seuraavat isänsä kavion jäljissä, sillä suurin osa ei ole kisaradoille päässyt.

iii. Lintiinen nousi virtuaalisen suomen kenttäratsastuksen huippusuorittajaksi jo nuorena. Ensimmäisissä kisoissaan punarautias ei vielä pärjännyt, mutta kun sijoituksia alkoi tulemaan, pysyi Lintiinen kärkikahinoissa jatkuvasti. 156-senttisen orin kisaura kuitenkin katkesi 11-vuotiaana orin loukkaantuessa kisoissa, ja sen jälkeen se on toiminut siitoksessa. Lintiisellä on kymmenen varsaa joista vanhimmat ovat aloittaneet kisauransa.

iie. Tiitin juuret ovat ravi- ja työsuomenhevosten puolella. 155-senttisestä tammasta piti tulla ravuri jonka kanssa olisi voinut tehdä myös työnäytöksiä, mutta epäonnistuminen tamman kärryopetuksessa säikäytti vaaleanpunarautiaan niin perusteellisesti että tamma ei pysty enää edes olemaan kärryjen lähellä. Tiiti myytiinkin pian tuon jälkeen harrasteratsuksi ja sillä uralla tamma toimi hyvin aina siihen asti kunnes menehtyi varsomisen komplikaatioihin toisen varsansa kohdalla.

ie. Leon Niittytaika kasvoi orpovarsana joten kukaan ei tiennyt millainen kilpahevonen 155-senttisestä tammasta lopulta tulisi. Punarautias jäikin hyvin tarkaksi ratsastajastaan ja hyväksymänsä ratsastajan kanssa tamma teki hienoa tulosta ja pärjäsi jopa suomenmestaruus karsinnoissa, mutta tuntemattomamman kanssa oli jo voitto saada tamma edes radalle. Niinana kotona kutsuttua tammaa onkin käytetty harkiten jalostukseen ja sillä on tällä hetkellä kolme varsaa ja se on tiineenä, varsoen neljännen varsansa keväällä 2021.

iei. Nurruune onnistui pysyttelemään suuremman huomion ulkopuolella aina siihen asti että ori voitti ensimmäisen isomman kilpailunsa. Vaaleanpunarautias ei ollut ulkonäöltään mitenkään poikkeava eikä se oikeastaan kiertänyt edes suuremmin kilpailuissa joten sekin auttoi 158-senttisen orin piilossa pysymistä. Oria on myös käytetty rajoitetusti jalostukseen ja sillä on viisi syntynyttä jälkeläistä.

iee. Leon Tarinoija oli matkalla kohti hyvää ja tuloksellista uraa. Vaaleanpunarautias oli noussut edellisellä kilpaurallaan koko ajan tuloslistoilla sekä vakauttanut tulostasoaan, ennen kuin sen oli tarkoitus ottaa yksi taukokausi mammalomaillen. Kuitenkin 157-tamma menehtyi varsomiseen jolloin sen ura ja elämä katkesi valitettavan aikaisin, tamman ollessa vain seitsemän.

e. Ludwiina oli juuri kisauransa päättänyt kenttähevonen kun se muutti Linssin kasvattajalle. Punarautias tamma oli kisannut pitkään uran kenttäratsastuksessa sillä sitä oltiin kisautettu säästeliäästi. 157-senttinen tamma starttasi vielä viisi kertaa uudella omistajallaan, ennen kuin sen ura oli lopulisesti paketissa ja tamma pääsi jatkamaan siitoshevosen uraansa. Ludwiinalla on kahdeksan varsaa ja jäädessään tyhjäksi kaudelle 2021, tamma toivotaan saada tiineeksi kesälle 2022.

ei. Wiljami punarautias ori ratsutettiin nuorena, mutta kisauransa se teki työhevosena. Ratsun taitoja 159-senttinen ori piti yllä opettaessaan lapsia ja nuoria ratsastuksen saloihin ja kisatessaan muutamat pikkukisat. Wiljamin seitsemästä varsasta viisi on työpainotteisia mutta kaksi varsoista on luonut uraa ratsuina ja molemmat varsat ovat pärjänneet hyvän harrastehevosen tuloksilla.

