Moonfields Morenia

VH20-244-0004 / PKK-3761

Kuvagalleria:

© R.

© AnneL

Klikkaa kuva suuremmaksi

Ulkoasu © M Layouts

Virtuaalihevonen / A sim-game horse

Perustiedot
Nimi Moonfields Morenia "Moira, Silakka"
Rotu, Väri Georgian Grande, Cremello
Sukupuoli Tamma
Syntymäpäivä 12.06.2020 - 3kk, reaali
Säkä aikuisena 168cm
Omistaja Maximillian Kühling VRL-10337
Kasvattaja Moonfields evm
Koulutus aikuisena Skills at Arms, Alta escuela
Painotus Historiallinen ratsastus
Kotitalli Zen 12/20 alkaen
Sukuselvitys

isä

Moonfields Mason vkk, evm

ii.

Must be Mad prt, evm

iii.

Mad man m, evm

iie.

Must miss evm

ie.

Sonya vkk, evm

iei.

Nyalor evm

iee.

Sonieta evm

emä

Moonfields Reena cre, evm

ei.

Rémy evm

eii.

Remesos evm

eie.

Merryll evm

ee.

Navally evm

eei.

Vally evm

eee.

Natjasha evm
Luonnekuvaus

Maxin ei ollut tarkoitus ostaa näin nopeasti omaa hevosta. Saatika sitten varsaa. Ei, tuon ei ollut tarkoitus edes katsoa enään hevosiinpäin sen kohtalokkaan aamuyön jälkeen keväällä 2014, mutta tässä sitä oltiin. Miehen nimikko Dzelzainissa oli kääntänyt toisen pään, joten eräänä niistä välillä harvoista hyvistä hetkistä mies sopi kaupat pienestä cremellosta GG tammasta. Ehkä tämä on se viimeinen pala paranemiseen?

Moira on utelias, mutta silti hieman seinäruusumainen tamma. Se ei välttämättä viihdy suuren ihmislauman keskellä, mutta ei myöskään vetäydy karsinansa nurkkaan jos sitä hoidetaan isommalla porukalla. Parin kolmen ihmisen kanssa Moira tulee toimeen, mutta sitä isommat ihmismassat saavat sen vetäytymään hieman enemmän kuoreensa ja tamma onkin oikeastaan vain parin ihmisen hevonen. Luotettavien ihmisten kanssa Moira on avoimempi ja rohkeampi ja monesti tamma palkitseekin hoitajansa rapsuttelemalla tuota takaisin varsinkin kun tammaa harjataan sen mielestä hyvästä kohtaa.

Ratsuna Moira vaatii uusiin asioihin tutustumiseen aikaa ja rauhallista etenemistä. Tietenkin tamman kanssa voi edetä myös nopealla tahdilla, mutta silloin se yleensä kostautuu Moiran liikkeessä ja sen halukkuudessa treenaamiseen. Jos treenit toteuttaa Moiran fiiliksen mukaan ne ovat yleensä vähän onnistuneempia ja monesti tamman liike onkin paljon parempaa kuin treeneissä, joissa liikutaan tamman mukavuusalueen ulkopuolella.

Alta escuela tehtävissä Moira on yleensä paremmin mukana, mutta varsinkin sellaisissa tehtävissä mitä tamma ei vielä taida niin varmana se saattaa jännittyä, jolloin ratsastajan tulisi pysyä mahdollisimman rentona ja vain tukea tammaa parhaansa mukaan tehtävässä. Parhaimmillaan Moira on todella helppo ja kaunisliikkeinen tamma, jonka kanssa toimiminen on helppoa.

Skills at Arms radoilla Moira tarvitsee varsinkin uusien tehtävien kohdalla tukea ja kannustusta, eikä pieni lisätsemppi ole cremellon kanssa pahitteeksi muutenkaan. Moira suorittaa radat yleensä ilman isompia takkuiluja, mutta jännittäessään se saattaa stopata kesken radan jos ratsastaja ei ole hereillä ja tilanteen tasalla, tai mieluusti vaikka askeleen tai pari edelläkin.

Kuljetuksessa Moiran kanssa ei ole mitään ongelmia ja tamma onkin tottunut matkaaja matkustettuaan usein varsa-aikoinaan ja sen kanssa pärjää reissussa yksin tai kaverin kanssa.

Valmennukset

19.07.2020 Vaalea pieni turpa hamusi takkikangasta. Iivari nykäisi hihansa pois silkkinenän ulottuvilta rajoittaen ikävästi pikkuisen tutkiskelua, josta varsa otti kimmoketta kavahtaa hieman taaemmaksi. Kuin pöyristyneenä se pärskähti ja katseli pää pystyssä miehiä ympärillään — mitä, eikö maailma olekaan pelkkiä kukkasia, perhosia ja hattaraa?