eii. Wilhelmi kruunasi kisauransa ravikuninkuuteen. Punarautiaan piti ottaa loppukausi vain taukoa ja palata vielä yhdeksi kaudeksi kilpailemaan mutta se loukkaantui tarhaillessa niin, että vamman kestävyyttä ei haluttu lähteä kokeilemaan huolellisen kuntoutuksen jälkeen enää kaviourille. 155-senttinen ori on jättänyt kymmenen varsaa joista pääasiallisesti kaikki ovat jatkaneet isänsä kavionjäljissä.

eie. Jamiina oli suomenhevoseksi iso 170-senttinen tamma. Jamiinasta piti tulla monipuolinen harrastehevonen, mutta lopulta tamma näytti kykynsä kouluratsuna. Punarautias onkin pärjännyt hyvin koulukentillä ja sen kuudesta varsasta osa on myös kisannut rataesteillä varsojen isien tuodessa säkäkorkeuksia hieman alas sekä pientä raskautta runkoon.

ee. Lumi-Leija toimi ratsastuskoulun opetushevosena osaavien tunneilla samalla kun se kisasi aktiivisesti koulu- ja esteratsastuksessa. 156-senttinen tamma oli monen ratsastajansa suosikki sillä se ei ollut helpoin ratsu uusille ratsastajille, mutta punarautias osasi myös palkita ratsastajansa jos nuo viitsivät tehdä töitä. Tammalla on kaksi varsaa joista toinen on vielä vuotias.

eei. Lumi-Leevi valjakko kentillä uransa luonut 157-senttinen ori. Orilla on muutama ravistarttikin merkittynä paikallisraveista vaikka se ei ole rakenteeltaan se ihanteellisin juoksija. Vaaleanpunarautias on myös jättänyt kolme varsaa joista vanhin on jo aloittanut omaa kisauraansa valjakkokentillä.

eee. Leila loukkasi itsensä varsana sen verran että tamman kestävyyttä kisahevosena ei voitu varmistaa. 157-senttinen tamma astutettiinkin ensimmäisen kerran nelivuotiaana ja sen jälkeen se ratsutettiin ja tamma on toiminut pääasiallisesti maastoratsuna. Leila on tiineenä viidennen varsansa kohdalla.

Jälkeläiset

14.06.2021, o. Kuuralehdon Lintiinen (VH22-018-0113), e. Taavettilan Niinu (VH14-018-1302)

Kilpailut

Kenttäratsastusjaos (KERJ) : Taso: 5 (Maksimi iän perusteella: 10, maksimi pisteiden perusteella: 5, valittu maksimitaso: 4)
nopeus: 439.53
kestävyys: 478.4
hyppykapasiteetti: 464.43
rohkeus: 470.68

15.05.2024, Demure - Suomenhevonen, Orit - irtoSERT

Valmennukset

© VeeraR.
Linssi oli saapunut omistajansa kanssa treenaamaan maastoesteitä tallimme pienelle nurmipohjaiselle derbykentälle. Linssi käveli alkukäyntejä tomerana derbyn reunoja pitkin, kun kiersin tarkistamassa esteiden ponnistus- ja laskupaikkoja. Kaikki esteet näyttivät olevan kunnossa, mutta annoin ratsukolle aikaa kiertää rauhassa derbyn ja tutustua paikkoihin. Linssi vaikutti rennolta tyypiltä, eikä se jäänyt lainkaan kyttäämään mitään. Linssillä oli reipas käynti, jossa vauhti hieman näytti korjaavan virheet, mutta ravissa ori näytti kantavan itsensä todella mainiolla tavalla. Ratsukko kierteli ravissa esteitä ja otti muutaman lähestymisen kuivaharjoitteluna esteille. Laukkaan siirtyessään ori meinasi hieman jäädä ensiksi tikittämään paikallaan, ennen kuin tajusi, että nyt saa näyttää kuinka vauhdilla ne maisemat oikein vaihtuvat. Ratsastaja antoi orin ottaa muutaman reippaamman laukkapätkän, ennen kuin lähti kasaamaan orin laukkaa hieman pienemmäksi ja ori totteli kiltisti.