Ei todellakaan ollut. Hieman kyseenalaistavasti arvioiden Iivari käveli hevosentaimen ympäri, mittaili sitä hiljaa mielessään. Kühling oli todellakin yllättänyt hankinnallaan. Hän ei ollut lähelläkään osakkaana siipeilevän herrasmiehen top-kymppiä kun suosikki-ihmisistä puhuttiin, mutta kieltämättä tämä omalla tavallaan kohotti pisteitä. Aina kun Iivari sai yhdenkin sporttiratsastajan, vaikka sitten entisenkin sellaisen, käännytettyä omaan maailmaansa — loistavaa. Eihän tämä silmien edessä keekoillut kermakarva mikään iberialainen ollut, mutta kaunis, pystypäinen ja ryhdikäs. Jos se olisi siunaantunut verenperinnöltään enemmän amerikanratsuhevosen kuin friisiläisen mittoihin, voisi neitokainen olla jopa vallan helppo kouluttaa. Olettaen tietenkin ettei kukaan sössisi mitään.

"Montako varsaa herra Kühling on kouluttanut?" katse ei irronnut Moirasta edes kysymyksen kohdalla. Ei mikään pitkärunkoinen, lupaa hyvää. Linjakas, etujalkojen aavistuksenomainen sapelijalkaisuus voi tuoda ongelmia jos ratsukoulutuksessa sähelletään tai kiirehditään. Kaula ehkä tuosta vielä venyy ja tilavoituu, leveä ja hyvä rinta, sopusuhtaiset kulmaukset. Mielessään Iivari piirteli linjoja sieltä tänne, atlasnikamasta lavan kulmaan, polvesta kintereeseen, kyynärästä kavionkantoihin. Hiljaisuus painoi niin että mikäli iloisesti tanssahteleva varsa ei olisi ollut sitä keventämässä, olisi se varmasti ruhjonut alleen.

Näin pienen kanssa ei ollut mitään mieltä lähteä tekemään mitään ns. oikeita asioita, mutta kuuliaisuutensa ja liikkeensä se pystyi todentamaan. Moira yllätti kuuliaisuudellaan, vaikka välillä pysähdykset vaativatkin otteita riimusta tamman unohtaessa vierellään kulkevan Maxin. "Opeta se jo pienestä pitäen seuraamaan liikkeitäsi ja palkitse kuulolla pysymisestä." Ei georgian grande mikään huono hankinta ollut, todellakaan. Iivari ei vain tahtonut myöntää sitä ääneen, minkä tuo korvasi huomioillaan. Kehut hän piilotti taitavasti rivien väliin. Kun Moiran kierrokset ehtivät laskemaan ja se kääntyi, pysähtyi ja siirtyi eteen narukontaktitta, ilmaisi arvioija tyytyväisyytensä silkalla nyökkäyksellä.

Moira sai siunauksensa, vaikkakin siihen sisältyi selkeä vaatimus Maxille laittaa hieman ryhtiä pyttyyn. Ehkä tämä varsa saisi saksalaisen takaisin tolalleen. "Oletan ettei Umbra menetä tästä huolimatta vastuuhenkilöään?" Iivarin kysymys vielä ennen poistumista oli enemmänkin kommentti. Sitä päivää odottaessa, kun tuo myöntäisi ääneen Maxin olevan tärkeä apu... Tässä vaiheessa oli vielä tyytyminen tähän. ©: Pölhö

Päiväkirja

12.06.2020 Sain tänään tiedon varsan syntymästä ja pari kuvaa varsasta. Tuntui oudolta ajatella että reilu kuusi ja puoli vuotta myöhemmin omistaisin viimein varsan. Ei se ollut ihan se unelmieni varsa, mutta ehkä tämä oli vain askel joka minun täytyi ottaa tällä matkalla ja ehkä tuosta varsasta voisi tulla samanlainen kuin Zee oli, vaikka mikään hevonen ei voisi vallata sen tamman paikkaa sydämmessäni.

16.09.2020 Moiran kanssa oli tullut eteen ensimmäiset isommat terveyshuolet kun tamma oli alkanut ontumaan näyttelyviikolla. Onneksi klinikalla ei ollut paljastunut mitään vakavaa ja tällä kertaa selvittiinkin tamman kanssa vain säikähdyksellä. Toisaalta ajankohta, jolloin Moira muuttaisi Zeniin voisi olla jo vaikka huomenna, mutta toisaalta ehkä on parempi että varsa saa vain kasvaa ja kehittyä kasvattajansa luona siihen asti että pieni hevoseläin on vieroitus iässä.

Toivottavasti siitä eteenpäin kaikki menee hyvin ja varsa käyttäytyy siivosti eikä aiheuta mitään ongelmia…

VHRY

00.00.2020 - Talli - Luokka - 0/00
00.00.2020 - Talli - Luokka - 0/00
00.00.2020 - Talli - Luokka - 0/00
00.00.2020 - Talli - Luokka - 0/00
00.00.2020 - Talli - Luokka - 0/00
NJ/PKK

21.06.20 - Zen - PKK Kaikki varsat - HY - t. Pölhö
Etu- ja takaosa eri tasolla, kyynär hieman voimaton muodon puolesta. Terhakka ja kaunis varsa.
04.07.2020 - Ranch 'o Hara - PKK Kaikki varsat - HY - t. Anne
16.07.2020 - Safiiritiikeri - NJ maitovarsat - 1/2 KUMA, näyttelyn paras maitovarsa - t. Terhi
18.07.2020 - Zen - PKK tammavarsat - HY - t. Pölhö
19.08.2020 - Sumulahti - PKK, Kaikki varsat - EO-Sert - t. aksu
20.09.2020 - Zen - PKK, Kaikki varsat HY - t. Pölhö