Aloitimme valmennuksen muutamalla perusesteellä, eli pienillä tukeilla ja risuesteillä. Linssi tuntui hieman liioittelevan pienillä esteillä hyppynsä ja ratsastaja ei osannut näihin alkuun oikein varautua – ei ilmeisesti ihan aina ota moisia loikkia. Näillä saatiin kuitenkin tuntumaa esteisiin. Seuraavaksi otimme autonrenkaista kasatun esteen sekä alashypyn ja samalla esteellä ylöshypyn. Ratsukon tuli ensiksi tulla alashyppy, käydä hyppäämässä rengaseste ja sitten tulla takaisin ottamaan ylöshyppy. Tässä halusin nähdä miten ratsastaja saa ratsun kasattua ennen estettä hieman pidemmän vauhtipätkän jälkeen. Linssin hyppytyyli isommilla esteillä oli hieman hallitumpi kuin pienillä esteillä, mutta ei täysin tyylipuhdas – vajaaksi hypyt eivät kyllä vieläkään jääneet, että kapasiteettia löytyy. Rengasesteelle päin laukatessaan ratsastaja ei antanut orin mennä, vaan selkeästi toppuutteli paljon vauhtia. Ratsukon takaisin päin kääntyessä ratsastaja uskalsi hieman laskea ratsuaan kovempaan laukkaan ja sai tämän hyvin kasattua ennen ylöshyppyä.

Seuraavana ratsukko sai haasteekseen coffinin sekä tarkkuusesteen. Annoin ratsukolle mentäväksi lyhyen radan, jossa oli näiden esteiden lisäksi mukana muutama perustukki. Linssi sai kävellä välikäyntejä hetken, kun kävelin ratsukon vierellä katsomassa coffinilla ja selostamassa huomioitavat asiat. Linssi oli saanut jo mukavasti hien pintaan, mutta lähti vielä innokkaasti suorittamaan tehtävää. Coffinilla Linssi ei varsinaisesti jäänyt epäröimään, mutta näytti ottavan muutaman ylimääräisen askeleen ennen hyppyä, jolloin ratsastaja lähti hieman ennen ratsuaan hyppyyn, joka aiheutti pienen horjahduksen esteen jälkeen. Ratsukon vauhti tipahti raville, mutta ratsastaja lähti hyvin korjaamaan tilannetta yhdellä ylimääräisellä laukkaympyrällä. Tarkkuuseste ei ongelmia tuottanut, mutta coffininilla halusin ratsukon nähdä heti uudestaan. Nyt kumpikin oli tilanteen tasalla ja esteestä suoriuduttiin paremmin.

Valmennuksemme alkoi olemaan jo loppusuoralla, mutta vesiesteelle emme olleet kerenneet vielä ollenkaan! Viimeisenä tehtävänä ohjasinkin ratsukkoa kohti vesiestettämme, jonka läpi he saivat ravilla mennä ensiksi muutaman pätkän. Tämän jälkeen halusin yhden ylöshypyn ja yhden alas hypyn veteen, jotta pääsisimme hyvillä mielin lopettamaan valmennusta. Linssi ei näyttänyt arastelevan vettä ratsukon ravaillessa edestakaisin, mutta alashypylle tultaessa ori vetäisi liinat kiinni ja jäi steppailemaan reunalle. Lopulta ori loikkasi alas ja pärski oikein tyytyväisenä itseensä. Käskin ratsastajaa tulemaan tämän orin kanssa uudelleen, koska alashypyssä ei saisi jäädä kisoissa epäröimään. Toisella yrittämällä ori ei todella jäänytkään epäröimään, kun tiesi jo mitä pinnan alla odotti. Kehuin ratsukkoa kovasti, mutta päivän viimeinen koettelemus – ylöshyppy vedestä. Ratsu oli saanut vedestä uutta virtaa, laukkasi veden läpi ja hyppäsi oikein komealla loikalla ylös vedestä.

Tämän jälkeen ratsukko sai todella hyvillä mielin hetken kevennellä ympäri derbyä, ennen kuin kävimme hieman valmennusta vielä suullisesti lävitse ja annoimme palautetta kumpaankin suuntaan. Oma palautteeni ratsukolle oli, että Linssillä on paljon potentiaalia maastoradoille ja koottavuutensa ansiosta varmasti myös rataesteillä mainio peli. Ratsastajaa kehuin hyvästä kehonhallinnastaan ja ettei anna pienten epäonnistumisten vaikuttaa seuraaviin suorituksiin.


Taivas näytti ankean harmaalta, mutta se ei onneksi päivän valmennettavaan vaikuttanut. Olin sopinut valmennuksen heti aamutuimaan ja ratsukko odottikin minua pellolla valmiina. Vaihdettuani muutaman pikaisen sanan Linssiksi esitellyn ratsastajan kanssa, oli aika ohjeistaa ratsukolle ensimmäiset hypyt. Ratsukko sai aloittaa tukki-runkopysty-talo pätkällä vaikka esteet olivat vielä tässä kohtaa hieman matalampia kuin mitä lopuksi hypättäisiin.

Rautias ori laukkasi kohti tukkia vakaalla askeleella ja meno näytti ratsastajan osalta siltä, että tuon täytyi vain keskittyä pysymään mukana Linssin hypyssä. Kolmen esteen linja ei tehnyt ratsukolle tiukkaa, joten ratsukko sai palata samalle linjalle ja tehtävää pidennettiin toisella tukilla sekä pöydällä. Suorittaminen jatkui ratsukolla tasapainoisena ja Linssin tajutessa että tehtävää oli pidennetty, sen laukka tuntui voimistuvan ja pitenevän, kuitenkin pysyen edelleen helposti hallittavana ja säädeltävänä, jolloin ratsastaja sai askelluksen sopimaan esteiden väliin.

Pienen hengähdystauon jälkeen ratsukko sai jatkaa samalla tehtävällä, mutta talon jälkeen ratsastaja sai kääntää Linssin vedelle ja jatkaa vedeltä jälkimäisille tukille sekä pöydälle. Veden mukaan tuleminen sai Linssiä hieman luonnollisesti jarruttamaan, mutta ratsastaja oli osannut lukea orin mielenliikkeitä juuri hyvin ja tuo tiesi juuri missä kohtaa ratsastaa rautiasta hieman eteenpäin, jolloin Linssi laukkasi lopulta veteen ja sen lävitse, ennen kuin matka jatkui radan kahdelle viimeiselle esteelle. Lopuksi ratsukko sai suorittaa vielä lyhyen kisaradan, jonka esteet olivat osin maastoreitillä sekä osin pellolla.

Otettuaan erään pätkän vielä uusiksi, annoin ratsastajalle luvan aloittaa omatoimisesti loppuverryttelemään Linssiä ja samalla kun ratsukko ravaili ympärilläni annoin ratsastajalle oman loppupalautteeni sekä huomautin muutamasta pienestä asiasta valmennuksen ajalta. Lopuksi oli aika kiittää ja jättää tyytyväisesti pärskivä Linssi ja tuon ratsastaja omatoimisille loppukäynneille.


Estevalmennus, Daniel Helanto (138 sanaa)

Pakkasen pörhistämä suokkiorhi ravaili maneesissa ja hieman huuteli tammojen perään, jotka lähtivät käytännössä samalla oven avauksella jolla minä maneesiin astuin. Tomerasti ravaava ja hyvää tuntumaa ylläpitävä ratsukko sai jatkaa verryttelyään sen suuremmin siihen puuttumatta. Aloin rakentamaan linjoja, joilla olisi tarkoitus hieman notkistaa ja nopeuttaa hevosen omaa liikettä. Ravilähestymisellä innari jumppa ja siitä neljän askeleen suora linja tai kuuden askeleen kaarevat. Kaarevia on toki mahdollisuus ratsastaa useammalla tai vähemmällä askelmäärällä ja tämä säädeltävyys onkin päivän teema.

Linssi pysyi koko harjoituksen ajan kuuliaisena ja sopivan menevänä, mutta ei painunut etupainotteiseksi. Vaikeimmat tehtävät Linssille oli kuitenkin askeleiden vähentäminen, ori kyllä kokosi ja pomppi vaikka paikoillaan, mutta kun ratsastaja pyysi sitä venymään ja jättämään askeleita pois alkoi se epäröidä venyvyyttään. Kehotin treenaamaan paljon jumppasarjoja ja myös yksittäisiä hyppyjä mm ponnistuslinja puomin kanssa, jossa ori joutuu hyppäämään hieman kauempaa ja sitä kautta venymään.

Päiväkirja

15.04.2021

Linssi haettiin tänään kotiin. Orista oli pitänyt tulla kasvattajansa seuraava jalostushevonen, mutta vakavan sairastumisen vuoksi tuo oli joutunut tekemään päätöksen hevosmäärän vähentämisestä ja siinä kohtaa nuorimmat hevoset saivat mennä ja vain pari siitostammaa jäi tuolle itselleen. Linssin ratsukoulutusta oli jo aloitettu kasvattajallaan joten orin kotiuduttua ensin muutaman päivän päästään sitäkin jatkamaan ja katsomaan miten se sujuu, ennen kuin mietitään jatkoa Linssin kohdalla.

Nyt nuorena ori pääsee käymään kenttävarsojen laatuarvostelussa ja sen jälkeen lähdetään rauhallisesti etenemään kisauralla. Tavoitteena kuitenkin kisauttaa Linssiä rauhassa ja säästeliäästi, pitäen kilpailemisen koko ajan orille mieluisana puuhana. Mahdollisesti hieman myöhemmin orin saadessa vielä vähän ikää ja tuon käytyä varsalaatuarvosteluissa katsotaan jos oria tarjottaisiin rajoitetusti jalostukseen ihan parin kolmen tamman verran, vai odotetaanko Linssin jalostusorin uran avaamista siihen pisteeseen että ori on kilpauransa tehnyt. Päätöksien kanssa ei kuitenkaan kiirehditä, vaan niitä pohditaan ja mietitään rauhassa ja annetaan virran viedä minne se haluaa.

20.05.2021

Linssin kanssa kävi matka tänään kohti nuorten suomenhevosten laatuarvostelua. Nuoren orin piti hieman ilmoitella paikalle saapumisestaan, mutta suurimmaksi osaksi Linssi osasi käyttäytyä ihan siivosti. Orille kirjattiin rakenteesta 7,6 pistettä, mutta tuomariston arvioidessa orin rakennetta oli sen käytösnumeroksi kirjattu täysi kymppi. Muuten orin arviot olivatkin 6-7 välillä ja koulukokeesta Linssi sai 63,929 % mikä oli yllättävän hyvä tulos ottaen huomioon että nuori oli ajoittain hieman liiankin pörheänä ja tuntui että se keskittyi enemmän siihen että kerkeää huutelemaan mahdollisimman monelle muulle hevoselle.

Kotimatkalle lähdettiinkin sinivalkoisen ruusukkeen ja SV-I palkinnon kera, joten tästä on hyvä aloitella Linssin kilpailu-uraa ja kääntää katseet seuraaviin laatuarvosteluihin sekä toivottavasti myös kantakirjaukseen.


Ulkoasu © Pilvimarja 2013 / Heidi